Здравейте колеги. Влезнах и аз в сектата от известно време. Колата е Forester s/tb - японски турбо звяр

Първо специални благодарности на Алек, който ме запали по идеята "Субару" и ми помогна при избора и огледа. Също така специални благодарности и на Петър (Dimensions), който специално отдели време и дойде да я погледне преди покупката. Колата е страхотна, но за съжаление има доста неща за оправяне. Та директно на актуалния проблем.
За малкото изминати километри успях да спукам радиатора на пластмасовия резервоар при входа - до колкото разбрах е нормален проблем. Предполагам се дължи на факта че колата не е карана над година и течността която изтече от охладителната система беше меко казано блудкава и кафява. Свързах се с колегата ispitatela и взех радиатор от турбо фори от него, но..

Така изглежда радиатора който взех от колегата. Този на колата обаче не е същия. пластмасовите резервоари са отстрани и входа за охлаждането на автоматика е пак отстрани. Планката която държи перките се захваща за тази пластмаса и май ще трябва преправяне. Колегата ispitatela вече ми предложи варианта да ми даде и дифузьорните перки и да се преправят само пътищата за охлаждането на автоматика. Та въпроса ми е има ли смисъл да търся такъв радиатор и колко е възможно намирането му? Какви други опции имам и дали това "преправяне" е рутинна операция или може да изникнат и проблеми? Има ли някой друг със s/tb да каже дали и неговия радиатор е с резервоарите отстрани?
Благодаря Ви предварително!
П.П. Не съм от най-активните по форумите, така че не се сърдете ако се бавя с отговорите