Здравейте,
Първо бих искал да Ви поздравя за добре подредения форум.
Казвам се Йордан Иванов и съм нов тук.
По принцип членувам в една друга японска секта на име хонда

.
Дойде време и аз да си сменям колата с по-голяма. В момента карам сивик 7-ма генерация и по-доволен никога не съм бил, но за щастие дойде момента и аз да търся 4-врата кола, по възможност комби. Казвам за щастие, защото ми се случи най-хубавото нещо в живота

.
И сега по същество. Спрял съм се на Легаси. По възможност искам да е комби, защото е много красиво и по-функционално. Аз не обичам комбита, но това ме кефи. Бюджета ми е до 14-15к лева. Имам няколко конкретни въпроса, на които се надявам, че ще ми отговорите.
1. Кой мотор е най-добър? Виждам, че има 2-ка 137 коня, 2.5 165 коня и 3-ка мотор, на който аз искам да се "метна"

.
2. Как стои въпроса с поддръжката? Наистина ли е скъпа или това са митове?
3. С верига или ремък са моторите?
4. Как се справят с разхода градско и извънградско и в частност 3-ката мотор?
5. Не съм фен на газовата, но гледам, че се продават коли с такава. Реално моторите имат ли проблем с газта?
6. Здрави ли са им ходовите части и имат ли проблеми с електрониката?
7. Много ми се иска да си взема автомат. Страдат ли от някакви всеобщи проблеми?
8. Според Вас за бюджета ми и изискванията ми мога ли да се кача на друго Субару, което да е по-разумен избор?
9. Всякакви други препоръки са добре дошли!
п.п. Прегледах отворените теми, но не намерих конкретен отговор на въпросите ми.
Поздрави
Иванов