Здравейте колеги, Вчера на една автомивка случайно попаднах на реклама на някакво аква съоръжение + екстри - "Мелниците", намерих и сайта. Мисля да заведа дечурлигата, та хем да окъпя пръчките, хем и те да подивеят. Ходил ли е някой от Вас там и дали описаното в сайта има покритие?
О да ще останеш доволен , наистина е европейско направено , но и цените са такива.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
Здравейте колеги, Вчера на една автомивка случайно попаднах на реклама на някакво аква съоръжение + екстри - "Мелниците", намерих и сайта. Мисля да заведа дечурлигата, та хем да окъпя пръчките, хем и те да подивеят. Ходил ли е някой от Вас там и дали описаното в сайта има покритие?
Ходих с децата ....прилично е,не съм ловувал но имаше мераклии,има къде да хапнеш...заслужава си
Благодаря за информацията. Ако не се случи нещо непредвидено - в събота ще добия лични впечатления. Все още се колебая дали да не отскоча до Брезник, но като че ли "Мелниците" изглеждат по-примамливо.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
Сря Апр 25, 2012 2:05 pm
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
И аз се запалих по кльонка нещо, мисля след отбраната да съм на първа линия. Кльонка ми е почти готов и е уникален, но за сега няма да го споделя да не разваля магията. В момента кова канджата, тя вече е по образец (на снимката). Сега май ще трябва да купувам и мултипликатор, щото вече си поръчах конеца Power Pro 150 LB. Какво ще каже колегата quietriot, че май тука той е вожда на сомовете все още, надявам се не за дълго
Прикачени файлове:
gaff.jpg [ 73.74 KiB | Прегледано 737 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
Съб Апр 28, 2012 10:30 am
quietriot
Регистриран на: Чет Мар 12, 2009 6:38 pm Постове: 2115 Местоположение: София
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
И аз се запалих по кльонка нещо, мисля след отбраната да съм на първа линия. Кльонка ми е почти готов и е уникален, но за сега няма да го споделя да не разваля магията. В момента кова канджата, тя вече е по образец (на снимката). Сега май ще трябва да купувам и мултипликатор, щото вече си поръчах конеца Power Pro 150 LB. Какво ще каже колегата quietriot, че май тука той е вожда на сомовете все още, надявам се не за дълго
Изчел съм ги отдавна, но както казах моят е уникален, но дали ще има успех е друго нещо. Благодаря за поканата ама докато си ядете ягнето, аз през това време ще си точа канджата на сомски гръбнак за кадем....All Night Long
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
Ако не се случи нещо непредвидено - в събота ще добия лични впечатления.
Наистина се оказа приятно местенце. Без никаква подготовка 3 шарана по 2кг + , бял амур около 1кг, а каракудите не ги броя. ATV-тата и конете не ме привлякоха особено (липсва екшъна), но за риболов си е екстра.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
Съб Апр 28, 2012 8:05 pm
Yco
Става не ами.., направо да се гласува за химн.. Тая година и аз съм се запалил с тея сомове,ама да видим,че за сега съм за срамотия.. Не съм открил сезона /сраммм/ ,много задачи в последно време,приятелите рибари ме вземат за мезе вече Имам едни куки от време оно,ще им направя снимка да кажете дали ги бива за тоз добитък,че съм аджамия що се отнася за сомски риболов.
Нед Апр 29, 2012 8:23 pm
quietriot
Става не ами.., направо да се гласува за химн.. Тая година и аз съм се запалил с тея сомове,ама да видим,че за сега съм за срамотия.. Не съм открил сезона /сраммм/ ,много задачи в последно време,приятелите рибари ме вземат за мезе вече Имам едни куки от време оно,ще им направя снимка да кажете дали ги бива за тоз добитък,че съм аджамия що се отнася за сомски риболов.
Докато сте на вълна сомове какво ще споделите като идея за примамлива стръв? Държа да уточня, че няма да е "див" риболов по Дунав и прочее, а примерно разходка до Горна Малина (налична също щука и бяла риба). Някакви легенди слушат за сомове чудовища, та ще бъда благодарен за подходящи идеи. Благодаря.
Чет Май 03, 2012 10:10 am
Yco
Преди време попаднах на една статия за сом и по-точно за намерен гръбнак на сом с дължина 13 м на едно немско езеро, дори гръбнака се пази в техния музей имаше и снимка, но изгубих координатите. Не хора ами волове ще си засмуква, като кюфтета. Та за стръвта толкова от мен. Та така е изглеждал примерно-това е 12 м.
Абе Васе взех си, като твоята, ...а бе следя те от 5 години, като мусад сомски шпионин (Сомскипехливанхайвана) с чалма, под наблюдение са ми и фесовете с пискюли тип октопод на Емо38 . Ама моята е без понижаващи за разлика от Субаруто, но както казват, каквато е целта, такъв е и аргумента, е вече съм в отбора-щете ме, не щете ме..туй е то.... Взех си ей това на снимката и на него туй пише "Мъде в USA 16:10-и " филм по Ицо.бг - май ще го излъчват скоро,така да знаеш Ама чакам и конеца от Щатите, не че няма да го побере, ама малко се изсилих май с тия грандоманки 150 Lb., ама като знам, че Ти, Краси, Емо и Левака сте на 200 либрока, вече си спя по-спокойно, да знаеш...
Прикачени файлове:
SS.jpg [ 12.83 KiB | Прегледано 550 пъти ]
Пусти сомове лежат си някъде из гьола и не помръдват. Въпреки думите, че за последната седмица са вадили 3бр. между 27 и 32 кг не успях да го видя "туй нящо". Е, като няма сом и щуката е риба. На една бърза блесничка си прибрах това:
Прикачени файлове:
Shtukich.JPG [ 222.9 KiB | Прегледано 521 пъти ]
Съб Май 05, 2012 9:52 am
Yco
Попаднах на една статия от вестник "Риболов" 98 г. докато сортирах стари вестници, които стават за разпалка на скарата.
Та се разправя за един сом по Дунав, гр Тулча. Към 1900 -та г. ще да е било. От селото изчезнала една мола докато ходила за вода с менците, но и доста домашни пернати изчезвали в залива. Та изковали една канджа и я вързали за един гъсок и го пуснали сам във водата, като въжето били вързано за една върба. Не след дълго Оният захапал и след като се изморил го извадили с два вола. Транжирали го и вътре намерели златните пендарите на момата, която е била изчезнала. Закарали го на пазар да го продават и там го притеглили - бил е 600 кила разфасован, но никой не го е купил защото не ставал за ядене...
P.S. Забравих да отбележа, че статията е от българин, на който дядо му е държал кръчмата по онова време в Тулча и е бил очевидец на събитията. Преразказал случката Кръстю Надарлийски (така пише на вестника)
Прикачени файлове:
som.jpg [ 77.19 KiB | Прегледано 512 пъти ]
Съб Май 05, 2012 12:55 pm
quietriot
Абе Васе взех си, като твоята, ... ама като знам, че Ти, Краси, Емо и Левака сте на 200 либрока, вече си спя по-спокойно, да знаеш...
Ако си взел тика сеаспирит като на картинката ок е макарката , малко е повече за влачене, щото никой не и знае драга , но става и за кльонк, но с редача и 150 либри ще имаш драма според мен с минаването пред тия два тела, не че не можеш да ги поотвориш малко. Аз имах такава преи 4,5 г и я продадох понеже на влача и сега съм с други лебедки на тика. ела на Езерово, ще има доста Майни ще се запознаем ще чуеш доста глупости от мене, Емил , Левака , Калинукса, Кроки, Франко и др. ще изяден агнето ми за кадем ще изпием 30 , 40 литра ракия и който оцелеее ще се прибере.... , който не Любо юе го копа в Езерово.
Разстоянието между теловете ми е 2,2 мм, а конеца дето го чакам е 0.55 мм, така че има още аралък. Но имам едим винт от страната на "драга", дето не мога да го разгадая, как работи cast-control се води. Моята побира 275 м 0.50 мм. Има и брояч в метри, а не в ft, което за мен е важно да си знаеш дълбочината на която търсиш. Двамата "бандити" на снимката са излязли много готино!
Нед Май 06, 2012 11:44 am
quietriot
Разстоянието между теловете ми е 2,2 мм, а конеца дето го чакам е 0.55 мм, така че има още аралък. Но имам едим винт от страната на "драга", дето не мога да го разгадая, как работи cast-control се води. Моята побира 275 м 0.50 мм. Има и брояч в метри, а не в ft, което за мен е важно да си знаеш дълбочината на която търсиш. Двамата "бандити" на снимката са излязли много готино!
каст контрола ти натяга оста на шпулата при свободен ход , ако замяташ ръка сиреч правиш кастинф да не стават бради . натисни лостчето да освободи празния ход и пони да натягаш каста и ще забележиш че шпулата почва да върти с поголямо усилие, като охлабиш врътка и почва да се движи полеко, това е няма философия.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited