Правила за пускане на обяви в раздела
Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru
|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем със скоростния лост на Импреза Дизел
| Автор |
Съобщение |
|
Vladi
|
|
Здравейте,
От скоро съм в Субару "отбора" и съм много щастлив от отва, за съжаление сега се сблъсквам с първия притеснителен шим в моята Импреза Дизел 2009г. Има някакво много притеснително тракане и тресене в скоростние лост, появява се когато е на скорост и спра да подавам газ. Когато подавам газ всичко си в ОК, но като си махна крака от педала и започва да трака и да бие в лоста. Със съгурност ще трябва да влезе в бокса, но това ще е най-рано във вторник, а до тогава ще се побъркам да се чудя какво и е. Може би е нещо по свръзките на лоста, защото при движение и превключване на предавките всичко е ОК, но знам ли и аз. Та ако някой е имал подобен проблем или идея какво може да е нека сподели. Ако имате и препоръка каде да я заведа на майстор също.
Предварително ви благодаря,
Respect to all of U!
|
|
|
|
| Нед Апр 22, 2012 11:05 am |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
|
|
Възможно е да е някой тампон (двигател, скорости). Не твърдя че съм наясно, просто предполагам.
|
|
|
|
| Пон Апр 23, 2012 1:49 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
|
Имал съм подобен проблем на кола с предно предаване и мех. скорости. Появи се малко след смяна на задно гърне с тръбата до към катализатора. Оказа се, че новата тръба при определени честоти на вибрации (подобни на тези при твоя случай) опира върху една планка в пода точно под скоростния лост. Вибрациите и дрънченето се усилваха при преминаване през локва или когато ръката ми е върху лоста. Решението: намерих някакви стари гумени тампони и ги подложих между тръбата и пода, за да увелича разстоянието до въпросната планка/капак под лоста. С времето тръбата явно си "хвана калъп", тампоните бяха паднали, а дрънченето изчезна. Не казвам, че това е твоят случай, но и това е вероятна причина. Между другото в менюала на форестъра пише, че не е желателно ръката на водача да седи върху скоростния лост, за да се избегнат проблеми с трансмисията.
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пон Апр 23, 2012 7:09 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Възможно е да са задните тампони на носачите.След като ги смених ,нямаше и помен от такова потракване.Чувашесе точно след като отнемеш газта от педала.Взех си тампони от МИМО13,а самите тампони вътре били с някакво жиле,дори и след като свалиш стария тампон е много трудно да го хванеш,че не става!Късмет и пиши как се развиват нещата.  Ама все пак вземи виж и как е маслото на кутията???
|
|
|
|
| Пон Апр 23, 2012 11:05 pm |
|
|
|
Vladi
|
Здравейте момчета, Благодаря за отзивите. Такмо се връщам от сервиза, оказа се, че болчетата на кутията на скоростния лост са се разхлабили и развили 3 от 4 долу, а четвуртия на път. Такмо на вереме го хванах, че иначе пада върху кардана и може да прецака доста неща. Сега всичко е наред, дори 1ва и 2ра, които традиционно влизат малко по-трудно сега влизат по-леко. Отдъхна си  Хайде и безаварийно...
|
|
|
|
| Вто Апр 24, 2012 12:36 pm |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22