Отговори на тема
 Мнение за SUBARU LEGACY 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: HONDA
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!Нов съм във вашия форум,нямам SUBARU (все още) и искам да ми дадете съвет относно покупката на такова.Харесвам всички японски коли(в момента имам HONDA),но по мое мнение след 2000г.единствено SUBARU успя да запази своята идентичност и да продължи чисто японските традиций!Та сега на въпроса:смятам да премина на SUBARU LEGACY III около 2000-01г(толкова ми е финансовия ресурс)и ме интересува на какво да обърна внимание при покупката-какви са общите слабости на модела?Четох за въздушните възглавници на амортисьорите,но не разбрах всички ли коли в този период са с такова окачване,колебая се и за мотора 2 или 2.5 изобщо всякъкви съвети са ми от полза!Благодаря предварително на отзовалите се и се надявам скоро да съм един от вас!!! :beer:

Пет Ное 16, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Доколкото съм запознат 2.0 двигателя няма въздушни възглавници,защото е с базовото оборудване.Също така от това,което съм чел по форума 2.5 като че ли е малко по-проблемен спрямо 2.0.От друга страна 156 коня(2.5) са по-помярка за това купе от 125(2.0).Има доста по-запознати колеги от мен и те по-правилно ще те насочат.

Съб Ное 17, 2012 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря,колега!Другото което ме интересува,понеже доста от колите са автоматици,надеждни ли са скоростните кутий,дават ли дефекти и изискват ли някакво по специално обслужване?

Нед Ное 18, 2012 9:41 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: 2.5 V6 BUSSO from Italy
Нов фен
Отговори с цитат
Виждам, че темичката е нова и активна и ще си позволя с предварително извинение, да се намеся и задам и аз един въпрос към колегите за същия автомобил. Как стои въпроса с обезшумяването на купето. Какво е нивото на шум при едно каране в порядъка 130-150км/ч. Може и сравнение с други автомобили. Предварително благодаря. :good: :good:

П.П Ако има значение питам за седана.

Нед Ное 18, 2012 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Автомобил: '99 Subaru Legacy 2.0 AWD Sedan
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Това с нивото на шум е доста субективно.Аз съм със седана и мога да кажа само,че при скорости 100-120км/ч няма нужда да повишаваш тон за да си разговаряте в колата.130 вдигам в единични случай и за малко,тъй че там няма да съм обективен(просто такъв ми е маршрута).Моите наблюдения са,че при затворени прозорци шумът идва повече от гумите,отколкото от двигателя.За мен нивата на шум са изключително прилични(в подкрепа ще кажа,че като съм сам често карам без музика),но все пак нямам опит с друг автомобил от тези години.
icaka написа:
Благодаря,колега!Другото което ме интересува,понеже доста от колите са автоматици,надеждни ли са скоростните кутий,дават ли дефекти и изискват ли някакво по специално обслужване?

Тоя въпрос е в компетенцията на колегите с автоматици. ;)

Нед Ное 18, 2012 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 143
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
От звездите одобрен
Отговори с цитат
icaka написа:

Ами само разгледай из форума колко теми за проблеми с автоматичните скорости има и си прецени...
За мен в сравнение с прехвалените немски кошници са направо безпроблемни.

Нед Ное 18, 2012 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Успех с покупката колега!
Само да те предупредя, ако не си наясно - да не останеш после разочарован.
Това е постоянно 4х4 - харчи повече от хондата и върви по-малко (ако сравняваш еднакви купета и мотори). Предупреждавам, защото доста хора си мислят, че всяко субару е резачка. :)
Относно легаситата - има и с и без въздушно окачване.
Автоматиците ако са обслужвани добре са много надеждни. Имаше тук из форума в една тема точна процедура за тестване на автоматика.
2.5 е доста пъргав и много прилично държащ се двигател (аз съм с бек с 2.5). 2.0 съм карал няколко пъти - е усеща си се, но пък има разлика в харча на извънградско (има тема с таблица с разходите - погледни да се ориентираш).
2.5 има повече проблеми, които не са фатални. По-склонен към прегряване и респ. правене на гарнитури (ако ти се случи предполагам ще е веднъж). Тракане на цилиндрите (piston slap) на студено, ама това го има и 2.0-то.
Има двигател 2.2, който обаче се слага на по-стари модели, но е легендарен със здравината и надежността си. Ако си ок да си вземеш преди 98 (май от тогава бяха последните 2.2?).
Аз ако бях на твое място бих търсил: Легаси 2.2, Автомат с обикновенно окачване, БЕЗ РЪЖДА! и със сервизна история, БЕЗ газ! по възможност внос от италия (малко ръжда), но задължително обстоен преглед от там, че са палачори!
След като вземеш Легаси с нормално окачване - повдигане с фланци на 5-6см и си супер! (доста са ниски като са с нормално окачване). След това измазване и подготвяне на колата за зимни бг условия (луга и химии) - един колега наскоро пусна тема в Аутбек раздела как си подготви неговата(в сервиз при момчета дето праявт джипки за офф). Имай предвид, че ако е нов внос от италия и още не е душила наша гняз по пътищата си гарантираш 5-6 години избягване на проблеми с ръждата (швеицарки, австрийки, германики имат) и си свиркаш.
Виж ако държиш на въздушни възглавници - заделяш 1600лв за рециклиране на 4те и се кефиш на меката возия на въздушните с удобство да сваляш на магистралата и да вдигаш по селата.
Дано съм бил полезен! Стискам палци и късмет(за стара кола друго не ти трябва).
:subaru_rulz:

Пон Ное 19, 2012 10:34 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Сърдечни благодарности за съветите!Относно хондата,която карам в момента-тя е сивик аеродек(комби) 1.5 114к.с.Не ми харесват(и затова се спрях на легаси)следните неща:върви добре,но само на високи обороти(все пак е vtec),а съгласете се при пътуване със семейството не е комфортно за децата да е все около 4000-4500об,шума при такова каране е невъобразим.Като цяло е доста шумно вътре.При включен климатик колата направо умира откъм вървеж в ниските обороти.Така,че основното което търся е комфорт,прилично вървене,стабилност на пътя и сигурност.Отделно сме фенове(цялото семейство)на рали спорта и името SUBARU е достатъчно :respect: .Искам да попитам(дано не е много смешно),как най-лесно да разбера колата дали е с въздушно окачване(без да лягам да гледам амортисьорите).

Пон Ное 19, 2012 11:41 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
icaka написа:
Сърдечни благодарности за съветите!Относно хондата,която карам в момента-тя е сивик аеродек(комби) 1.5 114к.с.Не ми харесват(и затова се спрях на легаси)следните неща:върви добре,но само на високи обороти(все пак е vtec),а съгласете се при пътуване със семейството не е комфортно за децата да е все около 4000-4500об,шума при такова каране е невъобразим.Като цяло е доста шумно вътре.При включен климатик колата направо умира откъм вървеж в ниските обороти.Така,че основното което търся е комфорт,прилично вървене,стабилност на пътя и сигурност.Отделно сме фенове(цялото семейство)на рали спорта и името SUBARU е достатъчно :respect: .Искам да попитам(дано не е много смешно),как най-лесно да разбера колата дали е с въздушно окачване(без да лягам да гледам амортисьорите).

Да не си с D15Z6? Vtec-E ли е мотора :)
Аз съм с D15Z3 (ама хеч '96) и за градско съм много доволен, но горе упоменатите неща са много верни! Много е шумна сравнена с бека, а и ръмбъла го няма.
Лесно - има си копче за вдигане-спускане и то ТРЯБВА да работи :) Има компресор под капака за това. Абе питай - за това няма как да те излъжат.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО мини през сервиз (препоръчан тук) за оглед! Да не ревнеш после.

Пон Ное 19, 2012 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Почти същия е мотора-D15Z8.Утре ако ми остане време ще отида да погледна това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=192bff поне ми е наблизо.

Пон Ное 19, 2012 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема