Отговори на тема стр 1, 2  >
 Подгряване задно стъкло 
Автор Съобщение

Постове: 84
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
имам проблем с подгряването на задното стъкло. Подгряват само горните 3 ленти, останалите не. Премерих ги с мултицет и не показа да има скъсана някоя от тях, обаче като се загледам на някои ленти им е издраскан малко от проводимия материал и предполагам това е увеличило съпротивлението (в момента е 1.8 Ома)
На контакт имам 10.7 волта, а при залален двигател 12.8 на клемите на нагревателя на задното стъкло.

Някои да има идея от какво може да е проблема ?

Нед Яну 15, 2012 12:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Как ги мериш лентите по отделно :-?
Разгледай ги визуално добре...

Нед Яну 15, 2012 12:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом е издраскан проводимият матерял,не очаквай да се нагряват реотаните !

http://www.frostfighter.com/ - това е един продукт,но съм сигурен,че ако попиташ в някой магазин за авточати,ще ти предложат нещо по въпроса.

Другият начин е с проводим лак - пак става :cool: Можеш да изпилиш меден проводник и полученият прах да го объркаш с двукомпонентно и възтановяваш прекъснатите връзки :cool: После пиши как си се справил,защото съм сигурен,че има и други със същият проблем.

Нед Яну 15, 2012 12:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Хубава темичка...
През лятото чистих едни следи от лепенки по задното стъкло. Още тогава се усъмних, че засегнах една от лентите на подгрева. Резултата се видя сега, когато се налага да подгрявам. Една от лентите, точно по средата не нагрява.
Мислите ли, че с подобни продукти ще успея да възстановя проводимостта на тази лента?
Не съм сигурна дали само съм нарушила покритието, или съм я прекъснала тотално. Ще трябва да я разгледам по-детайлно...

Нед Яну 15, 2012 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И тотално да е прекъсната ще я възтановиш.Залепваш успоредно на стъклото две парчета хартиено тиксо с разтояние ширината на реотана(лентата)1мм. и нанасяш 2-3 пъти за да се получи достатъчна дебелина на филма за да има проводимост.След около 20мин. ще отстраниш тиксото и ще получиш права лентичка ново възстановен реотан.

Преди около 15год. такива Китове нямаше и възтанових с прах от меден проводник и лака за нокти на майка ми -резултата - реотаните си работеха ;)

Нед Яну 15, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте ,много добра тема.Иаз имам същия проблем,половината ми задно стъкло не работи.Много скоро ще си остържа меден прах и ще пробвам.Първо ще установя къде точно е прекъснато с уреда,а с какво точно да смеся медния прах неразбрах. П-п А лак за нокти безцветен

Нед Яну 15, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
http://www.profix.bg/page.php?87

6traka - с лак и прах се правеше, когато нямаше нищо на пазара ;)

Нед Яну 15, 2012 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 204
Автомобил: Subaru Forester 2.0X, SG9
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vertriebler написа:
Здравейте,
имам проблем с подгряването на задното стъкло. Подгряват само горните 3 ленти, останалите не. Премерих ги с мултицет и не показа да има скъсана някоя от тях, обаче като се загледам на някои ленти им е издраскан малко от проводимия материал и предполагам това е увеличило съпротивлението (в момента е 1.8 Ома)
На контакт имам 10.7 волта, а при залален двигател 12.8 на клемите на нагревателя на задното стъкло.

Вероятно са прекъснати реотаните при товарене на нещо в багажника или при почистване на стъклото. Най-лесно е да се оправят с електропроводимо лепило. Изчистваш хубаво мястото на прекъсване, лепиш лепенка отстрани на реотана и мацваш с лепилото върху прекъснатото. Оказва се изненадващо трайно решение. Лепилото, което ползвах се казва Бизон и навремето струваше около 30 лева. Поздрави.

Нед Яну 15, 2012 11:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Mrak написа:
Vertriebler написа:
Здравейте,

Вероятно са прекъснати реотаните при товарене на нещо в багажника или при почистване на стъклото. Най-лесно е да се оправят с електропроводимо лепило. Изчистваш хубаво мястото на прекъсване, лепиш лепенка отстрани на реотана и мацваш с лепилото върху прекъснатото. Оказва се изненадващо трайно решение. Лепилото, което ползвах се казва Бизон и навремето струваше около 30 лева. Поздрави.

Не видях навреме - pradabg го е постнал преди моя пост:http://www.profix.bg/plugins/content/content.php?content.66

Нед Яну 15, 2012 11:46 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 349
Автомобил: Subaru Justy-Corsa-UAZ-452-Trabant
Телефон: 0884652407
Рейтинг: -49
Кофти...Кофти...
Отговори с цитат
pradabg написа:
http://www.profix.bg/page.php?87

6traka - с лак и прах се правеше, когато нямаше нищо на пазара ;)

Тъкмо идвам от вън,отидох до колата да видя как е точно.Нещо е опитвано да се прави,значи запоени са две ленти широко около 3-4мм в долната половина на стъклото от ляво и дясно на главните ленти.По точно от буксите където се подава тока до полвината на стъклото.Товно тази полвина не работи.Ето една снимка капака е отворен нагоре,гледаи от буксата надолу се вижда запоената лента.Също на места по лентичките тънките са избелели,по светли

Прикачени файлове:
Изобр001 (2).jpg
Изобр001 (2).jpg [ 15.75 KiB | Прегледано 1698 пъти ]

Нед Яну 15, 2012 11:49 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
гугъл дава някой насоки. не го казвам с цел заяждане, а да е в помощ по темата. има технология за намиране на проблемните места, има съвети до какви размери може да се възстанвява, има идеи къде да се търси подобен лак. има идеи къде може друг ( срещу заплащане ) да реши проблема. дори има 'идеи' как проблема да се прехвърли на застраховател.

----
споменатия 'бизон електро' съм го видал в бриколаж, но не знам цена.

Нед Яну 15, 2012 12:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имам 5 прекъснати елемента, доста неприятна работа точно в този сезон. Ето още едно лепило което изнамерих из нета.

http://www.ebay.com/itm/REAR-DEMISTER-R ... 896wt_1396

Нед Яну 15, 2012 6:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
stupid_boy написа:
гугъл дава някой насоки. не го казвам с цел заяждане, а да е в помощ по темата. има технология за намиране на проблемните места, има съвети до какви размери може да се възстанвява, има идеи къде да се търси подобен лак. има идеи къде може друг ( срещу заплащане ) да реши проблема. дори има 'идеи' как проблема да се прехвърли на застраховател.

----
споменатия 'бизон електро' съм го видал в бриколаж, но не знам цена.

Навремето години беше около 30 кинта. Аз го ползвам вече 7-8 години, изсъхва, разреждам го с ацетон и пак действа.

Нед Яну 15, 2012 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 84
Автомобил: Subaru Dragster MY99, 2.0 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Понеже цялата ел. верига на стъклото представляват съпротивления(лентите) вързани в паралел, с мултицет няма как да се разбере коя е скъсана, винаги някоя от здравите ще дава контакт. А дори и някоя от лентите да не е скъсана, а изтъняла и ли издраскана само и се вдига съопротивлението, по малко ток минава през нея и почти не нагрява.

Пон Яну 16, 2012 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vertriebler написа:
Понеже цялата ел. верига на стъклото представляват съпротивления(лентите) вързани в паралел, с мултицет няма как да се разбере коя е скъсана, винаги някоя от здравите ще дава контакт. А дори и някоя от лентите да не е скъсана, а изтъняла и ли издраскана само и се вдига съопротивлението, по малко ток минава през нея и почти не нагрява.

Да, с лупа ще трябва, а в този студ ще е чудно занимание.

Пон Яну 16, 2012 11:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 449
Автомобил: Forester 2.0X 5MT 2003
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Mrak написа:
Да, с лупа ще трябва, а в този студ ще е чудно занимание.

stupid_boy написа:
има технология за намиране на проблемните места

хората използват фенерче за намиране на прекъснато, а за изтънено търсят точка, в която има промяна в скоростта на действие на реотанчето.

в този студ не се работи. лака няма да изсъхне или ще, но без да се получи търсния ефект.

Пон Яну 16, 2012 12:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 314
Автомобил: Forester SG 2.0 MT 1.6 inch lift
Телефон: нула886495045
Рейтинг: 546
Отговори с цитат
Колеги,ето начина за тестване на нагревателя, изпитан и тестван на моят автомобил;

Прикачени файлове:
MSA5T0126A27948.jpg
MSA5T0126A27948.jpg [ 79.23 KiB | Прегледано 1509 пъти ]
Прикачени файлове:
MSA5T0126A279481.jpg
MSA5T0126A279481.jpg [ 74.59 KiB | Прегледано 1509 пъти ]

Сря Яну 18, 2012 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
OFFROADER написа:
Колеги,ето начина за тестване на нагревателя, изпитан и тестван на моят автомобил;

Прикачени файлове:
MSA5T0126A27948.jpg
Прикачени файлове:
MSA5T0126A279481.jpg

Полезно. Благодаря!

Чет Яну 19, 2012 10:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Най-лесния вариант за проверка на реотаните е с молив.Просто подострете един мек молив и го прекарва те през включените реотани.На прекъснатите места ще се получат искри.Това разбира се няма да се получи ако реотана е прекъснат на две места.

http://betoteh.com/bg/index.html

Чет Яну 19, 2012 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На моето комби не работи подгрева на двете странични задни стъкла, както и в горната част на задното стъкло - мисля, че тази част е отделна от основната част на заднотото стъкло. Поне има отделен кабел, освен тези от двете страни.

По схема дават един бушон "rear window defogger", номер 4, 20 ампера. Проверих го и е здрав, а и основната част на подгрева на задното стъкло си бачка. Проверих и останалите 20 амперови бушони - всички са ОК. Подгряването на огледалата също работи.

Чудя се дали задните странични стъкла + малката горна секция на задното стъкло са на отделен бушон, който да е изгорял или има друг зор. Някой да е срещал този проблем?

Колата е Impreza 2.0R комби, 2006.

Нед Дек 09, 2012 10:52 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >