Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Запотяване на предно стъкло ! 
Автор Съобщение

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колата е Легаси дизел и имам дребен проблем,който ме дразни.
Каквито и комбинации да правя с врътките за парното,ако не е включено А/С предният ми прозорец започва веднага да се изпотява.При нормални външни температури не искам да карам с вкл. климатик,но това изпотяване не ми позволява.Незнам дали защото времето в момента е влажно,дали защото ми смениха предното стъкло с някакъв ментак или нещо друго,но миналата година не съм забелязал такова нещо. ](*,) :-x
Та въпроса ми е как е при вас?.
П.П тръгвам за риба .Ще чета отговорите като се върна. :fish:

Чет Май 24, 2012 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 109
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Koлега провери си парното да ли тече(Капе или сълзи) .Аз имах подобен проблем
Цитат:
предният ми прозорец започва веднага да се изпотява
,след смяна на маркуч които отиваше към парното(пукнат), запотяването изчезна.Колата с горепосочения проблем нямаше А/C . Наслука ;) :beer:

Чет Май 24, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако иконката за обдухване само на предното стъкло не помага (на студено) явно е от стъклото, тъй като се транспортират резервните стъкла със защитен филм, който се маха преди поставянето на стъклото, явно оставя лепило по последното и то замъглява при влага.
Хубаво да се почисти с някакъв препарат, но да се внимава какъв, че ако е на коресилинова основа и стъклото е някаква синтетика, може да стане голяма трагедия. Най-добре с разреден спирт и памучен парцал.

P.S. Почиствал ли си скоро филтъра, щото ако е запушен няма да има ряз... :giggle:

Чет Май 24, 2012 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
edd2 написа:
Колата е Легаси дизел и имам дребен проблем,който ме дразни.
Каквито и комбинации да правя с врътките за парното,ако не е включено А/С предният ми прозорец започва веднага да се изпотява.При нормални външни температури не искам да карам с вкл. климатик,но това изпотяване не ми позволява.Незнам дали защото времето в момента е влажно,дали защото ми смениха предното стъкло с някакъв ментак или нещо друго,но миналата година не съм забелязал такова нещо. ](*,) :-x
Та въпроса ми е как е при вас?.
П.П тръгвам за риба .Ще чета отговорите като се върна. :fish:

А филтър къпе сменял ли си ? Пробвай да не е от него, просто дебита на въздуха да не е достатъчен, че да обдуха хубаво стъклото и да може да се изчисти само при вкл клима, симптомите се при запотен прозорец, като вкл A/C да изчиства бавно стъклото. При вкл на обдухване без А/С винаги първо запотява малко стъклото, заради конденза, който остава във въздуховодите, но после трябва да се оправя.
В този ред на мисли, за да не се появява лоша миризма от въздуховодите е хубаво сега особено лятото, като спирате колата и сте били на климатик, да спирате по-рано климатика и да я оставяте малко да духа без А/С, защото иначе остава конденз по въздуховодите и топлообменника , който позволява да се образува плесен и в следствие на това се появява гаден мирис.

Чет Май 24, 2012 11:58 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Първото което би трябвало да се погледне е поленовият филтър, както каза колегата eddy. По принцип на тези филтри им дават 10-12к км. При хигиената на нашата държава и на пътищата... не знам. както и да е. Добре е поне преди лятото и преди зимата да се сменят - за да имаш пълноценно парно и климатик!
Ако си го сменял - извинявай за тирадата... :giggle:

Чет Май 24, 2012 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Всички филтри са сменени преди 1000км

Ще пробвам утре да почистя стъклото .

Пет Май 25, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
edd2 написа:
Всички филтри са сменени преди 1000км

Ще пробвам утре да почистя стъклото .

По вероятно е теч в охладителната система (парното)

Пет Май 25, 2012 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 119
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
а дали си наместил да ти върти въздуха само в купето или да влиза от вън защото ако не влиза въздух от вън така се получава

Пет Май 25, 2012 4:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
напоследък е влажно времето, не се панирай от спукани въздуховоди. колата е нова и купето е добре затворено. ако влезнеш с мокри от дъжда дрехи в колата е нормално да се изпотят стъклата.
сложи клапата на стъкла, надуй вентилатора и изчакай :-) ако сте двама мокри в колата ще трябва и климатик, няма как.
при мен е същото. просто сега е адска влага вън.
чистенето на стъклото не е лоша идея. дори да не се пуши в колата, пак събира фин прашец, които скофтва влагата допълнително.

Пет Май 25, 2012 5:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
kyko81 написа:
а дали си наместил да ти върти въздуха само в купето или да влиза от вън защото ако не влиза въздух от вън така се получава

От вън влиза.

Пет Май 25, 2012 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2508
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, мислех да не пиша, ама имах подобен проблем с друга кола.
3 пъти ми махаха/слагаха стъклото, докато успяха да го нагласят.
Прегледай дали има мокро в краката и евентуално разгледай откъде сълзи/тече. При мен влизаше от горе, сълзеше и после се стичаше в краката на шофьора.
Щом са ти сменяли джам най-вероятно са си оставили ръцете. Дано е гаранционно отремонтирането.
Закарй им я да си търсят теча.

Пет Май 25, 2012 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Днес забелязах,че антифриза е малко под мин. .Долях 0,2кг и се качи м/у мин . и мах. точно .До сега за 27000км и 1г назад не съм го поглеждал. Не знам дали е нормално ,но ще го следя вече.Почистих стъклото от вътре и ще видя дали ще има полужителен ефект.

Съб Май 26, 2012 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
jafaar написа:
напоследък е влажно времето,.................... ако влезнеш с мокри от дъжда дрехи в колата е нормално да се изпотят стъклата.

И аз се ушашках преди седмица, но всичко отмина.
3-4 поредни вечери челното стъкло гьол вода, нивото на антифриза за 1г. да е паднало 1см.
Питах 1-2 места но реших да изчакам и ето че се оправи, просто когато е влажно времето или ако ти си влажен (поизпотен стабилно) и всички стъкла са затворени челното стъкло буквално става мъгла и без климатик не се изсушава, но пък с климатика изсъхва за 2 секунди.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Юни 15, 2012 4:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема