Станах и аз вече "пълноправен член на братството" - от около 3 седмици съм със Легаси:
2000г, 2.5i, ръчка
Взех го от една автокъща "у Враца" - автокъща "Гери". Човека (Пламен май се казваше иначе каза че му викат Стенли) ми направи извънредно добро впечатление : точен - във всеки един смисъл на думата, не е дребнав, като каже нещо си държи на думата, веднъж не е било да не ми дигне тел или да не върне обаждането в рамките на 5-10 мин, а бе стабилен. Има хора дето от 2-3 приказки, от един жест само можеш да видиш че човека не струва, а има и такива дето веднага си личи че са пичове от всекъде. Е те тоя е от вторите.
Оставих му 50лв (и никакво друго капаро) с уговорката да ми докара колата в София да я гледа Любо (от Люлин) и ако всичко и е наред я взимам (като си правех сметка че ще сипе бенз. колкото до София, после ще се връща с автобуса, т.е. 50 лв му стигат че и остават). Докара я, точно като по разписание както се бяхме разбрали, хем дойде с още една кола с някакъв негов приател или колега, за да го върне, т.е. 50-те лв сас сигурност не бяха достатъчни да не говорим че не съобразих и че ще трябва и винетка да купува за легасито... Не повдигна въпрос нито за едното нито за другото. Колата я докара с резервна гума, с крик и триъгълник.
Любо гледа колата повече от час - каза че по-запазено Легаси рядко е виждал, т.е. "перфектна" в случая не се оказа дежурна автожамбазка приказка. Пу-пу да не изскочи некой проблем ... до тук поне всичко е ок.
Още нещо което ми направи добро впечатление - издаде ми фактура и хем я издаде предварително, като знаеше ако аз не харесам колата се връща обратно без сделка, набутан с бензина (и винетката) и трябва да прави сторно.
.. и ОЩЕ нещо което ми направи положително впечатление - единствен той, и един друг от околовръстното в София до Суходол имаха дилърски номера. Което си е направо задължително според мен за всеки който е сериозен в тоя бизнес. Щото обаждаш се по тел, "ще може ли да покарам колата - да бе нема проблеми". Отиваш на место - "ами покарай я тука в двора че немам туй немам онуй". Бе да ти пикам и на автокъщата и на бизнес модела - как ще продаваш коли за хиляди левове и купувача да не може дори да тества как се държи на висока скорост, как спира, има ли някакви шумове, вибрации и тн. Явно се разчита на балъци, при тоя "бизнес модел". Та евала на Стенли че се отнася сериозно към бизнеса си и дано да са повече такива като него.
Дано да не излезе някоя скрита лимонка от някъде, да идвам тука после и да пиша "опровержения" на горното но наистина дотук - само положителни впечатления и от човека като човек и като бизнесмен и от колата.
Ще го добавя в Белия списък, макар че той каза че рядко внася субарута, но ако все пак някой за в бъдеще попаден на него да да пазарува смело.
А сега и малко снимки