overload написа:
За да не отварям нова тема да попитам тук. Перките ми се включват доста често, за да охалждат двигателя, а стрелката на температурата стои под половината. Времето е хладно и няма признак да се нагрява. На пипане дори двигателя си е леко топъл. Нормално ли е да се включват? Като огася и запаля не се пускат мине не мине 5-10мин и пак почват.
И това е абсолютно нормално, при мен също е така и това според мен е за да държи мотора в /точно/ оптимална температура което е много важно за работата му, просто го изпълнява много точно - много тясна температурна граница и ако си забелязал стрелката като си отиде на мястото - не мърда и милиметър както и да караш и каквато и да е външната температура / кове /
П.П навремето карах Форд - при него стрелката трябваше да стигне близо до червеното за да се включи перката което ставаше много рядко и то в голяма жега в задръстване.
Така че различни двигатели различни охлаждания а ти май зорлем искаш нещо да правиш, колата ти е ок не се навирай ше земе да ти я разбазика някой та да се видиш в проблеми.