|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Твърда возия отзад - размисли,страсти и помощ
| Автор |
Съобщение |
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
Pacone 4X4 написа: С едни пружини KAYABA за по 92лв си решаваш въпроса дълготрайно...без подложки и т.н.,справки ZEVZEK!
Пиши лично на Пацоне, той ще ти каже какви точно са пружините. 
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Пет Яну 04, 2013 11:20 am |
|
|
|
gabo8
Регистриран на: Вто Окт 26, 2010 9:05 pm Постове: 65 Местоположение: Пазарджик
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
|
а сега сложи и едни пружини каяба от мимо 13 и право готово  .
|
|
|
|
| Нед Яну 13, 2013 9:02 pm |
|
|
|
=Alex=
|

И аз го ям сега същото дърво - предишния собственик е "набил" нормални амове, без ниво, но е оставил оригиналните пружини. Поръчал съм оригиналните, саморегулиращи се амове, но се притеснявам за пружините дали не са заминали... (карана е около 1-2години с нормални амове). Логиката ми е следната - оригиналните амове, с SLS допускат по-малко натоварване в/у пружините от нормален амортисьор. Слагайки нормален амортисьор на тези пружини, би следвало те да понасят много по-голямо натоварване... и респективно - да станат на дупе за нула време. Отделно от това - наистина не се сещам как да ги позная - като сложим SLS амовете, те ще държат нивото... а пружините? Как познаваме дали са фитка и за смяна, когато имаме саморегулиращи се амове? Вие какво мислите? И ако се окаже, че и пружините са заминали, на оригиналните амове, с SLS само оригинални пружини ли "влизат" или може и тези, като на колегата по-долу (Каяби ли бяха)? И моята сега е точно така с провиснало дупе и блъска отзад по неравностите. Много добре е станала твоята, колега, супер приятна стойка има този Форко.
|
|
|
|
| Съб Яну 26, 2013 2:01 am |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
Алекс, смени първо амортисьорите и ти ще стане ясно дали има нужда от смяна на пружините. Съмнявам се за 100к км и малко да са за смяна, но зависи как е експлоатирано форито. При мен тези пружини са за тези амортисьори, за SLS би трябва да са различни и точно за тях.
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Нед Яну 27, 2013 6:56 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
Здрасти, разбира се, че са различни пружините за SLS и нормалните амортисьори. При мен са сменяни само амортисьорите, т.е. - пружините са си оригиналните, за SLS амове, затова и стойката му е "клекнала" отзад. Пак казвам, моето притеснение е, че след като амовете са сменени с нормални, без SLS, дали пружините не започват да понасят много повече натоварване, от което да си заминат (омекнат)? Защото с SLS, би следвало амовете да допускат много по-малко товар в/у пружините). Предполагам и затова са по-меки и къси?
А как ще разберем дали пружините са заминали, при условие, че сложим SLS амовете, които ще "изправят" задницата? Ако SLS ам действа и в двете посоки, как тестваме пружините? По бързината на връщане на ама в нормално положение, или...? Не ми е ясно, та затова питам така идиотски...
|
|
|
|
| Нед Яну 27, 2013 9:48 pm |
|
|
|
Shtukata
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49 
|
Алекс, според мен надали пружините са ти заминали, сменяй амовете и се радвай на адския ХТ Аз имам малко развитие - днес се сдобих с Самарови пружини и другата седмица ще има преди - след  Поздрави п.с. Пацоне, мерси 
|
|
|
|
| Пет Фев 08, 2013 9:48 pm |
|
|
|
=Alex=
|
|
A, готов съм аз, даже цяла седмица вече мина. Пружините си бяха ок.
|
|
|
|
| Пет Фев 08, 2013 9:56 pm |
|
|
|
Shtukata
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49 
|
И аз съм готоввв Покарах колата съвсем малко, но за сметка на това целех всички дупки и минавах през легналите полицаи леко вандалски...еми това до сега си е било мъчениеее Обаче се наложи демонтирането на фланците - бяха 5см. и седеше като москвич деба Сега обмислям повдигане с 2-3см. ама като му дойде времето  Поздрави п.с. Снимки по-късно или утре
|
|
|
|
| Вто Фев 12, 2013 5:16 pm |
|
|
|
bigchopar
Регистриран на: Пон Окт 21, 2013 1:39 pm Постове: 5 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2003г.
Телефон: 0887315641
Рейтинг: 0
|
|
Малко помощ за един нов собственик на фори. Имам ,,форестър,,2002г.и след задължителните обслужвания по колата дойде ред и на повдигане на задницата.Доста информация изчетох и се спрях на вариант-предни пружини от Самара с подложки между тампона и купето,амовете за сега няма да ги сменям.Пружини ще намеря лесно,но какви подложки се слагат и от къде да ги намеря-нямам никаква представа.Помагайте братя по патила.Благодаря предварително.
|
|
|
|
| Чет Окт 31, 2013 10:30 am |
|
|
|
Mlad_I_Zelen
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 8:49 pm Постове: 222 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109  
|
|
| Чет Окт 31, 2013 7:52 pm |
|
|
|
Hadjislashev
Автомобил: Forester S Turbo
|
|
Колеги имам Форестър турбо 99-та. Ако сложа пружини от Самара трябват ли някакви допълнителни подложки или пасват точно? Купил съм амортисьорите вече та реших да попитам.
|
|
|
|
| Сря Ное 20, 2013 6:29 pm |
|
|
|
Zlobstur
Регистриран на: Сря Май 08, 2013 7:07 pm Постове: 433 Местоположение: В.Търново
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162   
|
Здравейте Колеги!!! Искам да ползвам темата на колегата да попитам някой неща. Решил съм да сменям задните амортисьори и пружини с Каяби, но при смяна на лагер на главината се оказа че тампоните на задните носачи са спекли яко в болтовете и се наложи да играе оксижена. След опити и над други болтове да се развият, макар и само за проба, НЕ ПОМРЪДВАТ ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Добре, че не се наложиха корекции при проверката за сходимост, защото и там е дърво, и не помръдва нищо Сега имам терзания дали да си набавя и всички останали несменени тампони, понеже незнам дали ще се наложи да се откачат носачите или да се прави реглаж на задният мост след смяната. Изобщо нужно ли е да се притеснявам или да си заръчвам само амовете с пружинките и да си свиркам, понеже не ми се ще Форко да виси на подемника 2 дена докато чакам да ми дойде някой си тампон за 15-20 лева. Моля помагайте, че вече искам Форко да си вдигне гордо дупето както си му е реда. Благодаря предварително!!! Поздрави Иван 
_________________ Lesson for beginners: Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Speed is how fast you hit the wall.
|
|
|
|
| Съб Май 17, 2014 1:18 pm |
|
|
|
4enio
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0895916130
|
|
| Чет Авг 28, 2014 10:40 pm |
|
|
|
4enio
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0895916130
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 11:16 am |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Използвайте 'търсачката'. Напишете 'самара' и ще излезнат доста полезни резултати.
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 1:43 pm |
|
|
|
tst
|
|
Моля, това да бъде изтрито - получи се двоен пост.
|
|
|
|
| Чет Сеп 04, 2014 1:43 pm |
|
|
|
|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |