Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  >
 Какви зимни гуми да си сложа? 
Автор Съобщение
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Yco написа:
Тези са по-яки, онези бяха под дъга от край до край. Ама ме озорихте докато го нарисувам, май трябваше да си избърша ръцете за по лесно. :giggle:

Ицо като гледам този вид грайфер си мисля че са специални за завои,държат в завой незнам така си мисля :idea:

Вто Яну 03, 2012 7:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Как за завои бе, "кални" гуми са това....

Вто Яну 03, 2012 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
pradabg написа:
"Изложил "се е защото това не са гуми за сняг :smt023
За кал и за чакълести почви са ОК но в снега .......

Нищо не се е изложил, ние ходихме в коловоз 40 сантима сняг и таман дадох команда да излезем отвън коловозите да му направим място и Пича зави извън тях кара 100 м по угарта и след нас си влезе спокойно в тях. Жалкото е , че не мога са го документирам, но следите му стоят точно тук.

Прикачени файлове:
Koprivki.JPG
Koprivki.JPG [ 186.88 KiB | Прегледано 849 пъти ]

Вто Яну 03, 2012 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1414
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отвори сайт за гуми и ги намери от това по лесно нема :smt023
ПП- тея калните гуми на сняг не стават грам ;)

Вто Яну 03, 2012 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Как за завои бе, "кални" гуми са това....

Просто изразявам моето мнение за рисунката на ИЦО,но така като погледнем самия грайфер как започва от малки кутийки и после стават по големи извивайки се ми дойде тази идея за завоя

Вто Яну 03, 2012 7:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Гледам че усилено почнахме да дискутираме по тази тема.Да не отварям нова тема искам да задам един въпрос за гумите с посока на въртене.Дали тези гуми са толкова ефикасни и като се кара на заде,защото понякога е много решаващо как се държат гумите на заден хот.Благодаря предварително :smt023

Прикачени файлове:
Изобр010.jpg
Изобр010.jpg [ 20.75 KiB | Прегледано 835 пъти ]

Вто Яну 03, 2012 7:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco - не се отнася за твоят коментар а за на колегата "6traka"

6traka написа:
Много интересна гума е тази първата за какво е точно?А с тези долните гуми един самурай доста се изложи оня ден,беше на сняг леко заледен :( Пробвах на същото място със субито никакъв проблем ;) Отпред фулда монтеро от заде,някъкви гуми по лиценз на континентал(ригдон).Но на киша хич ги няма тези гуми неее. [-X

Вто Яну 03, 2012 8:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Автомобил: forester '10 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
ЧАКАЙТЕ ДА ВИ РАЗКАЖА И ЗА МОЯТА ЕПОПЕЯ

Тръгнах да купувам зимни гуми за Форестър. Направих го края на ноември. И какво установих :
1. Сезона на зимните гуми бил септември и октомври
2. По тази причина не внасяли вече нищо / нищо че зимата ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА /, че дори отнесох и конско от Дияна , как съм можел да закъснея толкова
3. Сред гумаджиите се шири страшна некомпетентност за това какво продават / в представитерството на Нокиян направо ме изумиха /
4. Такъв размер 225/55/17 няма, или ако има са :
а - в германия
б - уж нови, но мръсни и без " мустачки " ?!

Защо - питах навсякъде - Дияна, голямата гума, примекс, мотоексперт, - никой не знае коя шарка за какво служи - един ми вика - асиметричните по тихи , друг - не , по шумни
един - с посока са за сняг, друг - не, за мокро
А на въпроса ми дали има значение и какво - това че в ламелите има зигзаговидни процепи и тяхната посока - предизвика истинска колекция от предположения - били за сняг, за лед, за мокро и т.н.
Та накрая си взех Вредещайн уинтрак екстриим с 101 теглови индекс и сега чакам снега
Ако някой знае нещо за тях -да каже , че в нета нищо не намерих
А търсих : dunlop 3D, GY UG prf 2, Conti ts830p, michelin alpin 4

Вто Яну 03, 2012 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vrede ... xtreme.htm

http://www.gumi-europa.com/index.php?op ... Itemid=238

...само не знам дали са добри "назаде"...ам карай ги напред да си нямаш ядове

Вто Яну 03, 2012 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Днес направих тест на Bridgestone Blizzak LM 25 4x4 в дълбок сняг (20-25 см).Колата стои като тухла. Непомръдва. А когато се разминавам с други "костенурки",излиза от преспите без проблем.Средна слорост 30-40 км/ч. А колегите с каляски (ML, X5 и т.н.) наистина се движат, но бавничко. :-D

Нед Яну 08, 2012 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами след като сезона на зимните гуми е септември октомври,те в дианата сигурно вече летни продават.Те там малко хич ги няма,и аз съм ходил един път там . :waste:

Пон Яну 09, 2012 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
Искам да споделя и моите впечатления от един модел гуми - WANLI WINTER CHALLENGE- http://xn--80aedutk1ak.cc/zimni-gumi-wa ... -guma-1442. Имам ги от миналата зима и съм с доста смесени чувства към тях. Първоначално си ги взех поради няколко причини- шарката е същата като на ГИСЛАВЕД НОРД ФРОСТ също са и на добра цена. Та, ванлито наистина на сняг са страхотни, но до тук. Страшно са шумни; на сухо при резки завои поведението на колата е все едно е с някакво друго окачване; на мокро пак никави ги няма - онзи ден карам зад една астра от първите комби :)и на един плавен завой с нормална скорост я гледам отпред не мърда а аз движейки се по същия начин поднесох леко, направо неможах да повярвам. Аквапланинга не ми се коментира :( Поздрави

Нед Яну 22, 2012 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
made in china...

Нед Яну 22, 2012 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В най-големите преспи и на лед Ведерщеин-а се представи супер , някакъм сноу трак или уинтър трак е.
Оня ден в 7,30 сутринта по нечистено оловръстно с 80 без проблем.

Пон Яну 23, 2012 9:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
fliyng pig написа:
Здравейте колеги,
Искам да споделя и моите впечатления от един модел гуми - WANLI WINTER CHALLENGE- http://xn--80aedutk1ak.cc/zimni-gumi-wa ... -guma-1442. Имам ги от миналата зима и съм с доста смесени чувства към тях. Първоначално си ги взех поради няколко причини- шарката е същата като на ГИСЛАВЕД НОРД ФРОСТ също са и на добра цена. Та, ванлито наистина на сняг са страхотни, но до тук. Страшно са шумни; на сухо при резки завои поведението на колата е все едно е с някакво друго окачване; на мокро пак никави ги няма - онзи ден карам зад една астра от първите комби :)и на един плавен завой с нормална скорост я гледам отпред не мърда а аз движейки се по същия начин поднесох леко, направо неможах да повярвам. Аквапланинга не ми се коментира :( Поздрави

Някъде бях писал за тези гуми,бях първия вносител на марката в БГ през Kamor Tires...продал съм около 20к бр. гуми,те са скандинавска шарка - основно и само за сняг...тракшъна им е над всички премиум марки,но както каза ти-до там,на вода не са добри...само за пример ще ти кажа че спасителите на Алеко ги благославяха,но за градски мокри пътища не са най-добрия избор :good: Шумни са заради шарката,а не стабилни заради мекия ламел и дълбочината му 9мм,но това за чист асфалт!Това че са китайско производство въобще не е проблем,много качествено изработена гума с много малък % рекламации....просто според употребата трябва правилен подбор....затова и класациите за гуми са от тестове при различни условия, и се оценяват комплексните качества на гумите за да са максимално обективни резултатите :idea:

Пон Яну 23, 2012 9:57 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
fliyng pig написа:
Здравейте колеги,

Някъде бях писал за тези гуми,бях първия вносител на марката в БГ през Kamor Tires...продал съм около 20к бр. гуми,те са скандинавска шарка - основно и само за сняг...тракшъна им е над всички премиум марки,но както каза ти-до там,на вода не са добри...само за пример ще ти кажа че спасителите на Алеко ги благославяха,но за градски мокри пътища не са най-добрия избор :good: Шумни са заради шарката,а не стабилни заради мекия ламел и дълбочината му 9мм,но това за чист асфалт!Това че са китайско производство въобще не е проблем,много качествено изработена гума с много малък % рекламации....просто според употребата трябва правилен подбор....затова и класациите за гуми са от тестове при различни условия, и се оценяват комплексните качества на гумите за да са максимално обективни резултатите :idea:[/quot
Много точно го поясни :good: . И според мен проблема им не е, че са китайски, а просто шарката и грайфера, защото брат ми също има Импреза (bug eye) и я кара с Gislaved Nord Frost 3 и при него положението е същото. Въпрос на приоритети, които аз не съм оценил правилно при покупката. :(

Пон Яну 23, 2012 4:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 294
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
има ли някой да каже нещо за тези http://translate.google.bg/translate?hl ... odel/4370/

Пон Яну 23, 2012 4:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 335
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
marinur написа:
ЧАКАЙТЕ ДА ВИ РАЗКАЖА И ЗА МОЯТА ЕПОПЕЯ

Тръгнах да купувам зимни гуми за Форестър. Направих го края на ноември. И какво установих :
1. Сезона на зимните гуми бил септември и октомври
2. По тази причина не внасяли вече нищо / нищо че зимата ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА /, че дори отнесох и конско от Дияна , как съм можел да закъснея толкова
3. Сред гумаджиите се шири страшна некомпетентност за това какво продават / в представитерството на Нокиян направо ме изумиха /
4. Такъв размер 225/55/17 няма, или ако има са :
а - в германия
б - уж нови, но мръсни и без " мустачки " ?!

Защо - питах навсякъде - Дияна, голямата гума, примекс, мотоексперт, - никой не знае коя шарка за какво служи - един ми вика - асиметричните по тихи , друг - не , по шумни
един - с посока са за сняг, друг - не, за мокро
А на въпроса ми дали има значение и какво - това че в ламелите има зигзаговидни процепи и тяхната посока - предизвика истинска колекция от предположения - били за сняг, за лед, за мокро и т.н.
Та накрая си взех Вредещайн уинтрак екстриим с 101 теглови индекс и сега чакам снега
Ако някой знае нещо за тях -да каже , че в нета нищо не намерих
А търсих : dunlop 3D, GY UG prf 2, Conti ts830p, michelin alpin 4

колега другият път пробвай и тук http://medina-med.com/shop/ аз от няколко години си купувам гуми от тях и съм много доволен, винаги са с тазгодишен дот а ако са със по-стар са МНОГО намалени.
Иначе за китайските, един колега с Mitsubishi Galant си е купил 4 зимни китайски няма да назовавам марката понеже не си я спомням , но са адски шумни , не могат да се балансират тресе му колата при определени скорости не спират като хората нито на мокро нито на сняг и каза че след тази зима ще ги хвърли, а за летни се е спрял на Brigstone и каза че за тях нищо лошо не може да каже перфектни гуми;
аз понеже съм в ниския клас карам с Kormoran, General, Barum никакви проблеми и оплаквания освен от барума че са меки и лесно правят балони, а летните им пък не ги бива на леко мокър асвалт...

Вто Яну 24, 2012 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Мишлен Пилот Алпин - след 6000 км лятно каране на баланс машината показа нули - нито грам тежест не беше нужен. Стар ДОТ, немалко лятно каране и почти никакви проблеми цяла зима (не броим Бонсови поляни, разбира се :D ). Така, че бих казал Мишлена си е Мишлен.

Вто Яну 24, 2012 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Първия Алпин е хубав и новия А4...А2 и А3 не отговарят на марката-слаба работа са,много лошо поведение в зимни условия(особено след 1 сезон ползване) :good:

Вто Яну 24, 2012 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17  >