Отговори на тема стр <  1, 2
 Първи впечетления 
Автор Съобщение

Постове: 20
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Дали не може да е от термостата? Пише, че трябва да отваря между 76 и 80С. Горе долу точно на толкова стои стрелката на водата когато се включват перките. Някаква идея къде може да се намира този термостат?

Сря Ное 21, 2007 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 200
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
LMarkov написа:
ffly написа:
Значи всичко работи. Какво да я проверяват? Мойта е също така - 1500 при палене като включа на D пада на 7-800 и постепенно си оти ва на 400-500 и там си стои. :-D

Не мисля че може да падне до 400 оборота, да не бъркате тънката стрелка под 1000 оборота. Мисля че тя показва 750, а дебелата близо до 0 показва 500 оборота. На мен лично не ми е падала под 700(Импреза 95 1.8 ).
Поправете ме ако не съм прав за оборотомера. :wink:

Абсолютно си прав, като погледнах внимателно наистина първата дебела черта е 500 об. а тънките са по-100 така че мотора ми кове 700 об. и там си стои :-D

Чет Ное 22, 2007 10:13 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
overload написа:
За да не отварям нова тема да попитам тук. Перките ми се включват доста често, за да охалждат двигателя, а стрелката на температурата стои под половината. Времето е хладно и няма признак да се нагрява. На пипане дори двигателя си е леко топъл. Нормално ли е да се включват? Като огася и запаля не се пускат мине не мине 5-10мин и пак почват.

И това е абсолютно нормално, при мен също е така и това според мен е за да държи мотора в /точно/ оптимална температура което е много важно за работата му, просто го изпълнява много точно - много тясна температурна граница и ако си забелязал стрелката като си отиде на мястото - не мърда и милиметър както и да караш и каквато и да е външната температура / кове /
П.П навремето карах Форд - при него стрелката трябваше да стигне близо до червеното за да се включи перката което ставаше много рядко и то в голяма жега в задръстване.
Така че различни двигатели различни охлаждания а ти май зорлем искаш нещо да правиш, колата ти е ок не се навирай ше земе да ти я разбазика някой та да се видиш в проблеми. ;-)

Чет Ное 22, 2007 10:25 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
А забравих - едната перка ти е за климатика, ако го пускаш естествено е да се включва.

Чет Ное 22, 2007 10:27 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
При 0 градуса навън, климатика не мисля и да го пипам. И въртят си се и двете перки, освен ако нещо не се е объркало и климатика се пуска без да забелязвам. Добра идея да проверя това.

Чет Ное 22, 2007 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
overload написа:
При 0 градуса навън, климатика не мисля и да го пипам. И въртят си се и двете перки, освен ако нещо не се е объркало и климатика се пуска без да забелязвам. Добра идея да проверя това.

Пуска се и при -10 но паралелно с парното - много бързо дърпа изпотяването на стъклата за 30 сек. ги изчиства :-D

Пет Ное 23, 2007 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2