Отговори на тема
 Легаси 2003-2005. Информация за покупка 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: Хонда
Телефон: 359878876364
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
Първо бих искал да Ви поздравя за добре подредения форум.
Казвам се Йордан Иванов и съм нов тук.
По принцип членувам в една друга японска секта на име хонда :).
Дойде време и аз да си сменям колата с по-голяма. В момента карам сивик 7-ма генерация и по-доволен никога не съм бил, но за щастие дойде момента и аз да търся 4-врата кола, по възможност комби. Казвам за щастие, защото ми се случи най-хубавото нещо в живота :).
И сега по същество. Спрял съм се на Легаси. По възможност искам да е комби, защото е много красиво и по-функционално. Аз не обичам комбита, но това ме кефи. Бюджета ми е до 14-15к лева. Имам няколко конкретни въпроса, на които се надявам, че ще ми отговорите.
1. Кой мотор е най-добър? Виждам, че има 2-ка 137 коня, 2.5 165 коня и 3-ка мотор, на който аз искам да се "метна" :).
2. Как стои въпроса с поддръжката? Наистина ли е скъпа или това са митове?
3. С верига или ремък са моторите?
4. Как се справят с разхода градско и извънградско и в частност 3-ката мотор?
5. Не съм фен на газовата, но гледам, че се продават коли с такава. Реално моторите имат ли проблем с газта?
6. Здрави ли са им ходовите части и имат ли проблеми с електрониката?
7. Много ми се иска да си взема автомат. Страдат ли от някакви всеобщи проблеми?
8. Според Вас за бюджета ми и изискванията ми мога ли да се кача на друго Субару, което да е по-разумен избор?
9. Всякакви други препоръки са добре дошли!

п.п. Прегледах отворените теми, но не намерих конкретен отговор на въпросите ми.

Поздрави
Иванов

Сря Фев 22, 2012 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей Колега,

По отношение на бюджета, който си отделил мога да те посъветвам да отвориш autoscout24.de, autoscout24.ch или mobile.de и да се ориентираш колко струват коли в добро или поне прилично състояние. От BG е напълно възможно да намериш Легаси 4-то поколение дори и с 3.0 мотор за тези пари, но е почти гарантирано, че най-добрите му времена отдавна и безвъзвратно са отминали. Ако 14-15К е общия ти бюджет то моя съвет е да потърсиш Легаси 3-то поколение или Аутбек 2-ро поколение след фейслифта като за тази сума можеш да намериш много запазен автомобил.
По отношение на самия автомобил: Най-добър мотор разбира се е 3.0 ако по-високия разход не те притеснява. Още повече AWD системата при 3.0АТ е най-доброто, което Субару предлагат като не броим разбира се WRX-a :respect: . Той е и единственият с верига, което пък ти спестява и известна сума при първоначалното обслужване. По отношение на ресурс и здравина също мисля, че няма две мнения, че 3.0 води в класацията, което разбира се не значи, че 2.0 и 2.5 са за пренебрегване. Разхода на тройката е 14-15 градско и 9-10 извън на 95 бензин при нормално каране. Относно разликата в динамиката на трите варианта смятам е излишно да говорим, но лично мнение, е че 2.0 е твърде слаб за това купе. Въпроса е какво очакваш от колата и какъв е стила ти на каране.
Първоначалното обслужване при мен (имам аутбек 3.0) бе 1100лв. като в това влиза всички флуиди - масло ДВГ, масла дифове, масло АТ, пистов ремък, ролки, антифриз, хидравлични течности и всички филтри. По отношение на поддръжката мисля, че ако до сега си си поддържал Хондата с оригинални части няма да ти се стори нещо непосилно и стресиращо. По скоро е важно на какъв автомобил ще попаднеш и колко често ще ти се налага да ремонтираш нещо по него. Ходовата част на Субару е традиционно здрава и сравнително безпроблемна особено ако предишният собственик или ти не ползвате Легасито за офроуд.
Това е от мен ... успех в търсенето.

Сря Фев 22, 2012 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за съвета колега.
Като цяло предпочитам да направя жертва с мотора, но да взема по-новата генерация, защото смятам, че това все пак е някакъв плюс. Плюс това съм се влюбил в легасито точно тази генерация, която аз търся.
След като ми се избистри това, което искам да си напазарувам остава въпроса къде да прегледам колата в Пловдив? Защото от личен опит знам, че БУЛТРАКО Пловдив за нищо не стават. Сервиз на Субару (официален) има ли в Пловдив?
Очаквам ако е възможно да чуя още мнения относно въпросите ми!
Благодаря Ви!

Сря Фев 22, 2012 6:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivanovyordan написа:
Сервиз на Субару (официален) има ли в Пловдив?

Сервиз на Субару в Пловдив има, и съм чувал само положителни коментари за него. Адреса е:
Пловдив
Субару Пловдив
Шоурум и гаранционен сервиз:
бул. "България" 125
Тел: + 359 32 900 888
e-mail: [email protected]

Сря Фев 22, 2012 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря Ви.
Ще се радвам на още мнения по въпросите ми от първия пост в темата.
Поздрави

Чет Фев 23, 2012 10:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дорбре дошъл, колега и се надявам скоро да намериш това, което търсиш и да се присъединиш към нас :good:
Аз също бях пред подобна дилеми преди две години, но се влюбих безусловно в Аутбека. Накратко има същите качества като легасито, но е малко по-висок, което не е без значение, особено ако обичате разходки леко в страни от пътя. :D Както и през зимата височината е за предпочитане дори в града.
Така че, моят съвет е да помислиш и за този вариант.
По отношение на частите имаме колеги, които се занимават с внос на оригинални и афтър маркет части и са много точни и коректни. Цените за оригиналните са както на всички оригинални части. Има и доста възможности за намиране на втора употреба части, така че това не би трябвало да те притеснява.
За разхода има една таблица с реални данни от наши колеги - ето линка http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=4934 Колегата BAlexandrov е майстора :bow:
В Пловдив може да е малко по-малко, но в София градското е около 14-15, извънградско - 9-10 с пуснат климатроник, натоварена и скорост малко над позволената :D Аз съм с двигател 2.5.
За ходовата част - доста е здрава. За 30 хил. километра съм сменил предни биелетки (2*40 лв. + 40 лв.труд) и тампони на предните носачи (оригинални + труд - 120 лв.).

Чет Фев 23, 2012 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема