Отговори на тема стр <  1, 2
 Твърда возия отзад - размисли,страсти и помощ 
Автор Съобщение
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:
С едни пружини KAYABA за по 92лв си решаваш въпроса дълготрайно...без подложки и т.н.,справки ZEVZEK!

Пиши лично на Пацоне, той ще ти каже какви точно са пружините. :good:

Пет Яну 04, 2013 11:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 65
Автомобил: субару форестър
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
а сега сложи и едни пружини каяба от мимо 13 и право готово :D .

Нед Яну 13, 2013 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: V8 bi-turbo
Рейтинг: 504
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз го ям сега същото дърво - предишния собственик е "набил" нормални амове, без ниво, но е оставил оригиналните пружини. Поръчал съм оригиналните, саморегулиращи се амове, но се притеснявам за пружините дали не са заминали... (карана е около 1-2години с нормални амове). Логиката ми е следната - оригиналните амове, с SLS допускат по-малко натоварване в/у пружините от нормален амортисьор. Слагайки нормален амортисьор на тези пружини, би следвало те да понасят много по-голямо натоварване... и респективно - да станат на дупе за нула време. Отделно от това - наистина не се сещам как да ги позная - като сложим SLS амовете, те ще държат нивото... а пружините? Как познаваме дали са фитка и за смяна, когато имаме саморегулиращи се амове? Вие какво мислите? И ако се окаже, че и пружините са заминали, на оригиналните амове, с SLS само оригинални пружини ли "влизат" или може и тези, като на колегата по-долу (Каяби ли бяха)?

zevzek написа:
Ето снимки преди и след смяната на пружините:
За амовете и пружините Пацоне може да каже модели.

https://lh5.googleusercontent.com/-Cfpe ... AG1965.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-CxRc ... s640/5.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-Hy19 ... s640/6.jpg

И моята сега е точно така с провиснало дупе и блъска отзад по неравностите. Много добре е станала твоята, колега, супер приятна стойка има този Форко.

Съб Яну 26, 2013 2:01 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Алекс, смени първо амортисьорите и ти ще стане ясно дали има нужда от смяна на пружините.
Съмнявам се за 100к км и малко да са за смяна, но зависи как е експлоатирано форито.
При мен тези пружини са за тези амортисьори, за SLS би трябва да са различни и точно за тях.

Нед Яну 27, 2013 6:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти, разбира се, че са различни пружините за SLS и нормалните амортисьори. При мен са сменяни само амортисьорите, т.е. - пружините са си оригиналните, за SLS амове, затова и стойката му е "клекнала" отзад. Пак казвам, моето притеснение е, че след като амовете са сменени с нормални, без SLS, дали пружините не започват да понасят много повече натоварване, от което да си заминат (омекнат)? Защото с SLS, би следвало амовете да допускат много по-малко товар в/у пружините). Предполагам и затова са по-меки и къси?

А как ще разберем дали пружините са заминали, при условие, че сложим SLS амовете, които ще "изправят" задницата? Ако SLS ам действа и в двете посоки, как тестваме пружините? По бързината на връщане на ама в нормално положение, или...? Не ми е ясно, та затова питам така идиотски...

Нед Яну 27, 2013 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Алекс, според мен надали пружините са ти заминали, сменяй амовете и се радвай на адския ХТ :turbo:
Аз имам малко развитие - днес се сдобих с Самарови пружини и другата седмица ще има преди - след :)
Поздрави

п.с. Пацоне, мерси :good:

Пет Фев 08, 2013 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
A, готов съм аз, даже цяла седмица вече мина. Пружините си бяха ок.

Пет Фев 08, 2013 9:56 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Forester 2.0XT
Рейтинг: 49
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
И аз съм готоввв \:D/
Покарах колата съвсем малко, но за сметка на това целех всички дупки и минавах през легналите полицаи леко вандалски...еми това до сега си е било мъчениеее ](*,)
Обаче се наложи демонтирането на фланците - бяха 5см. и седеше като москвич деба :D
Сега обмислям повдигане с 2-3см. ама като му дойде времето :)
Поздрави

п.с. Снимки по-късно или утре

Вто Фев 12, 2013 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Forester 2003г.
Телефон: 0887315641
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Малко помощ за един нов собственик на фори. Имам ,,форестър,,2002г.и след задължителните обслужвания по колата дойде ред и на повдигане на задницата.Доста информация изчетох и се спрях на вариант-предни пружини от Самара с подложки между тампона и купето,амовете за сега няма да ги сменям.Пружини ще намеря лесно,но какви подложки се слагат и от къде да ги намеря-нямам никаква представа.Помагайте братя по патила.Благодаря предварително.

Чет Окт 31, 2013 10:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 222
Автомобил: Subaru Forester +Legaci 2.5
Телефон: 08782734sedem pet
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чети тук колега viewtopic.php?f=37&t=14970 Ако има въпроси звъни успех в начинанието

ППС ползвай и търсачката

Чет Окт 31, 2013 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Forester S Turbo
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги имам Форестър турбо 99-та. Ако сложа пружини от Самара трябват ли някакви допълнителни подложки или пасват точно? Купил съм амортисьорите вече та реших да попитам.

Сря Ное 20, 2013 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте Колеги!!!
Искам да ползвам темата на колегата да попитам някой неща.
Решил съм да сменям задните амортисьори и пружини с Каяби, но при смяна на лагер на главината се оказа че тампоните на задните носачи са спекли яко в болтовете и се наложи да играе оксижена. След опити и над други болтове да се развият, макар и само за проба, НЕ ПОМРЪДВАТ ](*,) Добре, че не се наложиха корекции при проверката за сходимост, защото и там е дърво, и не помръдва нищо
Сега имам терзания дали да си набавя и всички останали несменени тампони, понеже незнам дали ще се наложи да се откачат носачите или да се прави реглаж на задният мост след смяната. Изобщо нужно ли е да се притеснявам или да си заръчвам само амовете с пружинките и да си свиркам, понеже не ми се ще Форко да виси на подемника 2 дена докато чакам да ми дойде някой си тампон за 15-20 лева.
Моля помагайте, че вече искам Форко да си вдигне гордо дупето както си му е реда.
Благодаря предварително!!!
Поздрави Иван :beer:

Съб Май 17, 2014 1:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 17
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0895916130
Нов фен
Отговори с цитат
Да попитам такива ли са пружините от самара, който пасват да ги вземам ли ??? И ще трябват ли други амортисьори за тях ???? :idea: :idea: :idea: :-~

Чет Авг 28, 2014 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 17
Автомобил: Subaru Forester
Телефон: 0895916130
Нов фен
Отговори с цитат
Дайте малко повече инфо предни пружини от самара ли да търся, какви амове,пасват ли точно или има донастройка. =D> =D> :hello:

Чет Сеп 04, 2014 11:16 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Здравейте,

Използвайте 'търсачката'. Напишете 'самара' и ще излезнат доста полезни резултати.

Поздрави

Чет Сеп 04, 2014 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Моля, това да бъде изтрито - получи се двоен пост.

Чет Сеп 04, 2014 1:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2