Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Повдигане на Импреза с амове от Фори 
Автор Съобщение

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ахам. На мен ми вършат работа амове и пружини от форестър след 2003-та. Малко височки цени ми извадиха за kyb. Едно от двете ако намеря втора ръка няма да е лошо. До колкото четох GR2 амовете на kyb са по твърди от заводските на обикновен форестър.

Вто Авг 21, 2012 11:54 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
mitev75 написа:
Мога да ти услужа с 2 задни пружини за проби,ако искаш

От какъв форестър?

Вто Авг 21, 2012 11:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 289
Автомобил: forester 98 MT
Телефон: 0888880850
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
98-ма година

Вто Авг 21, 2012 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Еми да за след 03г са по около 150лв/бр Каябите и предните и задните амове.

Вто Авг 21, 2012 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru 1800 Fanatic
Аватар

Постове: 272
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Защо са толкова евтини за фори амовете бе за моита импреза каяба газов преден ми е 210 лв :shock: а колата ми е 97-ма...задните същата марка и модел са ми по 158 лв броя..
Между другото на моита импреза 97-ма мога ли да и сложа амове от импреза аутбек ? Дали ще има някакви съществени разлики в захватите и колко сантметра + ще спечеля ?

П.П. Колега извиняваи че ти ползвам така темата ама е по добре отколкото да пускам отделна за същата тема нали не е проблем ? :beer: :beer:

Вто Авг 21, 2012 1:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
leone84 написа:
Защо са толкова евтини за фори амовете бе за моита импреза каяба газов преден ми е 210 лв :shock: а колата ми е 97-ма...задните същата марка и модел са ми по 158 лв броя..
Между другото на моита импреза 97-ма мога ли да и сложа амове от импреза аутбек ? Дали ще има някакви съществени разлики в захватите и колко сантметра + ще спечеля ?

П.П. Колега извиняваи че ти ползвам така темата ама е по добре отколкото да пускам отделна за същата тема нали не е проблем ? :beer: :beer:

Според мен се вкарвате в големи филми - и яко харчене на пари за амове и пружини

Ако ще повдигате - ползвайте подложки и то умерено, става и с по-големи гуми също, но после трябва реглажи, преправяния, да не говорим че ако ще ходите офроуд, скара и щит за заден диф са задължителни - още едни 300лв...

Колега, не знам за по старото поколение дали ще станат, да не говорим че тия моите са доста трудни за откриване - трябва от презокеанско и не си струва.
Затова като опусна единия, минах направо на 4 Конита жълти - пълнители - слагат са в оригиналната черупка...

Вто Авг 21, 2012 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
leone84 написа:

не е проблем ест. ! почвай да четеш в dirtyimpreza.com

Инъче за форито това е цената само за аморт. без пружината, която е още толкова.

Последна промяна Kenshin на Вто Авг 21, 2012 3:22 pm, променена общо 1 път

Вто Авг 21, 2012 3:18 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Vmax написа:
leone84 написа:

Според мен се вкарвате в големи филми - и яко харчене на пари за амове и пружини

Ако ще повдигате - ползвайте подложки и то умерено, става и с по-големи гуми също, но после трябва реглажи, преправяния, да не говорим че ако ще ходите офроуд, скара и щит за заден диф са задължителни - още едни 300лв...

Ем те мойте амове са тръгнали така или инъче ще се сменят. Пък и втора ръка читави части са за предпочитане :). Фланците доста изкарват от баланс колата, затова не ги искам. Инъче за гумите, точно амовете от фори позволяват по големи гуми и повдигат средно с около 4 см, коет е идеално и безопасно за останалите неща.

Вто Авг 21, 2012 3:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ем те мойте амове са тръгнали така или инъче ще се сменят. Пък и втора ръка читави части са за предпочитане :). Фланците доста изкарват от баланс колата, затова не ги искам. Инъче за гумите, точно амовете от фори позволяват по големи гуми и повдигат средно с около 4 см, коет е идеално и безопасно за останалите неща.[/quote]

Ще трябва и пружини, за да работят качествено амовете, освен това май имаше разлика в предните - пружините се хващат по различен начин и от Фори не става...Провери добре преди да се хванеш с това че е филм...

Вто Авг 21, 2012 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 200
Автомобил: 2.0Impreza'96Wagon
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако ти влезе мухата, филма си струва.
Аз смених 4 напълно изправни амортисьора, но пък втора ръка такива от форко ми стъпиха под 300 кинта.
Ако и без това са ти за смяна... слагай каквото искаш, така и така ще плащаш.
Без проблем си паснаха оригиналните пружини и тампоните.
И като се отвори дума... ето ги цифрите, както ги видях аз:
Амове (2-ра ръка) около 300лв.
Конзоли за отзад (trailing arm brackets) по спомен около 40лв.
Реглажни болтове за отзад (нови, Eibach от E-bay) 70лв.
Щит за картера (стомана, покрива САМО картера) 8лв. от магазин Лада :D
Гуми 205/70/15 (нови от магазина, Дънлоп АТ3) на ламаринени колела от фори- около 1000 лв.
Като се има предвид че на съм губил много време да проучвам цени, може да се окаже и много по-тънко.
От амовете вдигна около 4 см, гумата добави още 2, общо 6, но визуално ефекта е двоен.
Фланците с които пробвах за начало ми струваха 25лв. за 5мм. стоманен лист и още 10-тина в дискове за флекса и свредла.
Изработих си ги сам, не е толкова трудно. Направих ги 4см. отпред и 5 отзад, за да оправя висналия задник.
Имайте предвид, че след вдигането оригиналните гуми изглеждат нелепо малки.
При поставянето на горепосочения по-голям размер обаче се наложи да поотворя място.
Разбира се колата ми е стара, отдавна прежалена и сега е в раздел "хоби и експерименти".
При все това си я карам ежедневно из цялата страна, шасито си се регулира по заводските цифри, гумите не опират никъде.
Въпроса за бюджета си го решава всеки, може да се прави стъпка по стъпка за да не боли толкова.

Вто Авг 21, 2012 3:57 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 263
Автомобил: subaru leone,mercedes-benz C-180
Телефон: 0878347326
Рейтинг: -27
Кофти...
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Някой от форума повдигал ли е импреза с амове от фори и пружини от импреза или от WRX.
Интересува ме колко повдигане се получава с амове от обикновено фори и от турбо фори. :)

Колега здрасти значи аз като купих леонето трябваше да го повдигна още малко тук там питах и накрая ме изпратиха до затвора в сервиз ДЕЛФИН.Човека ми взе 260 лв.(поне така ми каза че тва струва толкова имаше и друго за ремонт) за по 5 см. отпред и отзад проблем още няма.Те тва му е номера 0888205220 ако решиш бегай там.Те само с тва можем я да ти помогнем.Успех

Вто Авг 21, 2012 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
1800-leone написа:
Kenshin написа:
Някой от форума повдигал ли е импреза с амове от фори и пружини от импреза или от WRX.
Интересува ме колко повдигане се получава с амове от обикновено фори и от турбо фори. :)

Колега здрасти значи аз като купих леонето трябваше да го повдигна още малко тук там питах и накрая ме изпратиха до затвора в сервиз ДЕЛФИН.Човека ми взе 260 лв.(поне така ми каза че тва струва толкова имаше и друго за ремонт) за по 5 см. отпред и отзад проблем още няма.Те тва му е номера 0888205220 ако решиш бегай там.Те само с тва можем я да ти помогнем.Успех

При Веско делфина не съм ходил още :) Мислех да минавам тия дни да видя дали пък той няма да може да намери амове и пружини :)

Vmax написа:
Ще трябва и пружини, за да работят качествено амовете, освен това май имаше разлика в предните - пружините се хващат по различен начин и от Фори не става...Провери добре преди да се хванеш с това че е филм...

За отпред е еднкаво на моето шаси от фори 2003-2005, за отзад е малко по сложно...

Сря Авг 22, 2012 9:36 am
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Някой от Варна с турбо форестър навит да ме повози все пак да видя какво смятам да сложа на моята кола? Ест. срещу бира :) :beer:

Пет Авг 24, 2012 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
според мен едно KW-V3 за импреза и си готов. аз си взех такова ама вървя надолу. ти ще вървиш нагоре с гайката и така, можеш да си с пистова височина, можеш и с макадамова. ама е 4к лева само това му е проблема.

Пет Авг 24, 2012 4:26 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Soflab написа:
според мен едно KW-V3 за импреза и си готов. аз си взех такова ама вървя надолу. ти ще вървиш нагоре с гайката и така, можеш да си с пистова височина, можеш и с макадамова. ама е 4к лева само това му е проблема.

:good:
Други идеи имам за 4 хилки ;)

Пет Авг 24, 2012 4:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, за да не отварям нова тема искам да попитам тук.

Интересува ме дали пружините от forester 98 ще станат на legacy 94-96 . (задните)

Изображение

гледах доста в dirtyimpresa. Четох на няколко места че теглото на Forester 98 e с няколко кг по-малко от на legacy комби(други пишат обратното) Пружините от for 98 са по малки отколкото от следващото. Идеята ми е да вдигна с около 1см с пружините само? Дали от forester 98 ще станат?

ето и теглата:
1995 legacy wagon 3190
2000 forester 3125

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пон Сеп 17, 2012 7:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като гледам снимката направо са станали, но ми се струва, че ще повдигнат с повече от сантиметър .. :)

Пон Сеп 17, 2012 8:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
martod написа:
Като гледам снимката направо са станали, но ми се струва, че ще повдигнат с повече от сантиметър .. :)

и повече не е проблем, но се чудя дали от OB или Forester 98 ?

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пон Сеп 17, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 140
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колега, пружините от Форестър НЕ стават за Легаси. Телта е по-тънка и диаметъра е по-малък. Не пасават добре в леглата на амортисьора и на тампона освен, че не печелиш височина заради по-тънкия материал. Разликата между пружините е 1/2 витка в полза на Форестъровата и 1 мм от дебелината в минус. В мазето имам едни Форестърови пружини бих ти ги заел за пробата
п.с. На Легаси и Аутбек са еднакви пружините.

Пон Сеп 17, 2012 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Слагай по високи гуми и си готов :) за 1 см не си струва операцията.

Пон Сеп 17, 2012 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >