Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Проблем със скоростния лост на Импреза Дизел 
Автор Съобщение

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

От скоро съм в Субару "отбора" и съм много щастлив от отва, за съжаление сега се сблъсквам с първия притеснителен шим в моята Импреза Дизел 2009г.
Има някакво много притеснително тракане и тресене в скоростние лост, появява се когато е на скорост и спра да подавам газ. Когато подавам газ всичко си в ОК, но като си махна крака от педала и започва да трака и да бие в лоста.
Със съгурност ще трябва да влезе в бокса, но това ще е най-рано във вторник, а до тогава ще се побъркам да се чудя какво и е. Може би е нещо по свръзките на лоста, защото при движение и превключване на предавките всичко е ОК, но знам ли и аз.
Та ако някой е имал подобен проблем или идея какво може да е нека сподели.
Ако имате и препоръка каде да я заведа на майстор също.

Предварително ви благодаря,

Respect to all of U!

Нед Апр 22, 2012 11:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Възможно е да е някой тампон (двигател, скорости). Не твърдя че съм наясно, просто предполагам.

Пон Апр 23, 2012 1:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имал съм подобен проблем на кола с предно предаване и мех. скорости.
Появи се малко след смяна на задно гърне с тръбата до към катализатора.
Оказа се, че новата тръба при определени честоти на вибрации (подобни на тези при твоя случай) опира върху една планка в пода точно под скоростния лост. Вибрациите и дрънченето се усилваха при преминаване през локва или когато ръката ми е върху лоста.
Решението: намерих някакви стари гумени тампони и ги подложих между тръбата и пода, за да увелича разстоянието до въпросната планка/капак под лоста. С времето тръбата явно си "хвана калъп", тампоните бяха паднали, а дрънченето изчезна.
Не казвам, че това е твоят случай, но и това е вероятна причина.
Между другото в менюала на форестъра пише, че не е желателно ръката на водача да седи върху скоростния лост, за да се избегнат проблеми с трансмисията.

Пон Апр 23, 2012 7:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 674
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Възможно е да са задните тампони на носачите.След като ги смених ,нямаше и помен от такова потракване.Чувашесе точно след като отнемеш газта от педала.Взех си тампони от МИМО13,а самите тампони вътре били с някакво жиле,дори и след като свалиш стария тампон е много трудно да го хванеш,че не става!Късмет и пиши как се развиват нещата. :good: Ама все пак вземи виж и как е маслото на кутията???

Пон Апр 23, 2012 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Постове: 4
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте момчета,

Благодаря за отзивите.
Такмо се връщам от сервиза, оказа се, че болчетата на кутията на скоростния лост са се разхлабили и развили 3 от 4 долу, а четвуртия на път. Такмо на вереме го хванах, че иначе пада върху кардана и може да прецака доста неща. Сега всичко е наред, дори 1ва и 2ра, които традиционно влизат малко по-трудно сега влизат по-леко.
Отдъхна си :)

Хайде и безаварийно...

Вто Апр 24, 2012 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Честито за развоя :good:

Вто Апр 24, 2012 3:27 pm