Отговори на тема
 Forester 2003 питане 
Автор Съобщение

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отскоро съм собственик на английски Форестър 2003г 2000/125к.с. Колата е супер, много съм доволен и с нетърпение чакам да падне сняг да я сравня с предишното ми куатро което имах. Ето малко снимки на колата:
http://www.cars.bg/u452607
Сега като застудя времето ми се пявиха два недостатъка които искам да ги отстраня с ваша помощ:
1.Мисля че нямам нагреватели на страничните огледала защото, като включа нагревателя на задното стъкло огледалата ми си стоят изпотени и не съхнат. Аз махнах триъгълното гумено капаче/ което се намира в предния край на стъклото на вратата и крие болтовете за закрепване на огледато/ и под него ми седи една букса със 2 жици която не влиза никъде- дали това е за някакви тонколони-пищялки при някои модели или е за подграване на огледалата? Въпроса е как да си направя отопляеми странични огледала? Дали може да се залепи някакъв реотан отзадната страна на огледалото или не- ако някои е правил да помага.
2.Сега като паднаха температурите ми се струва че колата загрява много бавно около 10мин каране докато вдигне 40-50градуса и превключи на газ (измерено в растояние това ще рече че като я запаля на парк-хотел Москва, минавам по уличките в кв.Изток излизам на цариградско и чак на ОМВ при младост ми превключва на газ) което сравнено с предишната ми кола е 2 пъти по дълго време за загряване. И на вас ли ви загряват колите за толкова реме или аз нещо имам проблем? Гледах двигателя да открия термостата да пипна маркучите ама нещо не мога да го намеря, та ако може да ми кажете къде се намира термостата - предполагам че е някъде откъм купето.
Мерси.

Сря Дек 14, 2011 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравей.

За 1 - при мен подгрява огледалата, когато включа подгреватела на предното стъкло под чистачките.
За 2 - струва ми се нормално загрява колата ти.

Поздрави.

Сря Дек 14, 2011 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 295
Рейтинг: 209
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много високо ти е настроена да превключва на газ. 30 градуса е нормално и си работи добре. Газаджията да го промени (или ти, ако имаш софт, кабел и лаптоп). При мен е така на същия "горски". На по малко от 1 км и три светофара си превключва.

Сря Дек 14, 2011 6:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Billy написа:
....... като включа нагревателя на задното стъкло огледалата ми си стоят изпотени и не съхнат.......

Май е опция, но трябва да натиснеш копчето за предното стъкло, което е под волана - ляво, при мен за задното е на климатроника. Загряването при мен на 90-93 градуса при -4 става за 2 км точно, но не съм на газ. :D
А там където виждаш жиците при мен е колонка.

Честито и със здраве да я караш!

Прикачени файлове:
mirror.JPG
mirror.JPG [ 29.38 KiB | Прегледано 3412 пъти ]

Сря Дек 14, 2011 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
вече се каза, подгрева на огледалата е на копчето за подгрев на предното стъкло, вляво на волана ( за кола с ляв волан ). този подгрев работи някъде около 5 или 10 минути и се самоизключва.
термостата е отдолу в предната част на двигателя, зад водната помпа. на изключително криво място е.
тези дни моята газова превключва след около 1 до 2 километра градско. стрелката все още е много ниско. самата стрелка е крайно невярна, не се лъжи по нея. управлява се от компютъра, а той е програмиран доста идиотски. по задание стрелката не мърда в обхвата ( по спомени ) 83-96 градуса. не знам къде е датчика за стрелката, може и той да е на много 'подходящо' място. в купето все още ми духа студено, когато газовата превключи. при мен отоплението на изпарителя е изкарано паралелно на парното ( постоянно отворения кръг ) и е със сравнително къси отклонения. газовата ми си мери температурата на водата на входа на изпарителя.

Сря Дек 14, 2011 8:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Май е опция, но трябва да натиснеш копчето за предното стъкло, което е под волана - ляво, при мен за задното е на климатроника. Загряването при мен на 90-93 градуса при -4 става за 2 км точно, но не съм на газ. :D
А там където виждаш жиците при мен е колонка.

Честито и със здраве да я караш![/quote]

Колега нямам такова копче.
Утре ще пробвам с копчето за нагряване на предното стъкло. Ако не става ще пиша пак.
Мерси

Сря Дек 14, 2011 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Явно моето субару няма нагревател за страничните огледала, което малко ме ядосва защото е кола 2004г а японците се циганят за 1м жица но както и да е ще се опитам да си направя нещо тип "направи си сам" ако имам време по празниците.
Относно загряването днес като я покарах малко и премина на газ спях отворих капака и пипнах маркучите на радиатора- горния беше горещ а долния студен, което ме навежда на мисълта че с термостата всичко е наред и просто колата си загрява малко по-бавно от предишната ми кола.

Чет Дек 15, 2011 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се сещам да има Субару след 1996-та година без подгрев в огледалата :waste: ,за топленето на двигателя...може да са много неща...дори и слабо налягане в системата от развалена капачка на радиатора...неправилно свързване на газовата и т.н. Защо не се разходиш до някой от доверените сервизи на форума и да попрегледат нещата :smt023

Чет Дек 15, 2011 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Моя грешка.Открих копчето за подгряване и вече всичко е наред.Връщам си думите назад за япончетата. :smt023

Чет Дек 15, 2011 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 57
Автомобил: Subaro Forester 2,0 122
Нов фен
Отговори с цитат
От написаното до тук относно подгряването на огледалата да разбирам ли, че бутона за размразяване на предното стъкло включва и затоплянето на огледалата. При мен бутон със символа за подгряване на огледалата няма? Колата е 98 г. 2,0

Нед Мар 23, 2014 10:44 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 21
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти колега, аз също подозирам, че не правя нещо както трябва за да включа погрева на огледалата (Фори SG 2004 2.0) Ти каза че си намерил копчето ?! хах къде са го скрили :D аз си мислех, че е от климатроника един от двата бутона за подгрев на предното и/или задното стъкло. Та въпроса ми е с кое копче се включва погрев на страничните огледала. Имам копче за подгрев на предното стъкло но то явно е сменяно с друго стъкло, което няма реотани . На вин табелката има Option Code : WR който неможах да разчета в ръководството на кой пакет с екстри отговаря и дали изобщо има такъв подгрев.

Чет Окт 13, 2016 9:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По спомен в наръчника на потребителя пише че подгрева на огледалата се включва заедно с подгрева на задното стъкло. Става въпрос за форестър първо поколение, но подозирам че не са сменили концепцията щом няма допълнителен бутон.

Пон Окт 17, 2016 12:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема