|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
pabul
Регистриран на: Чет Авг 11, 2011 6:23 pm Постове: 67 Местоположение: Bulgaria Sofia
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 GT Turbo
Рейтинг: 0
|

Legacy 1995 2.0i 4wd с обикновена газ. Така, проблемът е, че като се движа и изключа от скорост, оборотите падат на 0 и съответно гасне. Прави го само топла и само на газ. При по-топло време е още по-зле. На бензин не гасне, но оборотите играят известно време преди да се изравнят. Какво направих аз: Самодиагностика, а резултатът бе -ключ за запалване -дебитомер -клапан за празен ход -ламбда сонда (естествено  ) Размислите  - смятам, че проблема идва или от дебитомер или от клапан за празен ход, но не и от двете заедно. Не знам, как да разбера дали мога да мина само с почистване на някой от детайлите по-горе или трябва направо да търся заместници. Студент съм и не мога да си позволя сервиз  поне засега така, че всякакви съвети ще са ми добре дошли. Ако има значение ще спомена, че маркуча с антифриза към изпарителя се цъфна и смуче въздух в охл. с-ма, но това ще го оправя тея дни и предполагам ще духа по-топъл въздух в купето после, но едва ли ще предотврати главния проблем. Аз продължавам да търся полезни теми във форума и БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ДАДЕНИТЕ МНЕНИЯ по въпроса.
|
|
|
|
| Сря Окт 24, 2012 9:31 pm |
|
|
|
hitmn
Регистриран на: Пет Яну 06, 2012 2:08 am Постове: 362 Местоположение: Варна
Рейтинг: 30
|
|
| Чет Окт 25, 2012 2:45 am |
|
|
|
pabul
Регистриран на: Чет Авг 11, 2011 6:23 pm Постове: 67 Местоположение: Bulgaria Sofia
|
Благодаря ти за отговора, смятам да видя дроселната клапата, защото мисля, че и на бензин го имам проблема, но поне не стига чак до гаснене.Може и кабел за компютъра да поръчам, но не знам какъв трябва да е за японските коли и къде се закачва (къде е буксата), моля някой, ако знае да спомене или да даде линкче към офертичка. Не споменах, че като не е карана известно време и я запаля студена, понякога се чува едно цъкане и като започна да форсирам в зависимост от подаването на газ цъкането се ускорява, абе нещо като: цък.........цък......цък \подавам газ\ и:цък цък цък.....  толкова с обяснението а и незнам дали има връзка с главния проблем
|
|
|
|
| Чет Окт 25, 2012 3:16 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
|
Да я погледнат в сервиз ще ти излезе по-евтино от една дискотека и ще ти спести много време и пари с проба-грешка.
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Нед Окт 28, 2012 8:35 am |
|
|
|
pabul
|
|
Да, сигурно, но незная само, колко ще ми излезе дискотеката (просто не ходя, а си гледам бъдещето). Е, да не влизаме в спорове де, нормално е да ме поставяш под общ знаменател, като се вижда, какво се случва в Студентския "Град", но тук пишем за Субару. Мерси за отговора все пак!
|
|
|
|
| Нед Окт 28, 2012 7:00 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
Не се засягай колега. Шегувам се. Идеята ми беше, че колата ще си покаже дертовете много бързо в сервиза за една бърза диагностика. Не мисля, че ще ти вземат торба пари за това. Имаш това удобство, особено като си в София. Има колеги, които пътуват до тук. Може да идеш в много сервизи и са все добри с марката - Любо, Краси в Митака сървиз, ДК-Пърформанс. Звънни един телефон да ги питаш. http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=67П.П. Всички сме били студенти. Моето студентсво даже мина повече в работа отколкото купони, но все пак намирах време 
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Пон Окт 29, 2012 12:54 pm |
|
|
|
valqk
|
Кажи, като го оправиш. Аз предполагам - цъкането може да е обтегач на ангренажа, а гасненето - прескочил ангренаж с 1зъб  Не съм спец, ама на такова ми мирише 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Пон Окт 29, 2012 1:00 pm |
|
|
|
pabul
|
Задължително ще пиша, за да съм полезен на хора, които са закъсали, като мен.  Дано да е скоро или поне до нови въпроси да стигна. Мерси за отговора!!!
|
|
|
|
| Вто Окт 30, 2012 6:53 pm |
|
|
|
bestbg
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 10:51 pm Постове: 493 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224    
|

pabul написа: Благодаря ти за отговора, смятам да видя дроселната клапата, защото мисля, че и на бензин го имам проблема, но поне не стига чак до гаснене.Може и кабел за компютъра да поръчам, но не знам какъв трябва да е за японските коли и къде се закачва (къде е буксата), моля някой, ако знае да спомене или да даде линкче към офертичка. Не споменах, че като не е карана известно време и я запаля студена, понякога се чува едно цъкане и като започна да форсирам в зависимост от подаването на газ цъкането се ускорява, абе нещо като: цък.........цък......цък \подавам газ\ и:цък цък цък.....  толкова с обяснението а и незнам дали има връзка с главния проблем виж относно цъкането-> Цитат: 2. Engine Noise Valve lash adjusters may make clicking noise once engine starts. It is normal if clicking noise ceases after a few minutes. If clicking noise continues after a few minutes, check engine oil level and add oil if necessary. Then, do as follows to cease clicking noise. 1) Warm-up engine for five minutes. 2) Turn ignition switch OFF. 3) Connect test mode connector. 4) Start the engine and run it at approximately 2,000 rpm for twenty minutes. 5) Turn ignition switch OFF. 6) Disconnect test mode connector. 7) Start the engine and check that clicking noise is ceased. If noise still exists, conduct troubleshooting procedures in accordance with the following table. при мен след като сложих газта понякога сутрин се чува и спира до 1 мин.
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
|
|
|
|
| Сря Окт 31, 2012 8:39 am |
|
|
|
pabul
|
Ами изглежда всичко е в норма, защото и при мен, след few minutes спира (явно, като се посгрее). Мерси за отговора, много ме успокои!Иначе, по основната тема още нямам резултат, защото нямах време да погледна колата тази седмица, дано до няколко дни, да напиша, как съм отстранил проблема.  Благодаря на всички отзовали се до момента! 
|
|
|
|
| Сря Окт 31, 2012 7:21 pm |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|
Стъпковото моторче е възможно да е сдало багажа... 
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Сря Окт 31, 2012 10:59 pm |
|
|
|
bestbg
|
pabul, и аз се успокоих като го прочетох  относно другият проблем.... ами има съм го само на опел кадет и беше от изпарителя но му счупих двигателя преди да го оправя простете ме за тъпият въпрос, но на газ(Обикновена) има ли влияние стъпковият мотор? П.П. пробвай като е загряла(когато гасне)като изключиш от скорост да дадеш газ до 5000об и да видиш дали ще изгасне. Понеже този проблем го имах. като си карам в 2000об и изключа от скорост и гасен, но когато изключа и дам газ и спра да давам газ и се оправя. Побъркваше ме !!! беше резултат от "професионален монтаж" при сервиз на СБА на газовата уредба (в Младост - НЕ ходете).
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 6:31 pm |
|
|
|
pabul
|
Първо - Да, влияе при газ, защото ти регулира оборотите на празен ход. Второ - Да, точно като изключа от скорост подавам малко газ, за да не угасне, но на кръстовище не винаги имаш време за това  мисля, че ме разбираш. Ами значи да ходя на настройка на газовата казваш а? А иначе мисля, че имам и за дообезвъздушаване и ми казаха, че и от това може да е, а смятам, че има логика.
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 10:48 pm |
|
|
|
gatof
Регистриран на: Пет Юли 16, 2010 6:58 pm Постове: 414 Местоположение: Перник
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45 
|
Колега има как на светофар да държиш спирачката и да подаваш газ, ето тук има състезатели във форума, може да те светнат за техниката с пета, пръсти...  п.п. и на мен днес ми изгасна преди да загрее хубаво а уж съм с Г.И. 
_________________ Legacy 2.2 GX 4WD '91 Outback '01 H6
|
|
|
|
| Пет Ное 02, 2012 11:44 pm |
|
|
|
pabul
|
На мен ми гасне само като загрее, а като идвах на работа днес, заредих 98-чка и изчистих грешките. Сега върви, като луда! Но после ще и сложа газчица и ще видя, отивам на настройка на газовата явно. Ще пиша пак, като има развитие. Благодаря ви отново за бързите отговори, страхотни сте!!! 
|
|
|
|
| Съб Ное 03, 2012 8:24 am |
|
|
|
bestbg
|
при мен това гаснене се оправи след като промениха малко инсталацията на газовата  вградиха една пло1ка за газта в марку1а и след нея казаха 1е е пусат един маркуч от стъпквият мотор(байпас) и се оправи. В на1алото беше то1но така. Трябваше всеки път преди светофар да изклю1а от скорост да дам много газ и тя се успокояваше и не гаснеше,но нямаше тои 3-ти марку1 от стъпковият отор. Ще ка1а снимкиове1ера е сега излизам с колата и нямам време http://www.sofgas.com/kontakti.html е тия го направиха преди 10месеца и от тогава нямам проблеми.
|
|
|
|
| Съб Ное 03, 2012 11:32 am |
|
|
|
pabul
|
Благодаря, ти Bestbg за отговора, както и на останалите! Аз обаче смятам, че реших проблема. Тъй, като ми се беше цъфнал маркуча от главата към изпарителя, го смених (май беше градински и прекалено втвърден). Обезвъздуших охл. с-ма, загрях я добре и я затормозих малко на един паркинг и няма и помен от кахърите, забива на тея около 700 оборота ли бяха н.з вече  и заспива. Парното духа по-топло и мощността на газ се качи, както и предполагах. Заключението ми е, че охл. с-ма може да прави доста мизерии, но все още не смея да се зарадвам. Ще я пробвам и на по-голямо разстояние и ще пиша пак.  Благодаря на всички за отговорите и любезността!!! Супер сте колеги! А ииии "evg3" много си прав, винаги е по-добре се посети сервиз и, ако имах възможност щях да те послушам, за щастие знаех какво да правя и дано ми се е разминало. Извини ме, ако коментара ми е бил груб!  Лека и безавариина на всички и дано това е края на проблема ми! Пък ще се засичаме и по следващи теми. 
|
|
|
|
| Нед Ное 04, 2012 3:52 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|