Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Покупка и регистрация на кола нов внос 
Автор Съобщение

Постове: 18
Автомобил: Sularu OUTBACK 2.5i '99
Телефон: 0899270211
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

След 3-месечно отсъствие съм отново на път да се присъединя към феновете на субару с един аутбек. Тук е мястото да благодаря на pradabg за помощта при избора на колата и за ценната информация.
Сега, обаче съм изправен пред нов проблем. Колата е с изтекли транзитни номера (с тях е докарана от Германия) и се намира в София. Проблемът е, че аз трябва да я регистрирам в Русе. Та сега въпросите:
1. Какви документи са нужни за сделката - договор за покупка в германия, удостоверение за платени такси и т.н.
2. Ако е с временни номера изкарани от продавача на негово име в София има ли проблем да я регистрирам аз в Русе с тези номера и договор за покупко-продажба

Ще съм много благодарен за всякаква информация, понеже не разбирам от тези неща и опитите ми да намеря инфо не бяха много успешни :(

Нед Мар 18, 2012 12:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега.
Аз миналата година го правих това упражнение. Един съвет - накарай продавача да изкара временните номера преди сделката. После всичко е малко по-лесно, а и ако има някакви проблеми с немските документи да си ги оправи той, тъй като при издаване на временни номера се изискват почти всички документи които ще ти трябват после за регистрация.
Сделката:
Ако продавача е физическо лице, отивате при нотариус и си правите договор за покупко-продажба. Нотариуса ще иска големия талон (и временните номера са с голям и малък талон). Ако продавача е юридическо лице, ти издава фактура и си подписвате договор за покупко-продажба без да се заверява нотариално. Взимаш всички документи и газ към КАТ-Русе :D .
Регистрацията:
Преди да отидеш в КАТ си направи копия на всички документи - ще ти трябват. За регистрация ще ти искат:
- Заявление за регистрация - дават го в КАТ и се попълва на място;
- Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС - дават го на канала в КАТ;
- Документ за собственост: нотариално заверен договор за покупко-продажба или фактура и договор при закупуване от фирма
вносител – оригинал и 2бр. копия;
- Немския договор за покупко-продажба или фактура;
- Немския талон;
- Големия и малкия талон (на временните номера);
- Квитанция за платена такса МПС (еко такса);
- Застраховка “гражданска отговорност”;
- Лична карта;

Успех

Нед Мар 18, 2012 7:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Няма проблем да си вземеш транзитни номера от КАТ София за да я закараш до Русе.
Аз да използвам темата - някой знае ли къде се намира номера на двигателя на Субару Аутбек ,2004г,2,5 - 165 к.с.?

Нед Мар 18, 2012 9:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: Sularu OUTBACK 2.5i '99
Телефон: 0899270211
Нов фен
Отговори с цитат
balbeck написа:
Здравей, колега.
Аз миналата година го правих това упражнение. Един съвет - накарай продавача да изкара временните номера преди сделката. После всичко е малко по-лесно, а и ако има някакви проблеми с немските документи да си ги оправи той, тъй като при издаване на временни номера се изискват почти всички документи които ще ти трябват после за регистрация.
Сделката:
Ако продавача е физическо лице, отивате при нотариус и си правите договор за покупко-продажба. Нотариуса ще иска големия талон (и временните номера са с голям и малък талон). Ако продавача е юридическо лице, ти издава фактура и си подписвате договор за покупко-продажба без да се заверява нотариално. Взимаш всички документи и газ към КАТ-Русе :D .
Регистрацията:
Преди да отидеш в КАТ си направи копия на всички документи - ще ти трябват. За регистрация ще ти искат:
- Заявление за регистрация - дават го в КАТ и се попълва на място;
- Диагностичен лист за техническа изпарвност на МПС - дават го на канала в КАТ;
- Документ за собственост: нотариално заверен договор за покупко-продажба или фактура и договор при закупуване от фирма
вносител – оригинал и 2бр. копия;
- Немския договор за покупко-продажба или фактура;
- Немския талон;
- Големия и малкия талон (на временните номера);
- Квитанция за платена такса МПС (еко такса);
- Застраховка “гражданска отговорност”;
- Лична карта;

Успех

Благодаря за изчерпателния отговор. Така направих - накарах продавача да извади временни номера. Въпроса ми е за изкарване на тези номера не се ли иска гражданска за колата и ако да той ли си плаща или как? Знам, че отговора може да бъде "както се уговорите", но питам дали има някаква установена и приета практика. Дано да е станало ясно за какво питам ... :-?

Второто ми питане е каква е процедурата в КАТ - първо на канал и после по гишетата или обратно ....

Пон Мар 19, 2012 11:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: Outback 2001 3.0 AT
Нов фен
Отговори с цитат
Първо на гише, вземаш номер евентуално, дават ти после някакви документи, с които се ходи на канал. После след печата от канала отиваш да се редиш за номера. Докато чакаш опашка на канал можеш еко-такса да си платиш, вероятно и в Русе това става в каравани около КАТ. Както и гражданска, в случай че все още не си направил.

Гледай да не се налага да минаваш на канал. Обясняваш, че AWD е зацепено постоянно и няма как да се изключи. С други думи, минаваш "където минават джиповете". Иначе се чуват кофти звуци и може и да стане лошо. Звуците ги казвам от опит, щото като минавах нямах представа. Лошо не можа да се получи слава богу.

Ако погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...

Пон Мар 19, 2012 11:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Търся си аутбек 3л. 2007-2008.
Някакви предложения?

Вто Мар 27, 2012 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В София е следното - плащаш си еко такса и г.о., правиш си по 2-3 копия минимум от всички документи, защото после ще ти трябват за данъчната служба, за личен архив и т.н., така, че най-добре по 3-4 копия от всичко. После сортираш оригинали, копия и паркираш колата след бариерата. Попълваш си декларация за регистрация. Има една будка, в която седи един милиционер и не е ясно защо седи. Посочваш му колата и той ти бие едни печати по декларациите. С този набор се редиш на гишетата, изтърпяваш киселите чиновнички, плащаш си такса и отиваш в колата да чакаш господата да се наканят да те приемат на канала. Когато решат те викат, вкарваш колата вътре, омазваш си ръцете, докато им изчистиш където е номера на двигателя, обясняваш им около 40 минути, че не трябва да те качват на валците, защото може да стане беля и се махаш от там. След това си сваляш сегашните номера от колата и отиваш да чакаш на още едно гише за номера. Плащаш си такса и банков комисион и там и чакаш да те викнат. Дават ти номерата, талоните и стикера за ГТП и отиваш да си намериш някой киселяк, който слага номерата и защитния нит. Изтърпяваш и тях и си тръгваш щастлив и доволен, че скоро няма да ги видиш отново.

Това е за София, но предполагам в Русе е същото или подобно положение.

Сря Мар 28, 2012 12:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:
В София е следното - плащаш си еко такса и г.о., правиш си по 2-3 копия минимум от всички документи, защото после ще ти трябват за данъчната служба, за личен архив и т.н., така, че най-добре по 3-4 копия от всичко. После сортираш оригинали, копия и паркираш колата след бариерата. Попълваш си декларация за регистрация. Има една будка, в която седи един милиционер и не е ясно защо седи. Посочваш му колата и той ти бие едни печати по декларациите. С този набор се редиш на гишетата, изтърпяваш киселите чиновнички, плащаш си такса и отиваш в колата да чакаш господата да се наканят да те приемат на канала. Когато решат те викат, вкарваш колата вътре, омазваш си ръцете, докато им изчистиш където е номера на двигателя, обясняваш им около 40 минути, че не трябва да те качват на валците, защото може да стане беля и се махаш от там. След това си сваляш сегашните номера от колата и отиваш да чакаш на още едно гише за номера. Плащаш си такса и банков комисион и там и чакаш да те викнат. Дават ти номерата, талоните и стикера за ГТП и отиваш да си намериш някой киселяк, който слага номерата и защитния нит. Изтърпяваш и тях и си тръгваш щастлив и доволен, че скоро няма да ги видиш отново.

Това е за София, но предполагам в Русе е същото или подобно положение.

Само в допълнение- печатът,който ти бие милиционера е на кой канал да се наредиш.
Мен ме прекараха през валците,но нищо не и стана

Сря Мар 28, 2012 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 506
Автомобил: subaru legacy 2.0GL 97г.
Телефон: 0889855638
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Искам да попитам какво ми трябва като документи при условие че :

Колата е вкарана на ход от Германия с транзитни номера които са на името на човека който я вкарва съответно и талона немския. В момента транзитните номера са изтекли но колата е при мен . Какво трябва като документи за да мога да я прехвърля на мое име в моя град . Адресната регистрация на собственика е София по талон.

Договор за покупко продажба между мен и продавача пред нотариус стига ли за пред кат или трябва и други документи освен талона гражданска отг. . Трябва ли собственика да е с мен в КАТ след като има вече договор пред нотариус.

https://www.facebook.com/remont.PC.GPS.GSM.obqvi/
http://niggaznature.bazar.bg

Сря Сеп 26, 2012 11:06 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема