Отговори на тема
 Новият ми Forester s/tb 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 12
Автомобил: SF5 S/tb
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Влезнах и аз в сектата от известно време. Колата е Forester s/tb - японски турбо звяр :)
Изображение
Изображение
Първо специални благодарности на Алек, който ме запали по идеята "Субару" и ми помогна при избора и огледа. Също така специални благодарности и на Петър (Dimensions), който специално отдели време и дойде да я погледне преди покупката. Колата е страхотна, но за съжаление има доста неща за оправяне. Та директно на актуалния проблем.

За малкото изминати километри успях да спукам радиатора на пластмасовия резервоар при входа - до колкото разбрах е нормален проблем. Предполагам се дължи на факта че колата не е карана над година и течността която изтече от охладителната система беше меко казано блудкава и кафява. Свързах се с колегата ispitatela и взех радиатор от турбо фори от него, но..
Изображение
Така изглежда радиатора който взех от колегата. Този на колата обаче не е същия. пластмасовите резервоари са отстрани и входа за охлаждането на автоматика е пак отстрани. Планката която държи перките се захваща за тази пластмаса и май ще трябва преправяне. Колегата ispitatela вече ми предложи варианта да ми даде и дифузьорните перки и да се преправят само пътищата за охлаждането на автоматика. Та въпроса ми е има ли смисъл да търся такъв радиатор и колко е възможно намирането му? Какви други опции имам и дали това "преправяне" е рутинна операция или може да изникнат и проблеми? Има ли някой друг със s/tb да каже дали и неговия радиатор е с резервоарите отстрани?

Благодаря Ви предварително!

П.П. Не съм от най-активните по форумите, така че не се сърдете ако се бавя с отговорите :D

Пет Ное 09, 2012 10:02 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
другата ти опция е да си вземеш едно малко кулерче и да си изведеш там охлаждането на автоматика(което ти го препоръчвам)

Пет Ное 09, 2012 10:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 483
Автомобил: Outback 3.0r '07 LiquidSi
Рейтинг: 438
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имам S/tb '97ма,и щуцерите за охлаждането на автомата са отстрани при акумулатора!
Най-малкия проблем е да удължиш маркучите на маслото.....по-важното е как ще монтираш твоите перките на този радиатор, и дали черните крачета отдолу ще паснат на технологичните отвори на колата! Ако не,ще трябва да пробиеш нови отвори и да погледнеш захващането на радиатора от горе....дали е идентично със стария. Ако не е, и горе ще трябва да си направиш две нови планки. Общо взето всичко може да се преправи и монтира,по-важното е после да функционира ефективно! Този радиатор по-дебел ли е от стария ти?

Пет Ное 09, 2012 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
@julionavarro - Утре сутринта ще имам време и ще погледна по-подробно двата радиатора да ги сравня. Имам опцията да взема перките от радиатора който купих, така че това си остава основен вариант.

@valadares - Има ли такива готови китове с по-лесна инсталация или се взима просто маслен радиатор и се прихваща някъде?

Съб Ное 10, 2012 1:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
#-o Май мъките ми няма да имат край скоро. Върнах радиатора, който взех от колегата и намерих нов радиатор на доста добра цена, който на пръв поглед доста прилича на моя. Взех го от BNR - бързо и лесно стана всичко, че даже и отстъпка за форума ми дадоха.Но..
Изображение
На този радиатор капачката и съответно щуцера за към разширителния съд са си на него, а на моята кола си имам допълнителен съд под налягане в страни с изход и към турбото? мисля. И сега на къде?

Какво мога да направя? Мога ли да сложа една нормална капачка на радиатора и да запуша по някакъв начин щуцера за към разширителния съд? Или няма да стане толкова лесно? Иначе останалите изходи са си на мястото и мисля че и захващането няма да е проблем.

Вече втора седмица не мога да измисля решение и започвам да се отчайвам ](*,) . Ако някой ми каже, че ще ми смени радиатора веднага скачам при него.

Пет Ное 16, 2012 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 53
Телефон: 0898798624
Нов фен
Отговори с цитат
Честито колега. Наскоро ти оглеждах колата, аз паркирам на същия паркинг зелен Golf 4 комби.

Съб Ное 17, 2012 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 537
Автомобил: Impreza STI MY02
Рейтинг: 125
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колата е прекрасна,ръмжи и върви на ужас :) лично се обедих и много ми хареса. :good:

Пон Ное 26, 2012 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Отдавна не съм писал, но както казах в началото не съм от най-активните. Колата е с нов радиатор - този от предния ми пост. Сложихме допълнителна капачка и щуцерът под нея е вързан към казанчето като обезвъздушаващ. Днес колата е при Дидо, че даунпайпа беше станал на швейцарско сирене :giggle:. Довечера ще си я взема да и се порадвам на звука.

Мерси за хубавите думи. Аз съм направо влюбен в колата :) . Остава една газова и зимата няма да и дам почивка :good:

Вто Ное 27, 2012 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема