Отговори на тема
 липса на цедка (филтър) в АТ скорости 
Автор Съобщение

Постове: 62
Автомобил: legacy outback 00
Рейтинг: -17
Кофти...
Отговори с цитат
Колеги имам проблем с автоматика не тръгва като сложа на директна трябват много обороти и тръгва с ритане ,смених маслото и филтъра и пак същото не намерих нищо във форума ](*,) Не знам ремонт на скорости или кутия втора ръка .Някой ако е имал такъв проблем моля да сподели .Когато колата е била в движение и спре,още по трудно тръгва след това

Вто Апр 24, 2012 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имаш ЛС.

Вто Апр 24, 2012 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Колеги вчера отварях ат кутия и вътре няма споменатата цедка или филтър колата е аутбек 2000 г автомат смених флуида и филтъра и проблема си остана замисля се преди да тръгне понякога и 2-3 минути ](*,)

Нед Май 13, 2012 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Някаква промивка на клапаните направи ли?

Нед Май 13, 2012 7:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
нищо не съм правил,просто свалих капака за да сменя гарнитурата и видях че няма цедка.на предишната смяна при един от големите специалисти разбирачи на субару,вместо гарнитурка беше нафлякано с червения силикон и най вероятно са забравили или пропуснали да ми сложат въпросната цедка. Все повече се убеждавам че на никой не може да се разчита че ще се отнесе към клиента си какато е редно. Въпроса ми е някои смята ли че липсата на цедка може да дожеде до замисляне на автоматика? :(

Пон Май 14, 2012 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bilingaster написа:
нищо не съм правил,просто свалих капака за да сменя гарнитурата и видях че няма цедка.на предишната смяна при един от големите специалисти разбирачи на субару,вместо гарнитурка беше нафлякано с червения силикон и най вероятно са забравили или пропуснали да ми сложат въпросната цедка. Все повече се убеждавам че на никой не може да се разчита че ще се отнесе към клиента си какато е редно. Въпроса ми е някои смята ли че липсата на цедка може да дожеде до замисляне на автоматика? :(

Доколкото знам комплекта гарнитури, които обикновенно се налага да се сменят при отварянето на АТ кутия са над 120лв - така че това обяснява защо са я затворили с червен силикон. За липсата на цедка коментар нямам - ти трябва да назовеш въпросният майстор.
Не вярвам обаче проблема на кутията ти да е от липсата на цедка - по скоро си за по сериозен ремонт - диагностика правихте ли?

Пон Май 14, 2012 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Отговори с цитат
Картера на кутията си е със силикон,поне на тези кутии,които съм виждал.За Форестър 98 съм купувал гарнитура от Германия,мисля че беше около 40 евро.Цедката също беше около тази цена,после разбрах,че въпросната цедка се сменя или се промива само,ако има проблем с кутията.Засега само сменям на време масло и си карам.

Пон Май 14, 2012 3:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
Диагностика правих соленоидите са ок и всичко по електрониката е наред не дава грешки ще си намеря цедка ,а колкото до маисторите на изхода от софия посока запад имена не искам да споменавам !

Пон Май 14, 2012 4:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
bilingaster написа:
Диагностика правих соленоидите са ок и всичко по електрониката е наред не дава грешки ще си намеря цедка ,а колкото до маисторите на изхода от софия посока запад имена не искам да споменавам !

Благодаря на всички колеги които помагат с мнение и опит!!!!!! :bow:

Пон Май 14, 2012 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 44
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
bilingaster написа:

Да не става въпрос за един сервиз с име на организация бореща се за правата на хомесексуалистите и число между 3 и 5?

Вто Май 15, 2012 9:26 am
Върнете се в началото
Профил

Кофти...
Отговори с цитат
добре го каза колегата :good:

Вто Май 15, 2012 10:04 am
Върнете се в началото
Профил