Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Халогенни крушки за Субару
| Автор |
Съобщение |
|
miroslavmark
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 1:55 pm Постове: 843 Местоположение: Шумен
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186    
|
|
OSRAM Night Breaker светят супер, обаче не е нормално да ми изгорят и двете крушки за един месец...Верно,че пише на тях че имат половин живот, ама това е прекалено...Първо едната изгоря, викам аиде може да е дефектна нещо, смених я и след 2 дена изгоря на другия фар...повече няма да си купувам такива никога...Имал съм и OSRAM Cool Blue - същата работа, горят като кибритени клечки...Philips са доста по-добри и издържат значително повече...А идеята за ментака ксенон не е толкова лоша особено за мен, тъй като фаровете са ми с лупи и мисля че няма да заслепяват толкова гадно, а и съм сигурен, че ще изкарат минимум година...
|
|
12
|
|
| Пон Окт 25, 2010 9:06 pm |
|
|
|
ender
Perfect Stranger
Регистриран на: Вто Сеп 11, 2007 11:59 am Постове: 1285 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109  
|
miroslavmark написа: OSRAM Night Breaker светят супер, обаче не е нормално да ми изгорят и двете крушки за един месец...Верно,че пише на тях че имат половин живот, ама това е прекалено...Първо едната изгоря, викам аиде може да е дефектна нещо, смених я и след 2 дена изгоря на другия фар...повече няма да си купувам такива никога...Имал съм и OSRAM Cool Blue - същата работа, горят като кибритени клечки...Philips са доста по-добри и издържат значително повече...А идеята за ментака ксенон не е толкова лоша особено за мен, тъй като фаровете са ми с лупи и мисля че няма да заслепяват толкова гадно, а и съм сигурен, че ще изкарат минимум година... Изгарянето на едината крушка след смяна на другата е класика в бранша без значение от марката. Препоръката е да се сменят по двойки, а "здравата" от старите да остане резерв за пред КАТ и за спешни случаи. Нека някой еладжия ако може да даде обяснение на явлението.
_________________ https://www.catalogmachine.com/treasure-bulgaria/catalogs
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 9:19 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
|
Тия Филипси струват колкото два баласта, а надеждността им въпреки простотата е долу-горе на едно ниво с ксенона.....дори по-ниска. Халогенната крушка е отживелица като грамофонните плочи.
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пон Окт 25, 2010 9:29 pm |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
грамофонните плочи не се отживелица 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 8:45 am |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
ОФф: За грамофонните плочи и аз смятам че не са отживелица  . Този месец подарих 5 плочи на Балкантон - хора и ръченици. Супер запазени и звука е невероятен. Почти без да пукат, а са горе-долу мой набор плочите. За крушките: Тук: http://www.autoe-xtras.com/index.php?page=item&type=7&mtype=42&lp=1&ps=0 - 2ра и 3та страница Osram Night Breaker са 14лв. А Philips Vision Plus - 15лв. Разликата в цената е пренебрежимо малка. Остава кои горят за по-кратко време. 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 9:32 am |
|
|
|
prizov
Регистриран на: Сря Апр 30, 2008 1:30 pm Постове: 411 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253     
|

Impreza94 написа: Халогенната крушка е отживелица като грамофонните плочи Сори градски, но не съм съгласен с теб. Грамофонните плочи не са отживелица. Дори се възроди интереса към тях, съответно производството. Там звукът е най-близо до истинския (аналогова технология, без излишни въздействия като компресии, декомпресии и т.н.). Не са отживелица и халогенните крушки, също и най-обикновените с нажежаема жичка. Дори и по-енергоемки, обикновените нажежаеми дават по-топла, по-близка до естествената светлина. Говоря за домашна употреба, не за МПС, защото там е различно. Имат си привърженици и те, дори и в някои други предназначения ги препоръчват специалистите, но това е друга тема. А докато се търкалят коли, на които стопаните не са склонни да дават пари за по-скъпия все още ксенон, ще се фабрикуват халогенки колкото щеш. По темата - аз съм за Филипс +. Светят много прилично. От опита ми досега мога да направя само извода, че Осрам наистина са по-краткотрайни. Особена разлика в светенето между двете не съм забелязал. Поздрави,
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 9:58 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
|
За OSRAM Night Braker:
От 2 години ги карам...светят перфектно....и пу-пу не са ми горели.
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 1:54 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Халогенната лампа известна, като "tungsten halogen" дава най-близка светлина до естествената (хелия е основен източник на светлина от слънцето) , за разлика от другите инертни газове, като ненеон, аргон, криптон, ксенон и радон, но който спектъра на видимата светлина е по-нисък спрямо хелия във видимия спектър. Така, че тя ще пребъде, както казват "Горутата"
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Вто Окт 26, 2010 7:59 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Последните няколко поста мога да сравня с носталгията по Ладата. Тя си е все същата кошница издънена, като от едно време, но винаги го има...."ти спомняш ли си онова море", "а оня път като бяхме на Балкан" Или пък със "Стокхолмския синдром"..........и двете ви пасват идеално  PS. Моите 5 стинки, пеаце \/
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Сря Окт 27, 2010 1:04 am |
|
|
|
jsp
|
|
Здравейте, само не разбрах има ли някой който внася piaa в България?
|
|
|
|
| Съб Яну 08, 2011 12:29 pm |
|
|
|
oldman
Регистриран на: Сря Юни 23, 2010 8:54 am Постове: 39 Местоположение: Coфия
Автомобил: Forester 2.0 MT'98
Рейтинг: 0
|
През ноември миналата година тръгвах на дълъг път (1400 км) - знаете, съмва се късно, стъмва се рано - и смених оригиналните на моето Субару Форестър 1998 г. с Osram Нightbrеaker. Минах през сервиз за реглаж на фаровете. Доволен съм, светят достатъчно силно за слабите ми очи и са много по-добри от оригиналните. Светлината е бяла. Не е нито синя, нито жълтеникава. Досега не са изгоряли. Като недостатък мога да отбележа само, че по тъмно на мокър асфалт не са много ефективни. Поздрави 
|
|
|
|
| Пон Яну 17, 2011 1:26 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Гледах вчера в една бензиностанция Nightbreaker Plus с удължен живот - явно ги подобряват - първите горяха за 5-6 месеца.
|
|
|
|
| Пон Яну 17, 2011 7:43 am |
|
|
|
steling
|
oldman написа: През ноември миналата година тръгвах на дълъг път (1400 км) - знаете, съмва се късно, стъмва се рано - и смених оригиналните на моето Субару Форестър 1998 г. с Osram Нightbrеaker. Минах през сервиз за реглаж на фаровете. Доволен съм, светят достатъчно силно за слабите ми очи и са много по-добри от оригиналните. Светлината е бяла. Не е нито синя, нито жълтеникава. Досега не са изгоряли. Като недостатък мога да отбележа само, че по тъмно на мокър асфалт не са много ефективни. Поздрави  Мокрия асфалт поглъща много светлината, особено ако липсва и маркировка, ако падне под нулата и е мокро ще се вижда ясно даже с отблясъци  . Аз карам с Хела крушки нормални и нямам проблеми( 2 - 3 000 км. на тъмно месечно), светят добре, горят рядко, но ми се иска да пробвам малко по-силен светлинен сноп особено в мъгла. Мисля между Philips vision plus & power 2 light
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Пон Яну 17, 2011 8:46 am |
|
|
|
Yco
|
Днес обявявам раздялата си с night breaker на Osram. Вчера отново ми изгоря късите на левия фар, хем паля без осветление изчаках малко да загрее колата и преди тръгване ги включих и таман погледнах отражението в една тенекия и замина. Днес свалих акумулатора и го смених с някаква унгарска с която дойде колата, но си бях записал кога съм ги сменял за последно на опаковката. Та 10 март 2010 о..срам дясна, 2011, 20 февруари о..сран дясна и тогава смених и лява. 2012, 2 март-лява. Ще взема някое китайско уж "менте" и сигурно ще кара 10 години. Ами мани... днес ми изгоря и десният преден габарит. Там си е почти основен ремонт. 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 2:08 pm |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
И моите найбрейкъри изгоряха преди 2 седмици с разлика от една седмица. Изкараха 9 месеца. Ама взех нови. Много хубаво светят гадините.
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 2:12 pm |
|
|
|
Yco
|
|
Светят по рекламна картинка и по тестове за осветеност, но като са ми настроени късите на 25-30 м, никаква файда няма от тях, те и другите до там осветяват без проблем. Същото е при фаровете за мъгла, 3-5 метра, то на това и велосипеден фар ще се справи.
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 2:46 pm |
|
|
|
gorogoro
Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 7:01 pm Постове: 879 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136   
|
|
От разбирачи по темата за смяна на крушки съм чувал, че е твърде препоръчително да се заменят в комплект. Ще дам пример за по-ясно. Сдобиваме се с кола (нова, стара няма значение). Тя си има светещи крушки. В някой прекрасен момент една от тях изгаря. Препоръчва се да се заменят и двете в комплект. В следващия прекрасен момент, в който изгори крушка се допуска да се замени със здравата, свалена при предишната замяна. Обяснението е, че работейки една крушка, жичката ù изтънява, което намалява съпротивлението ù, тока преминал през нея се увеличава и изгаря по-бързо от другата, ако тя е работила по-малко.
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 4:03 pm |
|
|
|
Yco
|
Дал съм пример в темата "Москвич", че как така там за 19 години ще ми изгори само една къса светлина (също са комбинирани къси/дълги), а тука е лавина от изгаряния (говоря за марката крушки,не за Субару  ). Единственото ми обяснение, че има яки икономии на материя. 
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 4:15 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
|
Едното за сметка на другото, или както е казал поета - не може оная работа до края и после в рая. Или ще свети повече, или ще свети по-дълго. Аз сложих китайски ксенон и съм много доволен - фар с лупа, добре регулиран - нито заслепява, нито нищо. Карат по поне 2 години, дефектните горят още първата, когато са гаранционни. Много добро решение, но за фарове с лещи, за другите е голяма мъка за останалите участници.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 6:01 pm |
|
|
|
Yco
|
За сега си говорим все още за халогениди, макар, че вече взеха да се препокриват, а за PID,VID,HID и за други със извънземен вид  ще направим нова тема ако няма. 
|
|
|
|
| Пет Мар 02, 2012 7:05 pm |
|
|
|