| Автор |
Съобщение |
|
Valio
|
Аз съм почистил основно дросела ,но при мен стъпковия мотор изглежда по друг начин/не е като обяснената по горе демек като на рено/-представлява една ос която наподобява ножовете на абрих/чудя се как да го обясня/,при завъртане отваря и затваря Май ще трябва снимка Да кажете какво е излезнало след проверката..
|
|
|
|
| Чет Дек 02, 2010 7:41 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
stupid_boy написа: Yco написа: В ръководството е записано, как се мери бобината и колко е съпротивлението, каквото пише там го приемайте, като чиста монета, никой не знае повече от ръководството.
беее.... но за последното си прав, никой не знае повече от него. Yco написа: вентилацията картера WTF??? това пък какво общо би могло да има с подобен на описания проблем??? не че се сещам за коя точно система говориш, при положение че удушниците си влизат във филтърната кутия ( на нашите, на предишните не знам как е ). освен ако не говориме за компресионен семеринг, какво общо има картерното налягане? Погледни си утре автомобила и ще разбереш, че има и друг маркучой  . Приятелски - Наздраве също ! 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Дек 02, 2010 7:46 pm |
|
|
|
Yco
|
Към stupid_boy: Ей така изглежда, ама след като се свали, то друг маркуч няма с такова голямо "фи", след дросела 
Прикачени файлове:
PCV.JPG [ 3.1 KiB | Прегледано 1177 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
1
|
|
| Чет Дек 02, 2010 8:08 pm |
|
|
|
Yco
|
Намерихте ли си PCV - клапана или още го търсите 
|
|
|
|
| Вто Дек 07, 2010 8:16 pm |
|
|
|
Valio
|
Ами търсим го Търся под чашката с ракийката,под трушийката в чинията,........брееейй няма намиране Сега по темата на мен не ми е останало време да го издиря/мисля че видях за кое става въпрос/,съмнява ме дали ще се отвинти,ама ще пробвам..
|
|
|
|
| Вто Дек 07, 2010 9:37 pm |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
Yco написа: Намерихте ли си PCV - клапана или още го търсите  Намерих го, колега (с твоя помощ,де) , свалих го, киснах го цяла нощ в коресилин, а на сутринта му духах  , като го надух откъм резбата затвори добре, т.е. не пропускаше въздух, но на обратно не съм много сигурен. Всъщност този клапан и в двете посоки ли трябва да затваря?
|
|
|
|
| Сря Дек 08, 2010 11:52 am |
|
|
|
Yco
|
Да и в двете посоки трябва да работи, но вътре има и пружина и тя трябва да работи. 
|
|
|
|
| Сря Дек 08, 2010 12:08 pm |
|
|
|
voneg
|
Yco написа: Да и в двете посоки трябва да работи, но вътре има и пружина и тя трябва да работи.  Тоест, трябва да затваря плътно и в двете посоки ли? Щото го свалих отново и в посока от картера към дросела не затваря плътно, а само намаля дебита. Така ли трябва да е? Иначе в другата посока си затваря перфектно.
|
|
|
|
| Пет Дек 10, 2010 2:18 pm |
|
|
|
Yco
|
Трябва да ти затваря точно в тази посока, защото при затворен дросел имаш определен вакуум, който засмуква клапанчето и той запушва колектора, ако не ти затваря ще смуче от там въздух, вакуума трябва да бъде за нашите двигатели около 60.0 KPa при затворен дросел естествено ако всичко по двигателя е ок. 
|
|
6
|
|
| Пет Дек 10, 2010 3:07 pm |
|
|
|
voneg
|
Колеги, наблюдавам една много странна работа с моето Фори - като е по-влажно(снежно  ) времето, прекъсването значително намалява, кажи-речи го няма!!! Само на 2000 оборота колата се замисля, а ако отнема газта на тези обороти тресе.Същото го прави като подам газ - пак притриса преди да захапе. Има ли вероятност от калпава маса някъде отдолу да влияе на работата на мотора? Или пък просто Субару си обича снега и понего не прави парчета 
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 2:01 pm |
|
|
|
Yco
|
А в тихите обороти прави ли го още заглъхването, като подадеш газ? Valio написа: Аз съм почистил основно дросела ,но при мен стъпковия мотор изглежда по друг начин/не е като обяснената по горе демек като на рено/-представлява една ос която наподобява ножовете на абрих/чудя се как да го обясня/,при завъртане отваря и затваря Май ще трябва снимка Да кажете какво е излезнало след проверката.. Същият, като твоя е на колегата и не мога да разбера, как работи, че му върти, върти му, ама то не спира и при загрял двигател ?
|
|
|
|
| Чет Дек 16, 2010 5:54 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Снимка на стъпковия мотор
Прикачени файлове:
PIC_0005 [320x200].JPG [ 19.92 KiB | Прегледано 1021 пъти ]
|
|
|
|
| Нед Дек 19, 2010 11:18 am |
|
|
|
Valio
|
След поредно ходене на диагностика и след като ми обесниха за пореден път че всичко е ОК,ми писна и се обадих на колегата mimo13 да питам дали има в наличност кабели/оригинални/,оказа се че има и след половин час вече бях с тях.... Резултата е 70-80% подобрение  ,направо още не вярвам  .... Форко се прероди ,лети лети/той и преди летеше ама то зарад мене  /,общо взето това придърпване не изчезна на 100% но почти не се усеща вече,но ще покарам още малко и ще споделя окончателни впечатления,да отпадне психологичния ефект  та това.... Благодаря на всички колеги помогнали и съдействали ми и не на последно място и на mimo13 
|
|
|
|
| Нед Яну 02, 2011 10:39 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Добре е сега и свещите да прегледаш - може да се е прецакала някоя.
|
|
|
|
| Нед Яну 02, 2011 2:15 pm |
|
|
|
Valio
|
М даа ще ги погледна макар че дали ще си проличи незнам.. Пък свещите дето ги взех от теб/двойно платинени/ ги сложих преди месец демек нямам дори 1000км,да се надяваме че не съм ги прецакал ама ще се разбере де.... 
|
|
|
|
| Нед Яну 02, 2011 2:29 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Аз съм забравил  Въпреки, че са нови може да са прецакани, защото щом се е оправило от кабелите - значи не е имало ток за хубава искра, правят черен нагар и чистенето е трудно. Вероятно само една прави проблемите, щом е било слабо така че опитай и да я поизфорсираш - някъде на прав път я задръж минута-две на 4-5 000 оборота да се изчистят. Ако се оправи - карай и свиркай 
|
|
|
|
| Нед Яну 02, 2011 2:57 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

Темичката е малко старичка, но за мен интересна и реших да я повдигна. Попрочетох за всеобщия проблем с предърпването и днес реших да сваля и тоя клапан, нямах кои знае какви инструменти и с една лула 19" го развих. Обаче останах много учуден, в това пробито болтче, имаше една голяма дупка или казано по прилчино отвор ;-) Прикачени файлове:
27032012074.jpg [ 94.94 KiB | Прегледано 763 пъти ]
Прикачени файлове:
27032012076.jpg [ 50.84 KiB | Прегледано 763 пъти ]
Прикачени файлове:
27032012077.jpg [ 37.93 KiB | Прегледано 763 пъти ]
Останах много учуден, погледнах другия краи на маркуча и видях че и там има същия клапан или поне външно изглежда така. Нямах инструмент за да го извадя, но утре утре.... Та през маркуча опитах да му "духна" и нищо все едно е затапено, обаче на "всмукване" пуска ;-) пропуска много леко и дори с малко вакум ще си смуче. Така ли трябва да е? Въпреки всичко утре ще го сваля и топна в корселин за 1-2 часа докато смня някои неща изпраени ми от Мимо13, като датчика за неотрална, които имам големи съмнения че е главен заподозрян в това гадно и неприятно предърпване, и колкото по често чета за проблема всички коли са с ръчни скорости.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Мар 27, 2012 5:36 pm |
|
|
|
Valio
|
|
| Вто Мар 27, 2012 8:44 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Вто Мар 27, 2012 9:02 pm |
|
|
|
Valio
|
Мм да по различно е .. Както описваш като всмукнеш трябва да е затворил,демек вакума от колекторите да не дърпа от картера при затворил дросел.. При мен си остана това леко чудене,наскоро пробвах и с друга бобина-същата работа.. вече се примирих май...държа я в обороти и всичко е наред само дето като е пуснат климатика се усеща доста по гадно..
|
|
|
|
| Вто Мар 27, 2012 9:12 pm |
|
|
|