Отговори на тема стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  >
 Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари? 
Автор Съобщение

Постове: 16
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Някой виждал ли е въпросната машина???

Нед Мар 04, 2012 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 10
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, ако някой има възможност или е гледал вече конкретната кола, моля да сподели мнение.
http://www.cars.bg/u527529

Вто Мар 20, 2012 1:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!
Разгледах три страници темата, но не видях някой да го е гледал:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details.
Така че, ако някой има непосредствени нови впечатления, нека драсне един ред :hello:

Вто Мар 20, 2012 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Оппа, чак сега видях на една от снимките, че е колата е сервизирана при Митака.
Да не би да е на някой колега?

Вто Мар 20, 2012 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изглежда добре...цената и е малко височка,но ако е в добро състояние може и да си заслужава,джантите са много грозни ама това е мое мнение и не е нещо непоправимо ;)

Вто Мар 20, 2012 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
Изглежда добре...цената и е малко височка,но ако е в добро състояние може и да си заслужава,джантите са много грозни ама това е мое мнение и не е нещо непоправимо ;)

Имам БМВ, което планирам да бартеросам и търся екземпляр, който освен да е хубав и да е на подобна цена, за да се избегнат драмите с доплащанията и с безкрайните компромиси в тази връзка. А този екземпляр е точно това, което търся - форестър, турбо, автоматик с газова уредба, а и цената му е сходна с моето БМВ.
А джантите не са чааааак толкова грозни :D
А пък има към кого да се обърна за по-хубави джанти и за нови гуми :giggle:

Вто Мар 20, 2012 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:D еми тогава скачай...и пиши какво си свършил с тоя самурай :beer:

Вто Мар 20, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Проблемът е, че колегата-продавач не е сложил така важната отметка "бартер" и ми е малко тегаво да питам: "а дали не сте навит за...", пак и жена ми не е сложила същата отметка:) ама ще я видим таз работа

Вто Мар 20, 2012 10:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,колеги някой гледал ли е този Форестър?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Сря Мар 21, 2012 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 39
Автомобил: Forester 2.0 MT '98
Нов фен
Отговори с цитат
Колегата Юли какво ще кажеш за машината

Сря Мар 21, 2012 10:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Привет,

Оглеждам се за форестър 1998-2002, ръчна скоростна кутия, та се чудя и за турбо.

1. Има ли разлика в предавателните числа на атмосферката и турбо?
2. При 3000RPM на 5та скорост с каква скорост се движат и двата модела (ако има разлика)?
3. Разбрах, че освен стандартните неща по двигателя за смяна е хубаво и да се сменят пружини и амортисьори отзад. А колко струва ново турбо и какъв е шансът да има нужда от смяна.
4. Има ли разлика във клиърнса между атмосферката и турбото?
5. Някой има ли впечатления за въпросния автомобил? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11315921491250370&f1=details Понеже ми е най-близо и мога да отида да го видя. Пък и да нямате впечатления ... кажете какво мислите по въпроса. Джантите изглеждат доста очукани ... май.
6. Някой да знае някой читав турбо форестър в продажба из страната?

За момента това ми се върти из главата. Благодаря предварително за отговорите Ви.

Чет Мар 22, 2012 4:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bebop написа:
Привет,

Оглеждам се за форестър 1998-2002, ръчна скоростна кутия, та се чудя и за турбо.

2. При 3000RPM на 5та скорост с каква скорост се движат и двата модела (ако има разлика)? А
3. Разбрах, че освен стандартните неща по двигателя за смяна е хубаво и да се сменят пружини и амортисьори отзад. А колко струва ново турбо и какъв е шансът да има нужда от смяна.
5. Някой има ли впечатления за въпросния автомобил? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11315921491250370&f1=details Понеже ми е най-близо и мога да отида да го видя. Пък и да нямате впечатления ... кажете какво мислите по въпроса. Джантите изглеждат доста очукани ... май.

За момента това ми се върти из главата. Благодаря предварително за отговорите Ви.

Автомата се движи на по-малки обороти от ръчката на 5-та предавка. Обикновенно са 4.11 автоматите, но има и 4.44 в зависимост откъде е колата - по номера на скоростната кутия може да се разбере най-точно.
Въпросната кола изглежда да е с увиснала задница, и поне на мен ми се струва че седалките са от Легаси Аутбак...
Във форума има един турбо Форестър, който е много зъл - на колегата Delusion.

Успех с търсенето

Чет Мар 22, 2012 10:02 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:

Автомата се движи на по-малки обороти от ръчката на 5-та предавка. Обикновенно са 4.11 автоматите, но има и 4.44 в зависимост откъде е колата - по номера на скоростната кутия може да се разбере най-точно.
Въпросната кола изглежда да е с увиснала задница, и поне на мен ми се струва че седалките са от Легаси Аутбак...
Във форума има един турбо Форестър, който е много зъл - на колегата Delusion.

Успех с търсенето
[/quote]

Благодаря за отговора,

Колкото повече гледам обявата, толкова по-малко смисъл въждам да ходя до Шумен, особено толкова скоро. В мобиле.бг е на 150к км, а в карс.бг е на 100к. Ако изчакам още седмица ще стане предполагам на 50к...

А този форестър на Делужън ... защо така не мога да го намеря... Продава ли се?

Чет Мар 22, 2012 11:14 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здраве да е
Моля за мнение за конкретния автомобил
http://www.cars.bg/u611156
В случай че е на колега от форума, или някой го е виждал
Good luck

Чет Мар 22, 2012 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
@bebop
Здравей колега. Преди известно време и аз бях на твоя хал.
Макар че бях теоретически подготвен, постъпих по най-първосигналния и балъшки начин, купувайки кола от тук.
Колеги казват, че съм извадил късмет. Близкото бъдеще ще покаже дали е така.
Ей този коментар на bat bubi от темата за аутбека е доста поучителен(особено по т.3) и от човек с опит:
Цитат:
Виж Колега, с добри чувства и малко хумор, ама наистина гаргата е рошава , цялостно бъркаш в мисленето..." на нещо по-скъпо и по-ново", точно обратното е:
1. За тоя Г..з е писано много, а и не малко колеги се напатиха от него;
2.Можбеш и сам да си направиш елементарна проверка - колата е края на 2005 (почти 2006), лепнати са и едни километри под 100 000......реално ако е взета в това състояние в което е представена в момента (А ТЯ НЕ Е ), то трябва да е броил там от където е вкарана - не повече от 6000 евро ....е ми хайде влез в който и да е от популярните сайтове в нета и намери нещо с такива параметри да се продава .....естествено, че няма освен ако не е "шаден" на 50-60%.
3. Мой съвет (като на човек който доста време съм бил в кухнята на автокъщите и тези хора, които в момента продължават да се мъчат да продават в БГ, са ми бивши "колеги" и като човек който продължава да вкарва) е: избягвайте да се занимавате с коли продавани в БГ, особенно Субару ( където на вън се продава или ако се сменя за подобна кола или се е случило нещо и тя идва тука), (никой навън, особенно немец не продава субару или тойота , просто ей така и някой да попадне на сделката на живота си), защото опарването накрая може да Ви излезе доста дебело и на 99% автомобила ще Ви излезе на парите за които е можело да се вземе читав, примерно от Германия ......
Не искам да Ви насаждам....просто съвет, пък ако се вслушате , ми се струва, че е по вероятно да спечелите. Успех и не се подлъгвайте по атрактивни нещица....за да няма

В този смисъл по време на няколко месечното ми обикаляне из нета се бях насочил към тези два автомобила:
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=vtmslta1s4ez - този все бях тръгнал да го взимам.
А...Вторият го няма вече. Беше от автосалон на субару в Германия и цената му не беше малка, но му даваха 6 м. гаранция.
Както и да е...мисълта ми е, че ако имаш доверен човек, който да ти огледа и докара конкретна кола от вън е най-добре. Излиза по-скъпо, но е свързано с по-малък риск. С бг. търговците си е "руска рулетка". Лично мнение! И успех в търсенето!

Чет Мар 22, 2012 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 180
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT,VTD/09
Рейтинг: 73
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам колега с Audi A3 :facepalm: и от него съм чувал,че може да се провери колко са реалните километри чрез свързване чрез data кабел към компютъра на автомобила.Там се правело запис на изминатите километрите независимо от това колко е манипулиран показанието на километража на таблото, т.е. ако човек е решил да разбере с колко са го излъгали може да съпостави числата . Или поне да опита защото и там можело да се бърника, но значително по-трудно.
Питането ми е дали и при Subaru е така и човек просто преди да купи колата си прави една проверка? :cool:

"Изминати километри (пробег)
Едва ли има някой в България, на който да не му е направило впечатление, че всички употребявани автомобили, особено “нов внос”, се продават са при пробег около 130 000 км. ......"

http://www.izmamno.com/car

Чет Мар 22, 2012 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bebop написа:
Привет,

2. При 3000RPM на 5та скорост с каква скорост се движат и двата модела (ако има разлика)?

Карам Форестър турбо с МТ. Има разлика в предавателните числа. На моя е 4.44. При 3000об./мин., скоростта е около 120км/час. Пета предавка е с предавателно число 0.74. За атмосферния, скоростта при тези обороти е по-малка. Не е задължително да се сменят пружини или амортисьори - зависи от състоянието на колата. Клиренса според различни автори е 19.5 - 20см. Нямам идея точно колко струва оригинално турбо,но във форума се появяват епизодично обяви за употребявани и цените са поносими. В руски сайтове пишат,че при правилна експлоатация турбото издържа колкото двигателя.
Успех с търсенето!

Чет Мар 22, 2012 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Нов фен
Отговори с цитат
bebop написа:
Привет,

Привет! Този автомобил го гледах още през септември 2011г. Тогава цената беше 7800. Определено Форко изглеждаше доста уморен за обявените километри и аз съм убеден, че е "пипнат" доста, въпреки обратните твърдения на търговците. Спомням си, че автомобила беше взет от представителство на Subaru в Комо - Италия. Имаше ръжда по задното окачване, което не е много типично за автомобили от Италия. Салона беше със забележки. Двигатела не съм го палил и не обърнах повече внимание на Форито, защото бях там за една Impreza също от Италия (която също не беше на истинските си километри и беше пребоядисвана).

Последна промяна KIRO BUTALOTO на Пет Мар 23, 2012 12:21 am, променена общо 1 път

Пет Мар 23, 2012 12:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Много благодаря за отговорите. Наистина ми помогнахте доста.

За търговците ... наистина сте прави. Последната кола си я купих от приятел и много добре знаех за какво става дума. И очакванията ми се оправдаха напълно.

Вътрешно се надявах и в случая да имам късмет... но е мнооого малко вероятно. Затова предполагам, че ще изчакам. Не съм заритал за кола. Ако излезе нещо, което си заслужава може да се подхлъзна.

А каква е ситуацията с аутоскаут24? Нещо като мобиле.де или някой носи автомобили от европа? Колата изглежда доста добре.

Пет Мар 23, 2012 3:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 202
Автомобил: Saab 95 2.0T Тролчо
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bebop написа:
Много благодаря за отговорите. Наистина ми помогнахте доста.

За търговците ... наистина сте прави. Последната кола си я купих от приятел и много добре знаех за какво става дума. И очакванията ми се оправдаха напълно.

Вътрешно се надявах и в случая да имам късмет... но е мнооого малко вероятно. Затова предполагам, че ще изчакам. Не съм заритал за кола. Ако излезе нещо, което си заслужава може да се подхлъзна.

А каква е ситуацията с аутоскаут24? Нещо като мобиле.де или някой носи автомобили от европа? Колата изглежда доста добре.

Ами колега Аутоскаут24 си е саит за продажба на автомобили,камиони и всякакви други превозни и строителни средства из Европата като Мобиле-то. Доста от обявите са идентични и в двата сайта,но има и такива които ги има само в Мобиле или само в Аутоскаута. Така че ровиш,четеш,мислиш и действаш. :)

Пет Мар 23, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  >