Особености на Субару Аутбек II (1999-2003)
| Автор |
Съобщение |
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Аутбек II пък има piston slap. И двата проблема са достатъчно неприятни.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Чет Авг 26, 2010 8:42 am |
|
|
|
ivodanov
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 4:29 pm Постове: 512 Местоположение: София
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117  
|
|
Стига сте плашили човека! Всяка кола си има някакви слаби места, но е важно да са полагани грижи за нея. Това, че има слаби места не значи автоматично, че ще се счупи. Ако се полагат необходимите грижи като редовно обслужване, качествени части, да се кара колата по предназначение, а не както един колега скоро "сподели", че му изкючвало субаруто на 1-ва при 6000 оборота, мисля че всичко ще си бъде нормално. Успех, колега, с търсенето и вземи това, което повече ти харесва и на външен вид, и като усещане!
|
|
|
|
| Чет Авг 26, 2010 3:53 pm |
|
|
|
iviv67
Регистриран на: Пон Дек 14, 2009 11:22 am Постове: 119 Местоположение: София
Автомобил: Legacy,Tribeca
Рейтинг: 0
|
valqk написа: ехх... не е само това. Outback I има със шпер отзад. А той, повярвай е МНОГО важен на терени с кофти сцепление (кал, сняг)  ама това го разбрах след като взех Outback II само заради славата с гарнитурата на 1-цата... :–) Искаш да кажеш, че ІІ няма със заден блокаж.
|
|
|
|
| Вто Сеп 07, 2010 10:26 pm |
|
|
|
vga
|
|
Другото, което се сетих, че съм забравил да напиша... бихте ли ме посъветвали какво за какво да гледам като отида да разгледам колите? Имам предвид дефекти, звук, поведение... подобни неща, защото нямам и "майстор", който да заведе да ми помогне при огледа. Това по принцип са автокъщи, в които не влизат случайни коли, тъй като си е семеен бизнес, а веднъж ако им тръгне име, че продават боклуци и просто загиват. В крайна сметка когато въртиш 10-15 коли всичко на всичко, ако се издъниш, е много вероятно да нямаш вече семеен бизнес. Това ме обнадеждава, че ще е читав Аутбек-а.
|
|
|
|
| Чет Сеп 23, 2010 11:45 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Вто Окт 05, 2010 11:56 am |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|
|
Значи на бавни трябва да свети надпис в жълто LO, при превключване не трябва да се чува нищо, а ако си на бавни няма начин да не разбереш. Първа бавна си е толкова бавна, колкото на всяко возило с понижаващи предавки.
|
|
|
|
| Пет Ное 05, 2010 10:50 am |
|
|
|
valqk
|

Зачетох се в първия ми пост от темата.  Засега колицата се държи прилично. Смени са: Ремъци - ангренаж+на клима и алтернатор. Маслата навсякъде са ясни. Биалетки. Ляв лагер главина (по мое усмотрение и се оказа, че е нямало нужда). Кабели. Свещи. Маховик (конверсия депфер->нормален, по мое усмотрение - излезе по-евтино от нов депферен феродов). Съединител+притискател. Реглаж на клапани. Гумички на капаци на клапани. Водна помпа. Има си и газ. Има 20к навъртени. Има пак тропане (предполагам биалетки, щото не си взех оригинални а не си поплювам из дупките). Има 'клатене' като не е заковала на средата на температурата и е на газ, но е понякога и не е много силно, та чакам да се появи постоянно (дано - не) и оборотите понякога са високи като не е загряла съвсем и пусна газта, но иначе е пушка! Има нови зимни гуми.  които качиха едни полянки баирести над Г. Баня на една хижа (който е бил - знае). Съединителя ми беше драма - лагера на остта се беше заварил. Остави ме на малинова долина (точно където ще е новия сервиз на Митака  - знае къде да спре, ама не е уцелила времето). Стигнах си на първа - палиш и после на обороти. Някой беше заварил демпфера и беше просто голям, тежък (не)демпферен диск. Цялата конверсия се върза на около 600-700лв с труда и всичко (благодарско на Блатимир за обикновенния маховик!). Оправях си 'малките' ръждички на калниците, които се оказаха отдолу бая дупки. Ама сега няма видимо по купето ръжда. Климатика ходих 2 пъти да го (до)зареждат. Ми, май е това за 1 година. Скоро - нови дискове+накладки EBC (Е-Би-Си....  ) ама като посъбера пари. Надявам се да нямам големи драми занапред, но засега се показва като добра колица в общи линии.  Весели празници и честити Аутбеци на който е решил да си прави коледен подарък! Радвам се, че темата е полезна. 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Дек 22, 2010 9:43 pm |
|
|
|
Macros
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 2:47 pm Постове: 6 Местоположение: София Рейтинг: 0
|

Колеги, първо привет от мен и поздрави за подредения форум Сега по темата, насочил съм се към закупуване на Субару outback като стремежа е колата да е 99-2003 година общо взето. Насочил съм се към този модел, тъй като на първо място се търси 4х4, след това трябва да се височка колата, че ще се ползва макар и рядко за минаване по един доста лош (абе направо в някой участъци си е офруд  ) черен път, водещ до семейната ни вила  Изчетох доста от темите ви във форума и мисля че придобих представа за някои от специфичните неща (като среден диф например). Та интересува освен това какви по-специфични неща трябва да се огледат преди покупката. Колата естествено ще се води в сервиз да се огледа от човек който е наясно( от изчетеното до тук разбирам от вас да открия къде е Митака перформанс сервиз - някъде на сливница след окловръстното, ще прочета къде точно беше ). След това въпрос от немалко значение за мен е какво да очаквам като разход от двигателите които са 156, 170 и 209 конски сили (такива открих в обявите из мобиле.бг).Да кажа също че като цяло предпочитам ръчна скоростна кутия- къде защото ме плаши ремонт на автоматик,къде заради допълнителните 1-2 литра при автомата.. за Не на последно място да уточня и какъв е бюджетът че все пак знаем че мерак се гаси с пари  Та наличната сума е 8-9 000лв като в редки случай може да се стигне до 10500-11 000лв. Да уточня че в тези пари трябва да се вземе и регистрира автомобилът, както и да се направят необходимите обслужвания.. Съжалявам ако темата изглежда много разбъркана, но се опитах максимално да систематизирам въпросите си 
|
|
|
|
| Сря Яну 19, 2011 4:18 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Аз искам само да вметна, че има темичка за разхода, където хората са си въвели своя и има таблици, графики и т.н. https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=en#gid=8Относно ръчните скорости и както те плаши "ремонт на автоматик", трябва да се замислиш пък за смяна на демпферен маховик при ръчните 
|
|
|
|
| Сря Яну 19, 2011 4:25 pm |
|
|
|
Гената
Регистриран на: Чет Дек 17, 2009 6:08 pm Постове: 338 Местоположение: Гр.Плевен
Автомобил: Субару ХВ, Витара,Мерцедес Виано
Телефон: 0898528707
Рейтинг: 5
|
Не се коркай от автоматика,при субару няма обширна тема за повреди там  Това е изключително здраво при нашите коли,знам го от личен опит,повярвай  А моделите след 2000-та година са още по надеждни,там търси според твоите възможности  Успех
|
|
|
|
| Сря Яну 19, 2011 5:10 pm |
|
|
|
Macros
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 2:47 pm Постове: 6 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
Благодаря за бързите отговори колеги ! Сигурно сте прави за автоматика, моят опит с коли с автоматична ск. кутия се свежда до няколко кръгчета с чужди, така че приемам мнението ви за правилно ! А що се отнася до линка са разходите на отделните двигатели, които даде колегата по-горе, май нещата са както предполагам. 3.0 вече дава разход който е над поносимото за мен... ИЗглежда 2.5 ще се окаже най-подходящият вариант - доколкото разбрах този мотор се води EJ25? Което значи че е 2.5 атмосферен (170 коня) нали? Та доколкото разбрах 2.5 го дават около 12 градско- което ако е истина ме устройва ( то не зам доколко шофирането в софия изобщо се води "каране" де ама това е друга тема  )
|
|
|
|
| Сря Яну 19, 2011 8:06 pm |
|
|
|
whitebul77
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 11:33 pm Постове: 2 Местоположение: Plovdiv Рейтинг: 0
|
|
Здравейте и от мен И аз като колегата съм решил да се метна на един OUTBACK 2000г -2003г ,но се колебая между двигател 2.5 170 к.с или H6 - 3.0 209к.с. Може ли някой да ми каже нещо повече за H6 /освен разхода на гориво/. Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Сря Яну 19, 2011 11:57 pm |
|
|
|
kikaha1
Регистриран на: Вто Апр 12, 2011 7:40 pm Постове: 113 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0 MT 2001
Рейтинг: 6
|

Здравейте колеги, запалих се по Subaru преди 5 год на един тест драйв в Банско когато пробвах един Forester и останах възхитен от поведението му на доста гаден терен (сняг, кал, лед, коловози, изкачване, спускане и т.н.). За съжаление тогава нямах достатъчно пари за Фори 2003-05 и реших да изчакам да ми "дойде на цената" но уви .. Търпението ми вече свърши и ще си взема Subaru ,каквото- такова. Мога да избирам между Форестър 1999-2002 и Аутбек 1999-2001 (разполагам с 7,5 - 8 х. лв за колата и консумативите). Засега избора ми клони към Аутбека защото има повече екстри и вози по-комфортно, а пък и аз не карам често по оф роуд терени  . Та питането ми какви са слабите места на Аутбек 2,5 автомат, има ли нещо което трябва да погледна задължително преди да закарам колата в сервиз за диагностика, или да отворя капака и ако двигателя е на място да я вземам  . П.С. Тук можете да видите малко за предварителния оглед на автомобил преди покупка( в случая Legacy TX  ) , на Руски език http://rutube.ru/tracks/3766428.html?v= ... b80159ac76 . И тъй като руската туба понякога сече брутално може да си дръпнете видеото от тук http://www33.zippyshare.com/v/48861504/file.html , има няколко интересни теста които надявам се ще бъдат полезни да се видят.
_________________ Не е лесно да си жив Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн Ако има котешки рай, моето сиво коте със сигурност е там. R.I.P. Грей, липсваш ми.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 9:43 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
За 2.5 от това поколение се знае, че потраква (piston slap), при мен съвсем леко само на студен двигател, но си нямам идея дали е проблем...
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Вто Апр 12, 2011 11:17 pm |
|
|
|
thebrainless
Регистриран на: Съб Окт 24, 2009 10:01 pm Постове: 239 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK 2.5 2001г, OUTBACK 3.0 2002
Рейтинг: 44
|
BrainStormeR написа: За 2.5 от това поколение се знае, че потраква (piston slap), при мен съвсем леко само на студен двигател, но си нямам идея дали е проблем... По-скоро не, от четеното до сега. Един съвет от мен е задължително да минеш на диагностика автомобила преди да го вземеш, ако не иска, да го продава на който си иска... и евентуално да има сервизна книжка,
_________________ stay hungry, stay foolish
|
|
|
|
| Чет Апр 14, 2011 3:53 pm |
|
|
|
vladdu
Регистриран на: Сря Фев 10, 2010 9:17 am Постове: 32 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.0AT '09
|
свещи, тампони на двигател ... родилни контракции. може 
|
|
|
|
| Пет Юли 08, 2011 11:25 am |
|
|
|
vikicho
Регистриран на: Нед Яну 01, 2012 7:52 pm Постове: 18 Местоположение: София Банкя
Автомобил: OUTBACK 2,5 99г МТ
|
|
Здравейте,спрял съм се на OUTBACK 99-2000г и в момента ходя на огледи .Когато дръпна лоста за бавните на таблото на една от колите не свети нищо , а на друга светва надпис лол, това нормално ли е
|
|
|
|
| Нед Яну 01, 2012 11:10 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Датчика. При мен понякога свети, понякога - не. Това да ти е проблема!
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Яну 02, 2012 3:29 am |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
|
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Чет Яну 05, 2012 11:09 pm |
|
|
|
FRENCHMAN
Регистриран на: Пон Авг 10, 2009 11:09 am Постове: 24 Местоположение: Варна Рейтинг: 0
|

vikicho написа: pradabg написа: Честито колега,добре дошъл в сектата Дълги и безаварийни ! Да благодаря , присъединих се към сектантите  , имам въпрос за темпомата натисках го във всичките му положения но не успях да го подкарам.Как работи това чудо Честито. Дано много да й се радваш и тя много да те слуша. Темпомата - на централната конзола трябва да имаш копче "CRUISE" - цъкаш го. Най - вероятно едно диодче на него ще светне (при мен в оранжево). Като си достигнеш скоростта, която искаш да поддържаш натискаш надолу (към пода на колата) лостчето на волана - отдясно зад геврека и го задържаш натиснато около 3-4 секунди. Тръпката тук е да караш горе долу с постоянна скорост. След това го пускаш и ... чакаш  в началото може скоростта ти да падне с 3-5 км/час но след това ще усетиш приятното дръпване. Имай в предвид - цъкнеш ли с върха на обувката съединителя или спирачката, канцелираш темпомата и трябва наново да застопоряваш. Не че е голяма философия де. Иначе нормалното изключване е като дръпнеш лостчето на кормилото към теб... Друга опция е след като си застопорил 100км но искаш 110, натискаш лостчето нагоре (към тавана) и се кефиш как си дърпа колата. Ако искаш може и с крака да риташ - няма да ти трабват. Същото е и ако искаш да паднеш на 85 - натискаш надолу. Забавянето обаче работи ако си на равно или ако изкачваш баир. Ако се спускаш темпоматът не може да свали скоростта - трябва си спирачка...
_________________ Outback 2.5, MT '02
|
|
|
|
| Пет Яну 06, 2012 4:59 pm |
|
|
|