Отговори на тема стр 1, 2  >
 Проблем с осветление на таблото. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги,вчера при движение с включени фарове ми изчезна осветлението на таблото и уредите на средната конзола. Малко преди това натиснах превключвателя "BRIGHT" - в едното положение таблото гаснеше , в другото светеше, докато спря съвсем. Доколкото съм осведомен този бутон служи за промяна на яркостта на часовника, а при мен гаснеше таблото. Проверих предпазителите - здрави са, ако някой има идея къде да търся проблема ,моля нека помага.

Пон Май 28, 2012 9:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 135
Автомобил: GC,BH,SF,BP,SG,BR,GD, BMW
Рейтинг: 56
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
виж бушона за таблото, той се намира отпред при двигателя :)

Пон Май 28, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
automan написа:
Колеги,вчера при движение с включени фарове ми изчезна осветлението на таблото и уредите на средната конзола. Малко преди това натиснах превключвателя "BRIGHT" - в едното положение таблото гаснеше , в другото светеше, докато спря съвсем. Доколкото съм осведомен този бутон служи за промяна на яркостта на часовника, а при мен гаснеше таблото. Проверих предпазителите - здрави са, ако някой има идея къде да търся проблема ,моля нека помага.

Провери случайно да не си завъртял бутона за плавно регулиране на осветеноста на таблото.

Пон Май 28, 2012 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги , проверил съм бушоните включвах, въртях...... и нищо. Интересното е каква е връзката на бутона за яркостта на часовника с осветлението на таблото, защото след неговото натискане дойде проблема. На пръв поглед никъде не личи да са правени някакви промени по инсталацията, всичко изглежда ,като ново. Явно ще се наложи разглобяване и проследяване на веригите.

Вто Май 29, 2012 7:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
След като въпросната врътка регулира силата на осветеността на таблото и т.н. значи със сигурност има връзка. Предполагам че ако на този резистор/вариатор или каквото и да е всъщност, му се случи нещо, то той ще прекъсне веригата. Ако си забелязал проблеми при неговото въртене е напълно възможно около него да е проблема. Представи си вариаторен ключ в хола (примерно) - от онези дето имат врътка и регулират силата на осветлението. Ми то си е ключ, само дето има и други функции (на димер). Ако сдаде багажа - няма ключ.
Поздрави

Сря Май 30, 2012 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
LordDread написа:
След като въпросната врътка регулира силата на осветеността на таблото и т.н. значи със сигурност има връзка. Предполагам че ако на този резистор/вариатор или каквото и да е всъщност, му се случи нещо, то той ще прекъсне веригата. Ако си забелязал проблеми при неговото въртене е напълно възможно около него да е проблема. Представи си вариаторен ключ в хола (примерно) - от онези дето имат врътка и регулират силата на осветлението. Ми то си е ключ, само дето има и други функции (на димер). Ако сдаде багажа - няма ключ.
Поздрави

Благодаря колега за мнението, но не става дума за вариатора , който усилва светлината на таблото. Той си работеше добре. Думата е са превключвател на централната конзола с надпис "BRIGHT",който има две положения - включено, изключено и трябва да усилва или намалява яркоста на часовника, а всъщност ,чсовника не променя интензитета, а таблото гаснеше, светваше ,докато спря. Не мога да разбера въпросният превключвател какво общо има с таблото. Искам да си изясня причината за да не ровя напосоки и да счупя нещо , което не е трябвало да пипам.

Сря Май 30, 2012 11:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
[quote="automan"...но не става дума за вариатора , който усилва светлината на таблото...[/quote]

Съжалявам, нещо не съм разбрал :bow:

Сря Май 30, 2012 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 116
Автомобил: Subaru Impreza WRX / Subaru Legacy
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз имам подобен проблем с този бутон, като го натисна и ми изгаря бушона за светлините в купето ... така и не можах да разбера защо...

Чет Май 31, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 888
Автомобил: VW Touareg 7P
Рейтинг: 418
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ползвам темата да питам откъде се регулира яркостта на таблото при 2,5XT?
За почти 4 години, никога не ми се е налагало, но реших да засиля малко яркостта и не можах да разбера от къде :giggle:
В ръководството не открих и в търсачката тук излезе само тази тема.

Пет Окт 30, 2020 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Автомобил: Subaru forester
Телефон: 0878224235
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
=D>

Съб Окт 31, 2020 6:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
kronos написа:
За почти 4 години, никога не ми се е налагало, но реших да засиля малко яркостта и не можах да разбера от къде :giggle:

Има една врътка на един от кормилните лостове - не помня десен или ляв, на нея има означение като за потенциометър

Съб Окт 31, 2020 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
kronos написа:

Има една врътка на един от кормилните лостове - не помня десен или ляв, на нея има означение като за потенциометър

Много благодаря :)

Съб Окт 31, 2020 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 261
Автомобил: Forester SG 2.0X 2005 AT
Рейтинг: 247
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На левия лост е, но засилва яркостта само над дисплея на таблот (или поне аз не виждам разлика в останалата осветеност). :beer:

Пътуване без граници
FB/travelpagebg
IG:@travelpagebg

Съб Окт 31, 2020 4:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Това, което намерих е просто включване и изключване осветлението на таблото - нямам потенциометър за плавно регулиране :(

Съб Окт 31, 2020 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
На SG липсва тази „екстра“ за корекция осветеността на таблото. При SF я имаше.

Съб Окт 31, 2020 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
automan написа:

Ами здраве да е. Просто оборотомера почти не се вижда през нощта и исках малко да засиля светлината, но пък не е болка за умиране.

Съб Окт 31, 2020 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Незнам при фейса дали го има но при НЕ фейса има врътка която усилва светлината.На лосчето за мигач има врътка с ON и 0.Не е като потенциометър,а само увеличава светлината на километража.Поздрави

Нед Ное 01, 2020 10:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
automan написа:

Възможно е и аз да бъркам със SF, а и моя фоз не е ми е под ръка да погледна.
Имах изгоряла лампичка при левия циферблат в дония край и много ме дразнеше, та при Любо ги смених всичките и си светна много по добре. Накратко - смени ги с нови и ще свети по-силно

Нед Ное 01, 2020 12:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Отговори с цитат
Има и друго, дребно - за тия години световодите са покрити с фин, черен тиняк. Едно разглобяване и малко либофф с микрофибъра правят чудеса. Мога да кача снимки с разликата.

Нед Ное 01, 2020 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Отговори с цитат
Явно като влиза в бокса за обслужване, ще ги накарам да сменят крушките в таблото и да го почистят.

Вто Ное 03, 2020 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >