Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Какви зимни гуми да си сложа?
| Автор |
Съобщение |
|
6traka
Изгонен
Регистриран на: Сря Мар 02, 2011 3:11 pm Постове: 349 Местоположение: sevlievo
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49 
|
Yco написа: Тези са по-яки, онези бяха под дъга от край до край. Ама ме озорихте докато го нарисувам, май трябваше да си избърша ръцете за по лесно.  Ицо като гледам този вид грайфер си мисля че са специални за завои,държат в завой незнам така си мисля 
_________________ авто тенекеджииски,бояджииски услуги на ниски цени
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:04 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Как за завои бе, "кални" гуми са това....
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:09 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
pradabg написа: "Изложил "се е защото това не са гуми за сняг За кал и за чакълести почви са ОК но в снега ....... Нищо не се е изложил, ние ходихме в коловоз 40 сантима сняг и таман дадох команда да излезем отвън коловозите да му направим място и Пича зави извън тях кара 100 м по угарта и след нас си влезе спокойно в тях. Жалкото е , че не мога са го документирам, но следите му стоят точно тук.
Прикачени файлове:
Koprivki.JPG [ 186.88 KiB | Прегледано 857 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:10 pm |
|
|
|
alex5428
Регистриран на: Съб Ное 14, 2009 12:24 am Постове: 1414 Местоположение: смолян
Автомобил: STI (GVB)
Рейтинг: 225     
|
Отвори сайт за гуми и ги намери от това по лесно нема ПП- тея калните гуми на сняг не стават грам 
_________________"ladies and gentlemen the wing is back  "
|
|
4
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:24 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
|
Impreza94 написа: Как за завои бе, "кални" гуми са това.... Просто изразявам моето мнение за рисунката на ИЦО,но така като погледнем самия грайфер как започва от малки кутийки и после стават по големи извивайки се ми дойде тази идея за завоя
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:27 pm |
|
|
|
6traka
Изгонен
|
Гледам че усилено почнахме да дискутираме по тази тема.Да не отварям нова тема искам да задам един въпрос за гумите с посока на въртене.Дали тези гуми са толкова ефикасни и като се кара на заде,защото понякога е много решаващо как се държат гумите на заден хот.Благодаря предварително 
Прикачени файлове:
Изобр010.jpg [ 20.75 KiB | Прегледано 843 пъти ]
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 7:36 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Yco - не се отнася за твоят коментар а за на колегата "6traka" 6traka написа: Много интересна гума е тази първата за какво е точно?А с тези долните гуми един самурай доста се изложи оня ден,беше на сняг леко заледен  Пробвах на същото място със субито никакъв проблем  Отпред фулда монтеро от заде,някъкви гуми по лиценз на континентал(ригдон).Но на киша хич ги няма тези гуми неее. 
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 8:47 pm |
|
|
|
marinur
Регистриран на: Сря Окт 21, 2009 12:06 pm Постове: 39 Местоположение: Варна
Автомобил: forester '10 MT
Рейтинг: 0
|

ЧАКАЙТЕ ДА ВИ РАЗКАЖА И ЗА МОЯТА ЕПОПЕЯ Тръгнах да купувам зимни гуми за Форестър. Направих го края на ноември. И какво установих : 1. Сезона на зимните гуми бил септември и октомври 2. По тази причина не внасяли вече нищо / нищо че зимата ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА /, че дори отнесох и конско от Дияна , как съм можел да закъснея толкова 3. Сред гумаджиите се шири страшна некомпетентност за това какво продават / в представитерството на Нокиян направо ме изумиха / 4. Такъв размер 225/55/17 няма, или ако има са : а - в германия б - уж нови, но мръсни и без " мустачки " ?!
Защо - питах навсякъде - Дияна, голямата гума, примекс, мотоексперт, - никой не знае коя шарка за какво служи - един ми вика - асиметричните по тихи , друг - не , по шумни един - с посока са за сняг, друг - не, за мокро А на въпроса ми дали има значение и какво - това че в ламелите има зигзаговидни процепи и тяхната посока - предизвика истинска колекция от предположения - били за сняг, за лед, за мокро и т.н. Та накрая си взех Вредещайн уинтрак екстриим с 101 теглови индекс и сега чакам снега Ако някой знае нещо за тях -да каже , че в нета нищо не намерих А търсих : dunlop 3D, GY UG prf 2, Conti ts830p, michelin alpin 4
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 9:05 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Яну 03, 2012 10:47 pm |
|
|
|
tony
|
Днес направих тест на Bridgestone Blizzak LM 25 4x4 в дълбок сняг (20-25 см).Колата стои като тухла. Непомръдва. А когато се разминавам с други "костенурки",излиза от преспите без проблем.Средна слорост 30-40 км/ч. А колегите с каляски (ML, X5 и т.н.) наистина се движат, но бавничко. 
|
|
|
|
| Нед Яну 08, 2012 5:57 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
Ами след като сезона на зимните гуми е септември октомври,те в дианата сигурно вече летни продават.Те там малко хич ги няма,и аз съм ходил един път там . 
|
|
|
|
| Пон Яну 09, 2012 9:20 pm |
|
|
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|
Здравейте колеги, Искам да споделя и моите впечатления от един модел гуми - WANLI WINTER CHALLENGE- http://xn--80aedutk1ak.cc/zimni-gumi-wa ... -guma-1442. Имам ги от миналата зима и съм с доста смесени чувства към тях. Първоначално си ги взех поради няколко причини- шарката е същата като на ГИСЛАВЕД НОРД ФРОСТ също са и на добра цена. Та, ванлито наистина на сняг са страхотни, но до тук. Страшно са шумни; на сухо при резки завои поведението на колата е все едно е с някакво друго окачване; на мокро пак никави ги няма - онзи ден карам зад една астра от първите комби  и на един плавен завой с нормална скорост я гледам отпред не мърда а аз движейки се по същия начин поднесох леко, направо неможах да повярвам. Аквапланинга не ми се коментира  Поздрави
|
|
|
|
| Нед Яну 22, 2012 11:00 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
made in china...
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Нед Яну 22, 2012 11:08 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
В най-големите преспи и на лед Ведерщеин-а се представи супер , някакъм сноу трак или уинтър трак е. Оня ден в 7,30 сутринта по нечистено оловръстно с 80 без проблем.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Яну 23, 2012 9:21 am |
|
|
|
Pacone 4X4
|

fliyng pig написа: Здравейте колеги, Искам да споделя и моите впечатления от един модел гуми - WANLI WINTER CHALLENGE- http://xn--80aedutk1ak.cc/zimni-gumi-wa ... -guma-1442. Имам ги от миналата зима и съм с доста смесени чувства към тях. Първоначално си ги взех поради няколко причини- шарката е същата като на ГИСЛАВЕД НОРД ФРОСТ също са и на добра цена. Та, ванлито наистина на сняг са страхотни, но до тук. Страшно са шумни; на сухо при резки завои поведението на колата е все едно е с някакво друго окачване; на мокро пак никави ги няма - онзи ден карам зад една астра от първите комби  и на един плавен завой с нормална скорост я гледам отпред не мърда а аз движейки се по същия начин поднесох леко, направо неможах да повярвам. Аквапланинга не ми се коментира  Поздрави Някъде бях писал за тези гуми,бях първия вносител на марката в БГ през Kamor Tires...продал съм около 20к бр. гуми,те са скандинавска шарка - основно и само за сняг...тракшъна им е над всички премиум марки,но както каза ти-до там,на вода не са добри...само за пример ще ти кажа че спасителите на Алеко ги благославяха,но за градски мокри пътища не са най-добрия избор  Шумни са заради шарката,а не стабилни заради мекия ламел и дълбочината му 9мм,но това за чист асфалт!Това че са китайско производство въобще не е проблем,много качествено изработена гума с много малък % рекламации....просто според употребата трябва правилен подбор....затова и класациите за гуми са от тестове при различни условия, и се оценяват комплексните качества на гумите за да са максимално обективни резултатите 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Пон Яну 23, 2012 9:57 am |
|
|
|
fliyng pig
Регистриран на: Вто Май 11, 2010 4:31 pm Постове: 143 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback 3.6R 2016
Рейтинг: 13
|

Pacone 4X4 написа: fliyng pig написа: Здравейте колеги, Искам да споделя и моите впечатления от един модел гуми - WANLI WINTER CHALLENGE- http://xn--80aedutk1ak.cc/zimni-gumi-wa ... -guma-1442. Имам ги от миналата зима и съм с доста смесени чувства към тях. Първоначално си ги взех поради няколко причини- шарката е същата като на ГИСЛАВЕД НОРД ФРОСТ също са и на добра цена. Та, ванлито наистина на сняг са страхотни, но до тук. Страшно са шумни; на сухо при резки завои поведението на колата е все едно е с някакво друго окачване; на мокро пак никави ги няма - онзи ден карам зад една астра от първите комби  и на един плавен завой с нормална скорост я гледам отпред не мърда а аз движейки се по същия начин поднесох леко, направо неможах да повярвам. Аквапланинга не ми се коментира  Поздрави Някъде бях писал за тези гуми,бях първия вносител на марката в БГ през Kamor Tires...продал съм около 20к бр. гуми,те са скандинавска шарка - основно и само за сняг...тракшъна им е над всички премиум марки,но както каза ти-до там,на вода не са добри...само за пример ще ти кажа че спасителите на Алеко ги благославяха,но за градски мокри пътища не са най-добрия избор  Шумни са заради шарката,а не стабилни заради мекия ламел и дълбочината му 9мм,но това за чист асфалт!Това че са китайско производство въобще не е проблем,много качествено изработена гума с много малък % рекламации....просто според употребата трябва правилен подбор....затова и класациите за гуми са от тестове при различни условия, и се оценяват комплексните качества на гумите за да са максимално обективни резултатите  [/quot Много точно го поясни  . И според мен проблема им не е, че са китайски, а просто шарката и грайфера, защото брат ми също има Импреза (bug eye) и я кара с Gislaved Nord Frost 3 и при него положението е същото. Въпрос на приоритети, които аз не съм оценил правилно при покупката. 
|
|
|
|
| Пон Яну 23, 2012 4:35 pm |
|
|
|
casisa
Регистриран на: Вто Окт 12, 2010 10:32 pm Постове: 294 Местоположение: kazanlak
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
|
|
| Пон Яну 23, 2012 4:50 pm |
|
|
|
tsvetanov
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 9:37 pm Постове: 335 Местоположение: Sofia
Автомобил: Outback B12 H6, Outback B13,B14 2.5
Рейтинг: 124  
|

marinur написа: ЧАКАЙТЕ ДА ВИ РАЗКАЖА И ЗА МОЯТА ЕПОПЕЯ Тръгнах да купувам зимни гуми за Форестър. Направих го края на ноември. И какво установих : 1. Сезона на зимните гуми бил септември и октомври 2. По тази причина не внасяли вече нищо / нищо че зимата ОЩЕ НЕ Е ЗАПОЧНАЛА /, че дори отнесох и конско от Дияна , как съм можел да закъснея толкова 3. Сред гумаджиите се шири страшна некомпетентност за това какво продават / в представитерството на Нокиян направо ме изумиха / 4. Такъв размер 225/55/17 няма, или ако има са : а - в германия б - уж нови, но мръсни и без " мустачки " ?!
Защо - питах навсякъде - Дияна, голямата гума, примекс, мотоексперт, - никой не знае коя шарка за какво служи - един ми вика - асиметричните по тихи , друг - не , по шумни един - с посока са за сняг, друг - не, за мокро А на въпроса ми дали има значение и какво - това че в ламелите има зигзаговидни процепи и тяхната посока - предизвика истинска колекция от предположения - били за сняг, за лед, за мокро и т.н. Та накрая си взех Вредещайн уинтрак екстриим с 101 теглови индекс и сега чакам снега Ако някой знае нещо за тях -да каже , че в нета нищо не намерих А търсих : dunlop 3D, GY UG prf 2, Conti ts830p, michelin alpin 4 колега другият път пробвай и тук http://medina-med.com/shop/ аз от няколко години си купувам гуми от тях и съм много доволен, винаги са с тазгодишен дот а ако са със по-стар са МНОГО намалени. Иначе за китайските, един колега с Mitsubishi Galant си е купил 4 зимни китайски няма да назовавам марката понеже не си я спомням , но са адски шумни , не могат да се балансират тресе му колата при определени скорости не спират като хората нито на мокро нито на сняг и каза че след тази зима ще ги хвърли, а за летни се е спрял на Brigstone и каза че за тях нищо лошо не може да каже перфектни гуми; аз понеже съм в ниския клас карам с Kormoran, General, Barum никакви проблеми и оплаквания освен от барума че са меки и лесно правят балони, а летните им пък не ги бива на леко мокър асвалт...
|
|
|
|
| Вто Яну 24, 2012 12:38 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Мишлен Пилот Алпин - след 6000 км лятно каране на баланс машината показа нули - нито грам тежест не беше нужен. Стар ДОТ, немалко лятно каране и почти никакви проблеми цяла зима (не броим Бонсови поляни, разбира се  ). Така, че бих казал Мишлена си е Мишлен.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Вто Яну 24, 2012 10:19 pm |
|
|
|
Pacone 4X4
|
Първия Алпин е хубав и новия А4...А2 и А3 не отговарят на марката-слаба работа са,много лошо поведение в зимни условия(особено след 1 сезон ползване) 
|
|
|
|
| Вто Яну 24, 2012 10:23 pm |
|
|
|