Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  >
 Impreza WRX или WRX STi 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен 09 WRX с даунпайп и сменанена карта ...около 320 кс (не на колелата) даваше по-добър разход от 2.5 атмосферен аутбек - около 8 литра извънградско без проблем ( без много буст-магистрално каране с идея за икономия,но без самоцел )

Освен това карах преди два месеца като я пуснаха тука 2012 импрезата - дава 6 литра инзвънградско със CVT трансмисия ...

Градско не съм смятал,понеже почти не карам в града

Пет Фев 24, 2012 7:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
erosito написа:
Защо пак трябва да е икономичен?
Ти нещо проблем с комуникацията ли имаш?

Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай :)
Нещо засегнат ли се чувстваш ?

Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) .
Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра :)

Нека да няма повече дразги и всичко да мине в рамките на добрия тон,

та твойта имаше ли крило .... :D :D :D :D

Изображение

Пет Фев 24, 2012 8:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
agent dust написа:
SUBI написа:
За 8.8 извънградско с 80-90 вярвам, може да се постигне.
Но 10 градско... Аз карам кола 1.4 турбо 150к.с. 1300кг, предно предаване и под 10.5л в София няма как да падне, няма лято, няма пролет. Излиза че твоята която е 300к.с. с 2.5 турбо, AWD, 1550кг. дава по малък разход. Илиза че е било по оферта да си взема STI отколкото новото Браво :cool:

колата, за която става дума, е с ВВт система и на смукателни, и на изпускателни валове, т.е. има 4 "ваноса". освен това има газоразпределителна система на всмукателният колектор, отделно широколентова сонда(wideband AF sensor), която се грижи за перфектен режим на работа преди турбо режимите. и има три режима на работа на електрониката - икономичен, нормален и спортен, превключват се с копче. разходът, който споменава колегата - е реално постижим! и не става дума за фиат, а за субару двигател след 2008г. освен това - в перфектно здраве, електрониката му е рефлашната с оптимизиран ром файл - най-вероятно с ЕКУТЕК(ЕКУ-то му е заключено за неоторизиран достъп).

а за колегата с въпросното СТи - не е нужно да даваш пари за "чип" - колата ти е пипана вече, и не е със стандартните програми. не пипай електрониката - освен ако не разполагаш с човек, който знае какво прави. ако електрониката ти е с ЕКУТЕК решлаш - в бг много малко хора могат да направят по-добър! за 400+кс първо трябва да подмениш турбината и още някои неща, и чак после идва ред на "чип тунинга". ако колата е с перрин интеркулер, мишимото радиатор, и с феродо рейсинг накладки - аз и правих двигателя преди около година и насипахме ковани бутала и рейсинг лагери. електрониката само я проверих че е ремапвана, и с предишният собственик се разбрахме да не пипаме нищо повече.

Темата буквално премина арбитраж... ;)

Пет Фев 24, 2012 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 244
Автомобил: EVO VI GSR
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Troshko написа:
erosito написа:

Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай :)

Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) .
Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра :)

Изображение

Подкрепям!! 500лв на крилото и работата е решена много бързо :good: :cool:

Пет Фев 24, 2012 10:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Troshko написа:
erosito написа:

Изображение

Абе на кого са тия кецове под колата?!? ROFL

Пет Фев 24, 2012 1:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
todor78 написа:
Темата буквално премина арбитраж... ;)

нормално 2.0 турбо без проблем дава 12/100 градско - а е без никакви екстри. сти моделите след 2007г са с по-висока степен на сгъстяване, електрониката им е оптимизирана - затова разходът им е по-добър. първите 2.5 турбо - 2005г - са доста по-зле в това отношение. ние поддържаме два такива USDM аутбек турбо - и двата градско дават 18/100 - разходът им е доста по-висок, въпреки че и двата са с кобб карти

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Фев 24, 2012 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
Ооо, ама това тази Imprez-ка със Pioneer-чето и Recaro седалките ли е? Мамина душичка блага, много приятна кола :beer:
 1

Пет Фев 24, 2012 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 280
Автомобил: subaru STI GRB
Рейтинг: 55
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TRoshko,не се пали толкова ,щото влизаме всички в този форум за да си по4иваме и радваме на другите Субару-та.
Правилно те питах имаш ли проблем с комуникацията защото само ме апострофираш за разхода.
Не забравай че сме в форум на Субару.

Troshko написа:
erosito написа:

Изображение

Пет Фев 24, 2012 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Отговори с цитат
votolom написа:
Ооо, ама това тази Imprez-ка със Pioneer-чето и Recaro седалките ли е? Мамина душичка блага, много приятна кола :beer:

да, а аз бях забравил че един познат искаше да я купува, и явно я е купил. т.е. с erosito сме стари познати - както се оказа - той и преди тази караше турбо субару.

а за ниският разход - няма какво да се умува. турбо субару може да харчи под 10/100, може и над 100/100

моята съм я засичал. на магистралата при 130км/ч харчи 10/100. но дадеш ли и газ, прави дупка в чорапа :)

в сметките за вървеж и харчене на колата трябва да влезе и 6-степенната кутия - която е уникална! когато на нормален ВРх му се сложи 6-степенна кутия - ефекта е все едно 200кила цимент са разтоварени от багажника.

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg
 1

Пет Фев 24, 2012 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Suzuki SX4 S-cross 1.4T Allgrip
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
agent dust написа:
SUBI написа:
За 8.8 извънградско с 80-90 вярвам, може да се постигне.
Но 10 градско... Аз карам кола 1.4 турбо 150к.с. 1300кг, предно предаване и под 10.5л в София няма как да падне, няма лято, няма пролет. Излиза че твоята която е 300к.с. с 2.5 турбо, AWD, 1550кг. дава по малък разход. Илиза че е било по оферта да си взема STI отколкото новото Браво :cool:

колата, за която става дума, е с ВВт система и на смукателни, и на изпускателни валове, т.е. има 4 "ваноса". освен това има газоразпределителна система на всмукателният колектор, отделно широколентова сонда(wideband AF sensor), която се грижи за перфектен режим на работа преди турбо режимите. и има три режима на работа на електрониката - икономичен, нормален и спортен, превключват се с копче. разходът, който споменава колегата - е реално постижим! и не става дума за фиат, а за субару двигател след 2008г. освен това - в перфектно здраве, електрониката му е рефлашната с оптимизиран ром файл - най-вероятно с ЕКУТЕК(ЕКУ-то му е заключено за неоторизиран достъп).

а за колегата с въпросното СТи - не е нужно да даваш пари за "чип" - колата ти е пипана вече, и не е със стандартните програми. не пипай електрониката - освен ако не разполагаш с човек, който знае какво прави. ако електрониката ти е с ЕКУТЕК решлаш - в бг много малко хора могат да направят по-добър! за 400+кс първо трябва да подмениш турбината и още някои неща, и чак после идва ред на "чип тунинга". ако колата е с перрин интеркулер, мишимото радиатор, и с феродо рейсинг накладки - аз и правих двигателя преди около година и насипахме ковани бутала и рейсинг лагери. електрониката само я проверих че е ремапвана, и с предишният собственик се разбрахме да не пипаме нищо повече.

Супер за познанията ти, но човека е написал 10 градско. Каквито и системи да ми напишеш че има няма как да харчи толкова. Както казах и по назад в темата, бях харесал една черна 2.0R 150hp auto, и собственика и каза че я продава точно заради разхода, който бил около 14 градско. Тук има хора и с 1.5r които харчат около 10-11. Излиза че STI е по икономично от стандарните Импрези :D 10 извънградско на шеста да, градско не...има си физични закони. А моята кола в 2009г. демек по нова :cool:

Съб Фев 25, 2012 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: subaru impreza wrx
Телефон: 0899657073
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
и аз,като нов собственик на врх за около 1000км пробег под 15-ка не ми падна :cry:

Нед Фев 26, 2012 12:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 748
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Разхода е ясен, ами тези двечките каки на снимката само как за натежали на пейката на субчо :) Някой няма ли да се похвали че ги е разтоварил от там................ :)

Пон Фев 27, 2012 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Ще помоля участниците в "дискусията" да се придържат към темата, а именно "Impreza WRX или WRX STi".
Следващите коментари не по темата ще бъдат трити.
Италянките си имат форуми, моля предимствата и недостатъците им да се обсъждат там.
Поздрави.

Пон Фев 27, 2012 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Здравейте,

Днес сложих новата генерация и колата се отпуши много.
До трета върти гуми,а звука е уникален.
 8

Вто Фев 28, 2012 11:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
Каква е тя?

Вто Фев 28, 2012 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Отговори с цитат
erosito написа:
Здравейте,

Брат ти си чисто луд :first: :good: :good: :good:

Сря Фев 29, 2012 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
erosito написа:
Здравейте,

щом ти е харесало браво,снимки спретна ли или филмченце да чуем звука....
направи си генерация или готова сложи(каква)?

Сря Фев 29, 2012 8:58 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1360
Рейтинг: 226
Отговори с цитат
BE REAL написа:
erosito написа:
Здравейте,

Брат ти си чисто луд :first: :good: :good: :good:

Ще свикне момчето, явно са му още първи трепети :D :D :D :D

Сря Фев 29, 2012 9:09 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Japspeed shark eye