Outback H6 - кой от двата модела? - Резултатът е Forester XT
| Автор |
Съобщение |
|
=Alex=
|

deadman написа: Cobb имат доста интересни неща. Миро от Шумен беше слагал даунпайп на Легаси ГТ и според него колата се отпушила. Също беше инсталирал Аксес Порт 2 пак Кобб. Аз съм с Аксес Порт 1. Имай едно на ум, че ремап с карти на Кобб означава да караш само с определени горива тъй като картите са им за щатско гориво с друго октаново число. Аз съм посъбрал някой чарколак за монтаж, но ми предстои да ми доставят и дау пайп (и аз да вдигна петалто като жабата) и тогава на камара всичко в сервиза. Да, за Кобб е така. И аз се питах за техните карти с тия горива в стил 91 и 93... даже бях решил да им пиша, но се разрових из форумите и се оказва, че с/у леко заплащане, ти ги правят за Европейските горива. За техния Аксес Пойнт - ще си го взема. И електрически кът-аут на QTР оглеждам... и други неща. Утре ще напиша по-подробно идеята ми за начално леко "отпушване"... но ми трябва малко помощ от вас за ремапа и правилното подреждане на компонентите в етапите, както и какво още може да е нужно за определени модификации (примерно, смяна на интеркулера с STi-ски - там има два компонента, които не са ми ясни)... За снимки - това е ясно  @Свет - аз мисля да сменя задължително генерацията, въпросът е, че не съм сигурен дали да е с hi-flow cat или безкатализаторна... и ако е такава, дали няма да "стресира" сензорите там... ще му драсна едно ЛС на колегата с ремапите... да видим и той какво ще каже. А такива агенти, в стил Ники Златков... разбират ли ги Субитата? Благодаря на пищещите в темата... че аз тепърва навлизам в този свят и ми е хем много вълнуващо, хем се чувствам като магаре пред пиано... та малко помощ с теоритичната част няма да е излишна 
|
|
Последна промяна =Alex= на Нед Яну 13, 2013 8:01 pm, променена общо 1 път
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:35 pm |
|
|
|
svetvet
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 6:36 pm Постове: 35 Местоположение: Варна
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
|
|
Нещата на COBB като Access port, които deadman ти е написал са приложими мисля само за моделите за американския пазар/USDM/ версии, неговата кола легаси GT е такава както и Легасито на Миро от Шумен.
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:38 pm |
|
|
|
svetvet
|
|
Спомням си че Миро/Шумен/ на неговото Легаси беше сложил даунпайп с hi-flow cat на COBB и след това и правиха римеп при Тони келеша/TST racing/ Варна.Но тази кола е USDM версия и там е различно.
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:46 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Чакай, че ме объркваш - какво значи АР е приложим само за USDM? Проблем според мен може да има само в пригодността на картите заради горивото, но като цяло Аксес Пойнта може много други неща, които би следвало да си работят без никакви драми - като визуализация на определени показания/параметри по време на движение, ъплоуд на карти, бекъп, шифт индикация, четене/триене на грешки... и т.н. или изпускам нещо? Ако визираш само картите - за тях ясно - писахме в предишния пост, могат да ти ги направят за 95/98/100  едит: Да, и аз си мислех за Тони келеша... ама нямам идея дали ги разбира Субитата.
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:47 pm |
|
|
|
svetvet
|
|
Ами не искам да те обърквам, мисля че картите са приложими само за USDM моделите.Но като се свържеш с бад дог той ще ти разясни всичко.
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:51 pm |
|
|
|
=Alex=
|
ок, ясно. Аз направо ще им драсна на Сobb един мейл сега, да ми потвърдят, че могат да доставят Аксес Пойнт с карти за европейска ХТ версия... тъкмо ще видя и колко ще искат за това 
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 7:56 pm |
|
|
|
svetvet
|
|
Сподели първи впечатления от колата тя и в стоков вид сигурно е доста интересна.Успя ли да я покараш вече?
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 8:01 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Покарах я, да. Много е приятна и както съм свикнал на изразеното недозавиване и тежка муцуна на моята, това ХТ ми идва направо ултра благо за каране. Но според мен си му трябва пипане. Може да е леко, но му трябва - ще се отпуши много, убеден съм. Дори да е само да "изравним" графиката, да пооправим малко мид-рейнджа... ей такива неща. И звук - тази кола може да възнаграждава с уникален саунд. Аз утре би трябвало да я взема и ако успеем да минем и през нотариуса, ще е в мен вече. И след това вече почват сериозните неща  Ще го направим глезеник тоя Фори Само леко ме смущава спортно-виещия звук на трансмисията, ама било нормално казват  И да се счупи, ще слагаме 6-так, с DCCD и така  Абе ясно ми е до къде ще стигна... ама... просто ми се иска да не минавам фазата, в която вече не става за нормално каране и ще се опитам да се въздържа 
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 8:15 pm |
|
|
|
deadman
|
=Alex= написа: Абе ясно ми е до къде ще стигна... ама... просто ми се иска да не минавам фазата, в която вече не става за нормално каране и ще се опитам да се въздържа  То всички закупили Субару прихващат на момента една тежка болест турбоиден субароизъм само в различна тежест 
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 8:50 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Усетих аз, че витаят някакви такива гъделичкащи вируси в атмосферата на купето, явно ще ме тресне и мен...  VF39-ката вече съм й метнал око 
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 9:04 pm |
|
|
|
deadman
|
svetvet написа: Спомням си че Миро/Шумен/ на неговото Легаси беше сложил даунпайп с hi-flow cat на COBB и след това и правиха римеп при Тони келеша/TST racing/ Варна.Но тази кола е USDM версия и там е различно. Някъде по сайта на Cobb бях чел, че техните карти са е препоръчително да се инсталират на автомобили с монтиран техен down-pipe. Реално техния down-pipe е с вграден стандартно техен hi-flow катализатор. Така че ако се монтира техен пайп и се инсталира техен АП всичко трябва да е наред със свръхналягането.
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 9:35 pm |
|
|
|
=Alex=
|

deadman написа: Някъде по сайта на Cobb бях чел, че техните карти са е препоръчително да се инсталират на автомобили с монтиран техен down-pipe... Да, за Stage 2. За Stage 1 може да си със стандартната генерация, но съдейки по графиките, коренно се променя поведението дори само от St. 1. Иначе според мен който и down-pipe с по-голям диаметър и hi-flow cat, не би следвало да има драма. Аз се бях огледал в една система на Суперспринт - ето този компонент. Тези пичове от MRT също имат много интересни решения за етап 1 и 2. Доста интелигентно и грамотно звучат... вижте PDF-a от линка по-долу - дори най-леката им фаза дава ебаси разликите в графиката... И те предлагат "евро" версия на картите с/у "символично" заплащане (каквото и да значи това за тях). http://www.mrtperformance.com.au/files/stories/products/power_kits/PowerKit-Subaru-ForXT-MY04-08.pdfЕдит: Да ви питам и друго - тези чудни 2.5 турбо мотори с какъв бензин се чувстват най-добре? Съдейки по моя мотор (мотоциклет с 216кс) V-Power Racing му понася много по-добре от ОМВ100 и Кинитрон 100...
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 9:47 pm |
|
|
|
Vmax
|

=Alex= написа: deadman написа: Някъде по сайта на Cobb бях чел, че техните карти са е препоръчително да се инсталират на автомобили с монтиран техен down-pipe... Да, за Stage 2. За Stage 1 може да си със стандартната генерация, но съдейки по графиките, коренно се променя поведението дори само от St. 1. Иначе според мен който и down-pipe с по-голям диаметър и hi-flow cat, не би следвало да има драма. Аз се бях огледал в една система на Суперспринт - ето този компонент. Тези пичове от MRT също имат много интересни решения за етап 1 и 2. Доста интелигентно и грамотно звучат... вижте PDF-a от линка по-долу - дори най-леката им фаза дава ебаси разликите в графиката... И те предлагат "евро" версия на картите с/у "символично" заплащане (каквото и да значи това за тях). http://www.mrtperformance.com.au/files/stories/products/power_kits/PowerKit-Subaru-ForXT-MY04-08.pdfЕдит: Да ви питам и друго - тези чудни 2.5 турбо мотори с какъв бензин се чувстват най-добре? Съдейки по моя мотор (мотоциклет с 216кс) V-Power Racing му понася много по-добре от ОМВ100 и Кинитрон 100... 100 октана - Шел, Еко, Ром, ОМВ. Пробваш с кой ще се държи най-добре и така. И аз съм с най-добри впечатления от Шел Рейсинг 100 / не случайно имат публикуван сертификат за качество на сайта им /, но това е от мотоциклет - разликата беше голяма... Тъй като бензина в БГ е "уникален", по добрият вариант за ремап е в БГ - обърни се към Bad Dog...
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 9:16 am |
|
|
|
=Alex=
|
Благодаря, имаме връзка с лошото куче, днес ще видим какво, как... 
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 9:38 am |
|
|
|
bubaru
|
Не разбрах последно да ти честитим ли ХТ-то 
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 3:02 pm |
|
|
|
CusE
Регистриран на: Вто Мар 06, 2012 11:01 am Постове: 65 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
|
Alex, вземи си актуализирай профила, какво е това - Автомобил: Audi A6 3.0TDI 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=yJCEOTr4kTU
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 3:37 pm |
|
|
|
deadman
|
|
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 3:57 pm |
|
|
|
bubaru
|
Няма верно е, аз от 3 месеца не карам Субару и вече почнах да полудявам. В началото си виках, айде малко за разнообразие с нещо друго, ама вече ми се въртят мега еретични мисли в главата. Както казват мъдрите хора- може и със задно да е , важното да е Субару 
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 4:04 pm |
|
|
|
bad_dog
|
bubaru написа: Няма верно е, аз от 3 месеца не карам Субару и вече почнах да полудявам. В началото си виках, айде малко за разнообразие с нещо друго, ама вече ми се въртят мега еретични мисли в главата. Както казват мъдрите хора- може и със задно да е , важното да е Субару  За теб трябва BRZ..
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 4:12 pm |
|
|
|
=Alex=
|
Уау, радвам се да прочета толкова нови мнения в темата :-) В З Е Х Г О! Уф, че Тапаталкът няма големи, червени букви :-) Вече сме с черния хубавец, и искам да благодаря на всички, помагащи в избора и на колегите от шоурума на Субару Моторс за отношението и професионализма Изтормозих много Бат Буби, Асен, Митака и Краси...благодаря ви, момчета, ще пием хубаво уиски. Ето, че вече решихме казуса и имаме добра платформа за надграждане! Най-доброто предстои! Благодаря ви! Повече - като се добера до лаптопа по-късно 
|
|
|
|
| Пон Яну 14, 2013 5:53 pm |
|
|
|