Успех с покупката колега!
Само да те предупредя, ако не си наясно - да не останеш после разочарован.
Това е постоянно 4х4 - харчи повече от хондата и върви по-малко (ако сравняваш еднакви купета и мотори). Предупреждавам, защото доста хора си мислят, че всяко субару е резачка.

Относно легаситата - има и с и без въздушно окачване.
Автоматиците ако са обслужвани добре са много надеждни. Имаше тук из форума в една тема точна процедура за тестване на автоматика.
2.5 е доста пъргав и много прилично държащ се двигател (аз съм с бек с 2.5). 2.0 съм карал няколко пъти - е усеща си се, но пък има разлика в харча на извънградско (има тема с таблица с разходите - погледни да се ориентираш).
2.5 има повече проблеми, които не са фатални. По-склонен към прегряване и респ. правене на гарнитури (ако ти се случи предполагам ще е веднъж). Тракане на цилиндрите (piston slap) на студено, ама това го има и 2.0-то.
Има двигател 2.2, който обаче се слага на по-стари модели, но е легендарен със здравината и надежността си. Ако си ок да си вземеш преди 98 (май от тогава бяха последните 2.2?).
Аз ако бях на твое място бих търсил: Легаси 2.2, Автомат с обикновенно окачване, БЕЗ РЪЖДА! и със сервизна история, БЕЗ газ! по възможност внос от италия (малко ръжда), но задължително обстоен преглед от там, че са палачори!
След като вземеш Легаси с нормално окачване - повдигане с фланци на 5-6см и си супер! (доста са ниски като са с нормално окачване). След това измазване и подготвяне на колата за зимни бг условия (луга и химии) - един колега наскоро пусна тема в Аутбек раздела как си подготви неговата(в сервиз при момчета дето праявт джипки за офф). Имай предвид, че ако е нов внос от италия и още не е душила наша гняз по пътищата си гарантираш 5-6 години избягване на проблеми с ръждата (швеицарки, австрийки, германики имат) и си свиркаш.
Виж ако държиш на въздушни възглавници - заделяш 1600лв за рециклиране на 4те и се кефиш на меката возия на въздушните с удобство да сваляш на магистралата и да вдигаш по селата.
Дано съм бил полезен! Стискам палци и късмет(за стара кола друго не ти трябва).