Отговори на тема
 Много проблеми накуп, предполагам една причина 
Автор Съобщение

Постове: 49
Автомобил: Legacy 2.0 '00 AT
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте карам Legacy BD/BG 1997 2.0 GL с ръчна трансмисия.
Нещо сега след последните снегове от 3-4 дни ми прави следните проблеми изведнъж и всички се появиха по едно и също време.
Много мундо ускоряване, с прекъсване и като давене на двигателя. Не съм сигурен давене ли е или прекъсване.
Неадекватни свободни обороти, ту са идеални ту седят на 1700-1900 оборота, ту на 1200. Но след тръгване и спиране, може и за 50 метра да е се оправят, докато извенднъж след това пак се качват на следващото спиране по светофарите.
Давенето го има и на газ и на бензин, но най-ясно се осеща когато колата вече е загряла добре тогава трябва много плавно и мудно да се придвижвам за да не ми прекъсва. Няма значение и от скороста от тръгване до натискане на Цариградско прекъсването си е прекъсване и то е като на порций. На студено като че ли не мога да хвана прекъсване.
Това което много ме съмнява е датчик за температурата на въздуха, защото сутрин може и -25 да е колата пали и държи 1200-1250 оборота и след това бавни ги сваляше(10мин), това е цяла зима, но поне нямаше проблеми с от никакво естество. След като се позгледах видях че преди седмица тракането дето го чувам от кум коша е масата на акумолатора която е закачена за акумолатора, но единичния дебел кабел който директно тръгва от клемата и стига до двигателя не беше закачен никъде по двигателя. Свалих болта на стартера отгоре и го затегнах през него, така ми се стори най-логично и кабела беше като точно за там. Знам че датчика ми за детонаций не е първа младост, но светва само веднъж два пъти на 1000км и то само ако я мъча на много ниски обороти.
Някой има ли предположение от какво може да се дължат така изведнъц всичките проблеми.
Засичам си разхода стриктно:
http://www.carspending.com/en/profiles/ ... -legacy-gl
Не вярвам че за само градско каране на студено Дружба-Разсадника и обратното 7:30 сутрин и 20:00 вечер е голям, но не мога все още да схвана дали се е повишил в последните 3-4 дни.

Другото е малко по "козметични проблеми" защо като дам да цирулира въдуха само в куперто и е на 4-та степен е толкова шумно все едно го смуче през спринцовка този въздух откъм краката на пасажера е като мелница а няма нищо което да затваря и препятства там.
И последното е малко стандартно сутрин на студено и на по студен двигател предавките са ми доста твърди, но това предполагам е че не е загряла скоростната кутия, но от както го имам на 1-ва и 2-ра предавка има едно "виене" като, че ли караш на задана но много по слабо. Същото го има и като карам на понижаващите предавки, но там е на всички скорости. Чудя се има ли смисъл да пробвам някакви добавки защото иначе скоростите се смянат плавно няма тракане пукане и каквито и да е други симптоми.

Малко голямо стана ама искам да хвана да отхвърля проблемите един по един ако може че лятото да дойде по спокойно .

Пон Фев 13, 2012 2:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=9304

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Фев 13, 2012 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат

Aaaa..... може аз да не схващам но там е друг модел автоматик с друг проблем. или бъркам....

Пон Фев 13, 2012 5:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Симптомите са като на кабели и свещи,колега ,започни от там.. :good:
 2

Пон Фев 13, 2012 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Свещите са на макс 12-13к а кабелите на 15к, но още утре ще сменя и двете за да отхвърля това като проблем.

Пон Фев 13, 2012 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Преди да ги смениш провери дали са щракнали добре върху свещите ;) Някой разказваше, че на едната свещ кабела не бил добре закопчан и имал подобни проблеми.

Вто Фев 14, 2012 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Добре част от проблема се установи. От само диагностиката си извади веднага:
31 Throttle sensor Abnormal voltage input entered from throttle sensor
22 Knock sensor Abnormal voltage produced in knock sensor monitor circuit Sets in regular fuel map and retards ignition timing
наистина сега чак забелязвам че повечето пъти проблема идва точно като пъсна педала на свободно или веднага след като ко извадя от това полежение.

Някой да знае TPS- подлежили на профилактика почистване или е капсулован, на предишната ми кола беше плочка с пътечки и можеше да се почисти и сложи отново. Гледах по форума казват че махането и слагането не е препоръчително защото е наглясял след това до стойност от 0.45 до 0.55 на свободно състояние. Не съм дебил това мога да го направя но дали има смисал да го махам ако не може да се профилактира.

Knock снензора го знам със сигурност че е цъфнал като майска роза и пластамсата му има три огромни пуканатини и вече си поръчах от ebay.co.uk нов.

Вто Фев 28, 2012 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
Преди да ги смениш провери дали са щракнали добре върху свещите ;) Някой разказваше, че на едната свещ кабела не бил добре закопчан и имал подобни проблеми.

Аз бяха това ;-) много е яко 2-те лулу бяха само нахлузени.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Фев 28, 2012 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
capoeira написа:
Някой да знае TPS- подлежили на профилактика почистване или е капсулован, на предишната ми кола беше плочка с пътечки и можеше да се почисти и сложи отново. Гледах по форума казват че махането и слагането не е препоръчително защото е наглясял след това до стойност от 0.45 до 0.55 на свободно състояние. Не съм дебил това мога да го направя но дали има смисал да го махам ако не може да се профилактира.

Knock снензора го знам със сигурност че е цъфнал като майска роза и пластамсата му има три огромни пуканатини и вече си поръчах от ebay.co.uk нов.

Аз съм с Легаси BH - Модел 2000. При мен ТПС не подлежи на профилактика - всичко е капсуловано и не се разглобява. Не вярвам при теб да е по-различно.

Вто Фев 28, 2012 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема