Кои модели Subaru са най добри в сняг? Уж малко двигатели пък много комбинации. С ръчни, с автоматични,50:50 или друго съотношение, с LSD без LSD с VDC bez... с турбо без турбо с бавни без бавни, повече конски сили,по малко конски сили. Кой може да изкачи заледена рампа кой не може.
на този въпрос какво да ти се отговори ....от задкормилното устройство зависят нещата
Някъде беше написано във форума че 90% от колите във форума няма да качат хлъзгавата рампа с която се промотира Субару. От тая гледна точка някои модели Субару са по добри в сняг от други. ..... Нямам опит. Примерно бавни скорости вършат ли работа в сняг или са предимно за офроуд. По-хубаво ли е да имаш VDC в сняг или не По-хубаво ли е да имаш LSD в сняг или не
********************* Сняг разбирам като навали 20-30 санта сняг и още пътя не е изчистен -да се кача до Бузлуджа Има няколко клипа дето едно субару дърпа друго субару в сняг. Искам да съм в дърпащото субару
_________________ Мото братство Хищници.com
Последна промяна gydi на Чет Ное 08, 2012 11:08 am, променена общо 2 пъти
на този въпрос какво да ти се отговори ....от задкормилното устройство зависят нещата
Почти всяко Субру върви на сняг,но гумите са много важни.Колокото по-северни,толкова по-добре. За дълбок сняг VDC по-скоро пречи. LSD помага. Автоматик е голямо удобство извън пътя.Аз го предпочитам.
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
Като падне хубав сняг, обади се и лично ще те кача до Бузлуджа.
Иначе както колегите са споменали отговора на въпроса ти е променлив и зависи от много фактори: - Гуми - LSD - Задкормилно устройство и др.
Аз лично нямам бавни скорости на семейното комби, но пък съм убеден, че с подходящите гуми и оценка на състоянието на пътя няма да имам проблеми никъде. И под "никъде" разбирам местата, които са проходими и достъпни за моят автомобил, а не излишни геройства.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
основната разлика между атмосферен и турбо автомат е предаването на момента към преден и заден мост, както и дали задния e LSD (при турбото) или не. щом ще го кара жена ти, според мен турбо версията е по-добре за градско каране особено зимата. турбо версията най-грубо е с предаване като на ВРХ, докато атмосферния е 90/10 предно задно с два отворени дифа и без централен диф, което зимата си е брада, ако си по баирите.
.................................... Сега ще потърся клиповете..
Чет Ное 08, 2012 12:38 pm
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
Аз с моята импреза 2.0 комби 125 к.с. с бавни миналата зима в най - големия сняг обиколих всичко навсякъде. Клиренса е 15 санта, така че като навали 30 санта сняг с импрезата може и да се окопаш някъде. До 20 санта проблем няма, стига да катериш върху асфалтов път а не през гората. С 15-ки гуми и едно зимно кумхо за по 120 лв. броя. Качвах се и до шилигарника и до бъндерица слизах и се качвах по неразчистено. Най - голям зор видях на пампорово всъщност на един баир към един хотел сигурно наклона е да е бил към 15% че и отгоре. Целия беше на едни огромни дупки в които половината кола пропадаше Качи се де с бавните, на повечето останал места и без бавни се качва, но с тях е по лесно. Там на тоя баир с Аутбек дизел със VDC въобще не се усети че се качваш по нещо хлъзгаво и снежно. Пробвах го с Аутбека без VDC и тогава нещата малко се промениха. Ставаше малко неуправляем. Аз трябваше да се размина с един бус там които слизаше отгоре и без VDC щях да се бутна в него. Не че нямаше да го качи, но задницата играеше наляво надясно и не беше сигурно, че щях да уцеля точно мястото за минаване. Спрях. Пуснах VDC-to и както се бях наклонил на една страна, колата си продължи направо все едно си беше на сухо. Гумите Мишлен Алпин 2.
Бензин с VDC не съм карал и не знам как е. Общо взето с Аутбека по снежен хлъзгав заледен навят път се пътува по уверено с по висока скорост. Аз това го дължа на гумите и на спирачките. Определено спирачките са по добри на Аутбека (импрезата е 2002-ра модел, Аутбека 2009-та). Импрезата по такъв път ако искаш да ти е спокойно и да си говориш, да возиш децата, да пушиш цигари и т.н. ще трябва да я караш малко по бавно от Аутбека, обаче ако искаш да се пързаляш, импрезата реагира мн по добре.
Спирането надолу по снежен път е малко проблем за импрезката, което също може да е от гумите, въпреки, че за мен ABS-a на тая кола не е от най-силните и страни, т.е. не трябва да се разчита на него. Обаче ако слизаш на първа бавна надолу нещата се променят доста .
gydi написа:
На това преди малко попаднах:
Цитат:
основната разлика между атмосферен и турбо автомат е предаването на момента към преден и заден мост, както и дали задния e LSD (при турбото) или не. щом ще го кара жена ти, според мен турбо версията е по-добре за градско каране особено зимата. турбо версията най-грубо е с предаване като на ВРХ, докато атмосферния е 90/10 предно задно с два отворени дифа и без централен диф, което зимата си е брада, ако си по баирите.
.................................... Сега ще потърся клиповете..
Не знам кой амтмосферен е 90/10. Тва за някое CRV е писано сигурно . 50 на 50 е и има среден диф колата, който е виско.
90/10 са автоматиците, като се изменя до 50/50. При това 4-сепенните автоматици. Те нямат среден диф. 5-степенните си имат всичко - ВТД, ВДЦ, ЛСД и тн. Гумите обаче си остават най-важния фактор в дълбок сняг.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
Другия клип , 2 руски аутбека 3.0 различни години, стария дърпаше новия H6, като го намеря що го пусна. ........... А по горния цитат е от темата автоматик или ръчни във форума. ......... На кои модели има 5 степенни автоматици ?
Чет Ное 08, 2012 2:01 pm
tarambuka3500
Регистриран на: Чет Юни 26, 2008 1:42 pm Постове: 891 Местоположение: София
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
http://www.youtube.com/watch?v=Bfpr6vYZ_U0 дърпат се в 12:56
Другия клип , 2 руски аутбека 3.0 различни години, стария дърпаше новия H6, като го намеря що го пусна. ........... А по горния цитат е от темата автоматик или ръчни във форума. ......... На кои модели има 5 степенни автоматици ?
Най-вероятно Форко е нямал добри гуми,защото има просвет и не е легнал по корем а на 12:47 видя ли какво дърпа :-)
Иначе колегите по-горе са достатъчно изчерпателни:
Иван Шопов написа:
- Гуми - LSD - Задкормилно устройство и др.
_________________ http://www.dek.bg/main.php
Чет Ное 08, 2012 2:32 pm
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
90/10 са автоматиците, като се изменя до 50/50. При това 4-сепенните автоматици. Те нямат среден диф.
Трагедия
Трагедия, ама друг път! Поне не пишете глупости! Снимките са от Горна Баня, с легаси 2.5 автомат + нивомат + работещо задно лсд. Смятам, че ще добиете сами представа колко см сняг има, легасито беше като снегорин и друго не беше минавало преди него.
Ледена рампа е едно, сняг друго. Отделно има дълбок сняг, плитък сняг, мокър сняг, сух сняг, фирнован сняг, негазен мокър сняг, негазен сух сняг. Отделно има и различни ситуации и желания какво искаш да правиш в снега. Може да искаш да караш спортно в сняг, може да искаш да си ходиш на вилата, може да работиш на Пампорово. Та в разлчните ситуации и видове сняг различно Субару би било точното за теб - това става ако се задълбаеш. В реалността, прецени дали за твоите цели ти трябва кола с голям клиренс, ако да - Аутбек и Форестър, ако не - Легаси и Импреса. В 95% процента от ситуациите в живота колите ще се справят по един и същ начин (ако са с еднакви гуми). Това ти го казвам от опит - 3 зими с импреса с ръчна скоростна кутия и бавни и 1 зима с аутбек автоматик с ВДЦ, ВТД, ГТИ, ТДИ, ВТИ и т.н Ледената рампа ще ти я изкачат (евентуално, на теория ) модели с ВДЦ или със задно ЛСД , няма ли ги една от тези системи ще стане ама със засилка
Чет Ное 08, 2012 3:51 pm
taipan
Регистриран на: Пет Мар 12, 2010 6:08 pm Постове: 1159 Местоположение: София
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Трагедия, ама друг път! Поне не пишете глупости! Снимките са от Горна Баня, с легаси 2.5 автомат + нивомат + работещо задно лсд. Смятам, че ще добиете сами представа колко см сняг има, легасито беше като снегорин и друго не беше минавало преди него.