| Автор |
Съобщение |
|
simbat
Регистриран на: Съб Юни 24, 2006 9:22 am Постове: 865 Рейтинг: 95  
|
|
При мен 09 WRX с даунпайп и сменанена карта ...около 320 кс (не на колелата) даваше по-добър разход от 2.5 атмосферен аутбек - около 8 литра извънградско без проблем ( без много буст-магистрално каране с идея за икономия,но без самоцел )
Освен това карах преди два месеца като я пуснаха тука 2012 импрезата - дава 6 литра инзвънградско със CVT трансмисия ...
Градско не съм смятал,понеже почти не карам в града
_________________ 2013 Subaru Outback 3.6 Special Appearance package Satin White Pearl 2017 Subaru Outback 3.6 Touring Crystal white pearl
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 7:19 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
erosito написа: Защо пак трябва да е икономичен? Ти нещо проблем с комуникацията ли имаш? Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай  Нещо засегнат ли се чувстваш ? Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) . Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра Нека да няма повече дразги и всичко да мине в рамките на добрия тон, та твойта имаше ли крило .... 
_________________ If in doubt flat out
|
|
6
|
|
| Пет Фев 24, 2012 8:29 am |
|
|
|
todor78
Регистриран на: Сря Юни 08, 2011 4:12 pm Постове: 79 Местоположение: София Рейтинг: 41
|

agent dust написа: SUBI написа: За 8.8 извънградско с 80-90 вярвам, може да се постигне. Но 10 градско... Аз карам кола 1.4 турбо 150к.с. 1300кг, предно предаване и под 10.5л в София няма как да падне, няма лято, няма пролет. Излиза че твоята която е 300к.с. с 2.5 турбо, AWD, 1550кг. дава по малък разход. Илиза че е било по оферта да си взема STI отколкото новото Браво  колата, за която става дума, е с ВВт система и на смукателни, и на изпускателни валове, т.е. има 4 "ваноса". освен това има газоразпределителна система на всмукателният колектор, отделно широколентова сонда(wideband AF sensor), която се грижи за перфектен режим на работа преди турбо режимите. и има три режима на работа на електрониката - икономичен, нормален и спортен, превключват се с копче. разходът, който споменава колегата - е реално постижим! и не става дума за фиат, а за субару двигател след 2008г. освен това - в перфектно здраве, електрониката му е рефлашната с оптимизиран ром файл - най-вероятно с ЕКУТЕК(ЕКУ-то му е заключено за неоторизиран достъп). а за колегата с въпросното СТи - не е нужно да даваш пари за "чип" - колата ти е пипана вече, и не е със стандартните програми. не пипай електрониката - освен ако не разполагаш с човек, който знае какво прави. ако електрониката ти е с ЕКУТЕК решлаш - в бг много малко хора могат да направят по-добър! за 400+кс първо трябва да подмениш турбината и още някои неща, и чак после идва ред на "чип тунинга". ако колата е с перрин интеркулер, мишимото радиатор, и с феродо рейсинг накладки - аз и правих двигателя преди около година и насипахме ковани бутала и рейсинг лагери. електрониката само я проверих че е ремапвана, и с предишният собственик се разбрахме да не пипаме нищо повече. Темата буквално премина арбитраж... 
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 10:19 am |
|
|
|
chephe21
Регистриран на: Съб Ное 21, 2009 11:55 am Постове: 244 Местоположение: Berlin - Sofia
Автомобил: EVO VI GSR
Рейтинг: 26
|
Troshko написа: erosito написа: Защо пак трябва да е икономичен? Ти нещо проблем с комуникацията ли имаш? Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай  Нещо засегнат ли се чувстваш ? Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) . Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра Нека да няма повече дразги и всичко да мине в рамките на добрия тон, та твойта имаше ли крило ....  Подкрепям!! 500лв на крилото и работата е решена много бързо 
_________________ EVO VI GSR
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 10:55 am |
|
|
|
julionavarro
|
Troshko написа: erosito написа: Защо пак трябва да е икономичен? Ти нещо проблем с комуникацията ли имаш? Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай  Нещо засегнат ли се чувстваш ? Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) . Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра Нека да няма повече дразги и всичко да мине в рамките на добрия тон, та твойта имаше ли крило ....  Абе на кого са тия кецове под колата?!? 
_________________ "Животът е като стълба в кокошарник.....къс и осран!"
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 1:15 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
todor78 написа: Темата буквално премина арбитраж...  нормално 2.0 турбо без проблем дава 12/100 градско - а е без никакви екстри. сти моделите след 2007г са с по-висока степен на сгъстяване, електрониката им е оптимизирана - затова разходът им е по-добър. първите 2.5 турбо - 2005г - са доста по-зле в това отношение. ние поддържаме два такива USDM аутбек турбо - и двата градско дават 18/100 - разходът им е доста по-висок, въпреки че и двата са с кобб карти
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 2:26 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
Ооо, ама това тази Imprez-ка със Pioneer-чето и Recaro седалките ли е? Мамина душичка блага, много приятна кола 
|
|
1
|
|
| Пет Фев 24, 2012 4:31 pm |
|
|
|
erosito
Автомобил: subaru STI GRB
Рейтинг: 55 
|

TRoshko,не се пали толкова ,щото влизаме всички в този форум за да си по4иваме и радваме на другите Субару-та. Правилно те питах имаш ли проблем с комуникацията защото само ме апострофираш за разхода. Не забравай че сме в форум на Субару. Troshko написа: erosito написа: Защо пак трябва да е икономичен? Ти нещо проблем с комуникацията ли имаш? Аз лично проблем с комуникацията нямам, а и не ме познаваш за да даваш класификации, за занапред се въздържай  Нещо засегнат ли се чувстваш ? Просто тремата и това около което се върти разговора са ми супер смешни. Хубаво, купил си прекрасна кола, направил си по мотора необходимите неща, явно си фен ....... ама този разход е последното, което всеки Фен го вълнува (иначе не си купува такава кола) . Изказванията са ти пределно НЕ аргументирани (базирани на показания на борд комп. със сериозни отклонения ), като си толкова смел приеми баса по-500лв, минаваме 100км и виждаме колко е разхода и някой се прибира с 1000лв, сръдня няма и комуникацията ще е по-добра Нека да няма повече дразги и всичко да мине в рамките на добрия тон, та твойта имаше ли крило .... 
|
|
|
|
| Пет Фев 24, 2012 7:18 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
votolom написа: Ооо, ама това тази Imprez-ка със Pioneer-чето и Recaro седалките ли е? Мамина душичка блага, много приятна кола  да, а аз бях забравил че един познат искаше да я купува, и явно я е купил. т.е. с erosito сме стари познати - както се оказа - той и преди тази караше турбо субару. а за ниският разход - няма какво да се умува. турбо субару може да харчи под 10/100, може и над 100/100 моята съм я засичал. на магистралата при 130км/ч харчи 10/100. но дадеш ли и газ, прави дупка в чорапа  в сметките за вървеж и харчене на колата трябва да влезе и 6-степенната кутия - която е уникална! когато на нормален ВРх му се сложи 6-степенна кутия - ефекта е все едно 200кила цимент са разтоварени от багажника.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
1
|
|
| Пет Фев 24, 2012 11:28 pm |
|
|
|
SUBI
Регистриран на: Нед Юни 05, 2011 3:33 pm Постове: 54 Местоположение: София
Автомобил: Suzuki SX4 S-cross 1.4T Allgrip
Рейтинг: 0
|

agent dust написа: SUBI написа: За 8.8 извънградско с 80-90 вярвам, може да се постигне. Но 10 градско... Аз карам кола 1.4 турбо 150к.с. 1300кг, предно предаване и под 10.5л в София няма как да падне, няма лято, няма пролет. Излиза че твоята която е 300к.с. с 2.5 турбо, AWD, 1550кг. дава по малък разход. Илиза че е било по оферта да си взема STI отколкото новото Браво  колата, за която става дума, е с ВВт система и на смукателни, и на изпускателни валове, т.е. има 4 "ваноса". освен това има газоразпределителна система на всмукателният колектор, отделно широколентова сонда(wideband AF sensor), която се грижи за перфектен режим на работа преди турбо режимите. и има три режима на работа на електрониката - икономичен, нормален и спортен, превключват се с копче. разходът, който споменава колегата - е реално постижим! и не става дума за фиат, а за субару двигател след 2008г. освен това - в перфектно здраве, електрониката му е рефлашната с оптимизиран ром файл - най-вероятно с ЕКУТЕК(ЕКУ-то му е заключено за неоторизиран достъп). а за колегата с въпросното СТи - не е нужно да даваш пари за "чип" - колата ти е пипана вече, и не е със стандартните програми. не пипай електрониката - освен ако не разполагаш с човек, който знае какво прави. ако електрониката ти е с ЕКУТЕК решлаш - в бг много малко хора могат да направят по-добър! за 400+кс първо трябва да подмениш турбината и още някои неща, и чак после идва ред на "чип тунинга". ако колата е с перрин интеркулер, мишимото радиатор, и с феродо рейсинг накладки - аз и правих двигателя преди около година и насипахме ковани бутала и рейсинг лагери. електрониката само я проверих че е ремапвана, и с предишният собственик се разбрахме да не пипаме нищо повече. Супер за познанията ти, но човека е написал 10 градско. Каквито и системи да ми напишеш че има няма как да харчи толкова. Както казах и по назад в темата, бях харесал една черна 2.0R 150hp auto, и собственика и каза че я продава точно заради разхода, който бил около 14 градско. Тук има хора и с 1.5r които харчат около 10-11. Излиза че STI е по икономично от стандарните Импрези  10 извънградско на шеста да, градско не...има си физични закони. А моята кола в 2009г. демек по нова 
|
|
|
|
| Съб Фев 25, 2012 9:21 pm |
|
|
|
dido_kressa1
Пресен - пресен
Автомобил: subaru impreza wrx
Телефон: 0899657073
Рейтинг: 0
|
и аз,като нов собственик на врх за около 1000км пробег под 15-ка не ми падна 
|
|
|
|
| Нед Фев 26, 2012 12:03 am |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
Разхода е ясен, ами тези двечките каки на снимката само как за натежали на пейката на субчо  Някой няма ли да се похвали че ги е разтоварил от там................ 
|
|
|
|
| Пон Фев 27, 2012 9:04 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Ще помоля участниците в "дискусията" да се придържат към темата, а именно "Impreza WRX или WRX STi". Следващите коментари не по темата ще бъдат трити. Италянките си имат форуми, моля предимствата и недостатъците им да се обсъждат там. Поздрави.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Пон Фев 27, 2012 1:53 pm |
|
|
|
erosito
Автомобил: subaru STI GRB
Рейтинг: 55 
|
|
Здравейте,
Днес сложих новата генерация и колата се отпуши много. До трета върти гуми,а звука е уникален.
|
|
8
|
|
| Вто Фев 28, 2012 11:30 pm |
|
|
|
votolom
Регистриран на: Вто Апр 13, 2010 10:07 pm Постове: 953 Местоположение: София Рейтинг: 96  
|
|
| Вто Фев 28, 2012 11:39 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
erosito написа: Здравейте,
Днес сложих новата генерация и колата се отпуши много. До трета върти гуми,а звука е уникален. Брат ти си чисто луд 
|
|
|
|
| Сря Фев 29, 2012 8:47 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
erosito написа: Здравейте,
Днес сложих новата генерация и колата се отпуши много. До трета върти гуми,а звука е уникален. щом ти е харесало браво,снимки спретна ли или филмченце да чуем звука.... направи си генерация или готова сложи(каква)?
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Сря Фев 29, 2012 8:58 am |
|
|
|
Troshko
Регистриран на: Чет Окт 18, 2007 10:57 am Постове: 1360 Местоположение: София Рейтинг: 226     
|
|
_________________ If in doubt flat out
|
|
|
|
| Сря Фев 29, 2012 9:09 am |
|
|
|
erosito