Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Предно стъкло с нагревател 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, именно - прави снега на лед...

Сря Авг 11, 2010 5:55 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rosen ivanov написа:
danko23 написа:
Аз пък съм доволен от това подгряване, не че ми се налагам да го ползвам често зимата но като го включа стъклото се затопля за отрицателно време дори и по магистралата - все пак не живеем в канадската пустош на -40С., така че подгряването според мен си върши добре работата и дори като докоснеш стъклото отвън зимата си е доста загрято.

При -15 градуса на магистралата стопеният от нагревателите сняг замръзва и няма оправия освен периодично махане на леда от чистачките

Но пък за сметка на това когато размразяваш колата сутрин върши много добра работа, а също и при температури около нулата, когато вали ситен дъжд, който замръзва на предното стъкло.

Въпросът е да си направиш сметката кога има смисъл да го ползваш и кога - не. Включването му все пак е по желание, не работи постоянно.

Сря Авг 11, 2010 10:27 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някой да има схемата на MY98 подгряване преден джам...знам че са 2 жички...червена и черна.Не работи, та да проверя къде е разкачена.За зимата си е ценна екстра :D

Ще съм признателен :smt023

Сря Авг 11, 2010 11:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 253
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Нещо не ви е наред подгряването, при мен си работи перфектно, както казах стъклото пари и в комбинация с парното проблеми със замръзване не съм имал зимата и в най-големия студ.
Поздрави.

Сря Авг 11, 2010 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
положението на чистачките в покой трябва да са върху реотаните на стъклото(долната тъмна лента)
когато ми сменяха стъклото се свалят чистачките заедно с рамената.когато ги монтираха след това бяха с 2-3 зъба по-нагоре и в положение на покой бяха точно над реотаните и се наложи лека корекция от моя страна с ключе 14

Сря Авг 11, 2010 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rosen ivanov написа:
danko23 написа:
Аз пък съм доволен от това подгряване, не че ми се налагам да го ползвам често зимата но като го включа стъклото се затопля за отрицателно време дори и по магистралата - все пак не живеем в канадската пустош на -40С., така че подгряването според мен си върши добре работата и дори като докоснеш стъклото отвън зимата си е доста загрято.

При -15 градуса на магистралата стопеният от нагревателите сняг замръзва и няма оправия освен периодично махане на леда от чистачките

То затова има зимни модели чистачки ,по които снега(леда)не пречи на работата.Аз имах същия проблем тази зима и си купих Бош Аеро и нямах никакви грижи.А подгряването си върши работата.

Сря Авг 11, 2010 8:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
rosen ivanov написа:
danko23 написа:

Тогава разчиташ на течността ;) Ако е водичка, лошо :) Но нагревателите си вършат идеална работа в комбинация с обдухване от вътрешната страна с парното :)

Съб Авг 14, 2010 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 118
Автомобил: Legacy 2.5 AT LIMITED '97, AirSus
Нов фен
Отговори с цитат
Някой може ли да ме ориентира откъде е подведен кабела с буксата за захранването на предния нагревател, че се оказа че имам нагревател, но буксата му е разкачена и виси като ...
Буксата е тройна.

Пон Ное 12, 2012 10:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
На никой ли не му се занимава да вдигне капака, да погледне и да драсне две думи откъде да захраня нагревателя??
Хайде, колеги - дори още не е чак толкова студено. #-o

Сря Ное 14, 2012 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: Subaru Legacy
Нов фен
Отговори с цитат
Колега на мен ми счупиха предното стъкло. Купих си втора ръка с подгряване от аутбек за 120лв, в Кобрата ми го монтираха, като оставиха да стърчи кабела с буксата от стъклото навътре. След което един майстор го свърза към копчето за задните реотани, като кабела минава през един от отворите на парното които духат към стъклото. Целта беше да не се разглобява цялото табло и в момента се вижда 1см. кабел. На мен не ми пречи. Това е от мен дано да съм ти бил полезен.

Сря Ное 14, 2012 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси много, колега!
При мен кабелът от нагревателя изглежда фабрично монтиран - отведен е до двигателното през един от фабричните отвори между двигателното и обема под кората пред стъклото. Подозирам, че захранваща букса със сигурност има някъде, но е разкачена защото двете основни интервенции в двигателното са от една смяна на двигателя и едни мръсни ръчички на газаджии, от които още бера ядове, но това е мнооого дълга тема.
Само мога да се подпиша с две ръце в двете посоки - никога, ама никога! не си слагайте 'талянски изпарител марка Zavolli, модел Zeta N или Zeta S. Струва си да обобщя всички причини в отделна тема при първа възможност.
Така че по същество се надявам някой да качи снимка откъде идва кабелът с главно К. :beer:

Сря Ное 14, 2012 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Ето една снимка как се подава в двигателното кабелът с буксата, която си търси другата половинка. :D
Измерих от любопитство съпротивленията - 2 / 5 / 7 ома са трите комбинации, което явно е за двустепенно подгряване.

Прикачени файлове:
IMG043aa.jpg
IMG043aa.jpg [ 528.83 KiB | Прегледано 1127 пъти ]
Пет Ное 16, 2012 5:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Извинявай за закъснението!
Не знам какво да ти кажа иначе... ей го на

Прикачени файлове:
kabel.png
kabel.png [ 626.61 KiB | Прегледано 1108 пъти ]
Съб Ное 17, 2012 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси много!
Твоят нагревател с тройна букса ли е, доколкото виждам?
При мен нещо тая букса се губи - ще се окаже верно, че е сменяно стъклото с втора ръка и нагревател. :-?
Можеш ли да ми кажеш как се включва нагревателя - с отделно копче или със задния нагревател заедно?

Чет Ное 22, 2012 11:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Трябва да видя пак буксата дали е тройна или двойна :pardon:

Отделно копче е.
Имам едно за задното подгряване отпред зад волана, едно за огледалата до копчето за местенето им и това на централната конзола с чистачката:

Изображение

Чет Ное 22, 2012 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Разбутвам старата тема.Дано да науча нещо.Искам да попитам е ли възможно колата ми да има подгряване на предното стъкло,въпреки че е 1998 год.Легаси 2.0 автомат GL.На реда на бутоните,от които се управлява струята на парното има един бутон със същия символ като за подгряването на задното,но червен.Като е включен и съм спрял на кръстовище чувам едно цъкване и двигателят се натоварва.После пак цъкване и двигателят се облекчава.Дали не е подгряване?Ако не от какво ще е?Наздраве!

Пет Яну 25, 2013 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ами може да е за обдухване на предното стъкло. Тогава задължително се включва климатика. Та от това е цъкането дето чуваш, съответно и товаренето на двг. Предположението ми може да е вярно, ако имаш климатик де :D

Пет Яну 25, 2013 7:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 83
Автомобил: Outback 2005 H3 245 h.p.
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря,колега!Не знаех,че се включва климатикът.Пък и не се чува много.Но вече ще го имам предвид,че май и разходът....

Пет Яну 25, 2013 7:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Автомобил: subaru legacy 2.5/2010г.
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
колеги ще се вклича към темата. Моето легаси е комби и виждам че има нагреватели и на страничния ляв прозорец, но не работи, а задния работи но не всичките ленти. Може ли да се оправи?

Съб Яну 26, 2013 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега,на страничния ляв прозорец е антена,а не нагревател.

Съб Яну 26, 2013 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >