| Автор |
Съобщение |
|
Иван Шопов
|
Здравейте! С мой добър колега и приятел поспорихме дали има разлика между поведението на седан WRX и комби такъв. За съжаление нямаме подръка и двете за да проверим наяве, та моля за преки впечатления от хора, които са имали такава възможност. 
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 9:26 am |
|
|
|
bad_dog
|
|
седан - малко по-лек; задницата е малко по-стегната, но една разпънка на комбито ги изравнява; комби - малко по-добре балансирано поради няколкото килограма в повече отзад;
Кое е по-добре? Според мен са много сходни и всичко зависи от това кой ги кара..
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 10:57 am |
|
|
|
denislav971
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Мар 26, 2010 11:11 pm Постове: 875 Рейтинг: 60 
|
Всичко зависи от ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО 
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 8:05 pm |
|
|
|
Иван Шопов
|
denislav971 написа: Всичко зависи от ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО  Виж, това не ми беше хрумвало.  В случая то е константа и търсех впечатление за поведението на автомобила, а не дали на седалката на шофьора трябва да има стрелка за да знае в коя посока да седне. 
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
|
|
|
|
| Пон Юли 16, 2012 11:45 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
комбито е с малко по-висок център на тежестта отзад - затова не може да стои като седана, въпреки че има повече тежест отзад.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Пон Юли 16, 2012 7:18 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
|
При втората генерация седана е малко по-нисък и с малко по-широка колея, именно с цел да е по-стабилна.
|
|
|
|
| Пон Юли 16, 2012 7:51 pm |
|
|
|
perdashko
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 5
|
|
Според мен комбито е с равномерно резпределение на тежеста ,което го прави по стабилен автомобила на къси и остри завои.Бях свидетел на писта Кюстендил.Извинете на картинг писта в Кюстендил сега в събота и неделя.Първи в клас S3 ТЕНЧО.
|
|
|
|
| Вто Юли 17, 2012 12:12 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
същите въпроси се дискутират и при беемветата - че комбито било с по-добро разпределение на тежестта. но както няма беемвета комби по пистите - така няма и субара комбита, както и всякакви други комбита. обаче има хечбеци - те са компромисът между седан и комби почти нулевото присъствие на комбита по пистите - за всякакви марки автомобили, и всякакви състезания - и наличието почти изключително на седан или хечбек - би трябвало да ви даде отговор кое е по-удачно.
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Вто Юли 17, 2012 1:08 am |
|
|
|
subaru_fan
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57 
|
[quote="perdashko"]Според мен комбито е с равномерно резпределение на тежеста ,което го прави по стабилен автомобила на къси и остри завои. точно обратното е  А Тенчо ,че е станал първи не е критерии
_________________ THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
|
|
|
| Вто Юли 17, 2012 9:15 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
subaru_fan написа: А Тенчо ,че е станал първи не е критерии изплашил ги е 
|
|
|
|
| Вто Юли 17, 2012 10:20 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
|
Имат малка разлика в геометрията... Междуосието мисля че беше еднакво, но стъпката отпред и отзад е различна с някакви малки цифри, милиметри нещо. Вкъщи имам конкретни цифри.
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 9:37 am |
|
|
|
Иван Шопов
|
Мдам... Направо някой по желание (за да не посочвам) да си жертва седана и да направим един бърз тест. 
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 1:19 pm |
|
|
|
subaru_fan
Автомобил: Audi B6 S4
Рейтинг: 57 
|
Къв ще е теста за риба ли ще ходим 
_________________ THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 4:07 pm |
|
|
|
1040
|
Предполагам, че ще искате да тествате седан и комби с оригинално окачване в идентично състояние и умора на материала  Ванка, мога да ти дам моето за тест за да сравниш как е с новото окачване и полиуретана  Теста предполагам ще е минаване на шикан с висока скорост и заобикаляне на редица от конуси пак с максимална скорост. И гуми еднакви ще трябват вероятно  За да избегнем грешки от "зад кормилното устройство" както вече споменаха ще караш само ти 
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Юли 26, 2012 7:44 am |
|
|
|
Иван Шопов
|
Трудно ще е да намерим два еднакви автомобила с единствена разлика седан/комби.  въпроса беше принципен и към хората, които са имали възможността да опънат и двете машини. Иначе - благодаря ти за жертвоготовността. Зимата може и да измислим нещо. 
|
|
|
|
| Чет Юли 26, 2012 3:17 pm |
|
|
|
neno_11
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 12:02 am Постове: 748 Местоположение: Добрич
Автомобил: WRX
Рейтинг: 84 
|
|
Според мен понеже имам комби и съм се качвал и на седан- комбито много по-трудно поднася стои доста добре в завои понеже е по-тежко,естествено ако не се мъчиш да го пързаляш,единствено поради по-мекото окачване заляга повече на завоите.Имам предвид за стоково окачване.
|
|
13
|
|
| Чет Юли 26, 2012 3:46 pm |
|
|
|
proscrip
|
|
А има ли разлика в центъра на тежестта при стоково окачване - комбито не е ли по вирнато?
|
|
|
|
| Нед Юли 29, 2012 6:08 pm |
|
|
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
Комбито не е по тежко  . Окачването също не съм забелязал да е меко  Мисля, че издребнявате с тия разлики, колите са едни и същи. Ако ще се състезавате ест. че няма комби да си вземете  Инъче събира мн повече багаж, освен тва и на покрива може да се товари. Сега чета относно повдигането и остава с впечетлението, че комбито е по податливо на повдигане 
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2012 2:13 pm |
|
|
|
spit_fire
Регистриран на: Сря Ное 09, 2011 1:56 pm Постове: 136 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
|
Kenshin написа: Комбито не е по тежко  . Окачването също не съм забелязал да е меко  Мисля, че издребнявате с тия разлики, колите са едни и същи. Ако ще се състезавате ест. че няма комби да си вземете  Инъче събира мн повече багаж, освен тва и на покрива може да се товари. Сега чета относно повдигането и остава с впечетлението, че комбито е по податливо на повдигане  40 килограма им е разликата при първата генерация (гледам по брошурката от '99-та), което не е малко, а клиренсът им е еднакъв (същия източник). По въпроса за практичност - спор няма, но май друга беше идеята на темата 
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2012 4:41 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
добре де - защо някой не си закачи раница на гърба и да пробва да тича с нея. удобна е, практична е, събира багаж 
|
|
|
|
| Вто Авг 14, 2012 7:17 pm |
|
|
|