| Автор |
Съобщение |
|
edd2
Регистриран на: Пон Май 09, 2011 5:44 pm Постове: 144 Местоположение: Gabrovo
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46 
|
Колата е Легаси дизел и имам дребен проблем,който ме дразни. Каквито и комбинации да правя с врътките за парното,ако не е включено А/С предният ми прозорец започва веднага да се изпотява.При нормални външни температури не искам да карам с вкл. климатик,но това изпотяване не ми позволява.Незнам дали защото времето в момента е влажно,дали защото ми смениха предното стъкло с някакъв ментак или нещо друго,но миналата година не съм забелязал такова нещо. Та въпроса ми е как е при вас?. П.П тръгвам за риба .Ще чета отговорите като се върна. 
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2012 10:19 am |
|
|
|
viktorvvv
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 11:39 am Постове: 109 Местоположение: варна
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
|
Koлега провери си парното да ли тече(Капе или сълзи) .Аз имах подобен проблем Цитат: предният ми прозорец започва веднага да се изпотява ,след смяна на маркуч които отиваше към парното(пукнат), запотяването изчезна.Колата с горепосочения проблем нямаше А/C . Наслука 
_________________ スバル---富士重工業株式会社
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2012 11:21 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
Ако иконката за обдухване само на предното стъкло не помага (на студено) явно е от стъклото, тъй като се транспортират резервните стъкла със защитен филм, който се маха преди поставянето на стъклото, явно оставя лепило по последното и то замъглява при влага. Хубаво да се почисти с някакъв препарат, но да се внимава какъв, че ако е на коресилинова основа и стъклото е някаква синтетика, може да стане голяма трагедия. Най-добре с разреден спирт и памучен парцал. P.S. Почиствал ли си скоро филтъра, щото ако е запушен няма да има ряз... 
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2012 11:34 am |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|

edd2 написа: Колата е Легаси дизел и имам дребен проблем,който ме дразни. Каквито и комбинации да правя с врътките за парното,ако не е включено А/С предният ми прозорец започва веднага да се изпотява.При нормални външни температури не искам да карам с вкл. климатик,но това изпотяване не ми позволява.Незнам дали защото времето в момента е влажно,дали защото ми смениха предното стъкло с някакъв ментак или нещо друго,но миналата година не съм забелязал такова нещо. Та въпроса ми е как е при вас?. П.П тръгвам за риба .Ще чета отговорите като се върна.  А филтър къпе сменял ли си ? Пробвай да не е от него, просто дебита на въздуха да не е достатъчен, че да обдуха хубаво стъклото и да може да се изчисти само при вкл клима, симптомите се при запотен прозорец, като вкл A/C да изчиства бавно стъклото. При вкл на обдухване без А/С винаги първо запотява малко стъклото, заради конденза, който остава във въздуховодите, но после трябва да се оправя. В този ред на мисли, за да не се появява лоша миризма от въздуховодите е хубаво сега особено лятото, като спирате колата и сте били на климатик, да спирате по-рано климатика и да я оставяте малко да духа без А/С, защото иначе остава конденз по въздуховодите и топлообменника , който позволява да се образува плесен и в следствие на това се появява гаден мирис.
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2012 11:58 am |
|
|
|
LordDread
Регистриран на: Съб Окт 29, 2011 9:55 pm Постове: 178 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
|
Първото което би трябвало да се погледне е поленовият филтър, както каза колегата eddy. По принцип на тези филтри им дават 10-12к км. При хигиената на нашата държава и на пътищата... не знам. както и да е. Добре е поне преди лятото и преди зимата да се сменят - за да имаш пълноценно парно и климатик! Ако си го сменял - извинявай за тирадата... 
|
|
|
|
| Чет Май 24, 2012 11:01 pm |
|
|
|
edd2
|
|
Всички филтри са сменени преди 1000км
Ще пробвам утре да почистя стъклото .
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 3:14 pm |
|
|
|
rado25
Регистриран на: Съб Ное 20, 2010 2:56 pm Постове: 446 Местоположение: Варна
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
|
edd2 написа: Всички филтри са сменени преди 1000км
Ще пробвам утре да почистя стъклото . По вероятно е теч в охладителната система (парното)
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 4:46 pm |
|
|
|
kyko81
Регистриран на: Пет Мар 04, 2011 8:56 pm Постове: 119 Местоположение: Силистра
Автомобил: Impreza gx
Рейтинг: 0
|
|
а дали си наместил да ти върти въздуха само в купето или да влиза от вън защото ако не влиза въздух от вън така се получава
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 4:47 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
напоследък е влажно времето, не се панирай от спукани въздуховоди. колата е нова и купето е добре затворено. ако влезнеш с мокри от дъжда дрехи в колата е нормално да се изпотят стъклата. сложи клапата на стъкла, надуй вентилатора и изчакай :-) ако сте двама мокри в колата ще трябва и климатик, няма как. при мен е същото. просто сега е адска влага вън. чистенето на стъклото не е лоша идея. дори да не се пуши в колата, пак събира фин прашец, които скофтва влагата допълнително.
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 5:24 pm |
|
|
|
edd2
|
kyko81 написа: а дали си наместил да ти върти въздуха само в купето или да влиза от вън защото ако не влиза въздух от вън така се получава От вън влиза.
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 6:01 pm |
|
|
|
valqk
|
|
Колега, мислех да не пиша, ама имах подобен проблем с друга кола. 3 пъти ми махаха/слагаха стъклото, докато успяха да го нагласят. Прегледай дали има мокро в краката и евентуално разгледай откъде сълзи/тече. При мен влизаше от горе, сълзеше и после се стичаше в краката на шофьора. Щом са ти сменяли джам най-вероятно са си оставили ръцете. Дано е гаранционно отремонтирането. Закарй им я да си търсят теча.
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 9:23 pm |
|
|
|
edd2
|
|
Днес забелязах,че антифриза е малко под мин. .Долях 0,2кг и се качи м/у мин . и мах. точно .До сега за 27000км и 1г назад не съм го поглеждал. Не знам дали е нормално ,но ще го следя вече.Почистих стъклото от вътре и ще видя дали ще има полужителен ефект.
|
|
|
|
| Съб Май 26, 2012 10:12 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
jafaar написа: напоследък е влажно времето,.................... ако влезнеш с мокри от дъжда дрехи в колата е нормално да се изпотят стъклата.
И аз се ушашках преди седмица, но всичко отмина. 3-4 поредни вечери челното стъкло гьол вода, нивото на антифриза за 1г. да е паднало 1см. Питах 1-2 места но реших да изчакам и ето че се оправи, просто когато е влажно времето или ако ти си влажен (поизпотен стабилно) и всички стъкла са затворени челното стъкло буквално става мъгла и без климатик не се изсушава, но пък с климатика изсъхва за 2 секунди.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Пет Юни 15, 2012 4:21 pm |
|
|
|