Отговори на тема
 Неработещ Cruise control ?!? 
Автор Съобщение

Постове: 92
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички :hello:

Искам да споделя един проблем с вас, който днес изненадващо открих. Карах си по магистралата и реших да си включа така наречения Cruise control.Натиснах си копчето, лампата му светна, само че ](*,) не работи.Пробвах какво ли не ама така и не сработи.Всичко друго по колата си работи. Ако някой е патил от същото нещо нека сподели къде може да е проблема.Успях единственно да погледна бушоните, всичко е ок на пръв поглед.
Благодаря ви предварително :good:

Пет Яну 18, 2013 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На волана нямаш ли едно лостче? Ако го имаш след като си натиснал бутона цъкаш на лоста надолу(set) и ако си над 40-50 май трябва да почне да работи, но не ми е кеф с него. На място където карам по икономично то се ръчка за да държи същата скорост.

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Яну 18, 2013 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Наскоро ми се случи същото, и така и не разбрах защо. Пробвай да намериш бушона на Cruise control-а и го изкарай за 20-30 секунди. Ако не стане така трябва да намериш контролния модул на круиза - на форестъра ми е точно зад централната конзола и като се свали жабката се стига до него - и го изключваш за 20-30 секунди за да се ресетне.

Пет Яну 18, 2013 11:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Е това с лостчето е ясно,само дето не реагира въобще. Ще пробвам с това с бушоните и блока за управление и ще пиша тук да кажа какво съм постигнал :bow:

Съб Яну 19, 2013 1:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Изображение

Бушона на круиза на форестъра е отпред в коша на мотора, предполагам, че и при теб е там. Контролния модул е №4.

Съб Яну 19, 2013 7:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Телефон: 0898668134
Рейтинг: 131
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ти е прекъснат лентовият кабел във волана също не работи. Ако ти светне лампата на еърбега или клаксона прекъсва в зависимост от положението на волана, си за лентов кабел. Иначе се пуска първо от бутона на конзолата, след това при еднаква скорост и положение на педала на газта се натиска надолу. След секунди можеш да подаваш газ като задържиш лоста нагоре или да отнемеш - надолу. Изкл. се като го дръпнеш към теб. Работи над 50 км поне при мен.

Съб Яну 19, 2013 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен круиз контрола не приема задаване на скорост ако съм с повече от 140 км/ч. Ако и ти си бил с по-голяма скорост там е проблема.

Съб Яну 19, 2013 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Преди 2 год. имах същият проблем, отивам аз при моят майстор и му обяснявам, че темпомата не работи, имам индикация че е включен но не сработва. Почна се филма сега лентови кабели това-онова и само след 10 мин. проблема излезе на яве. Оказа се едно бяло малко О- пръстенче което до колкото разбрах стои над педала на съединителя ROFL , а по интересното е че преди няколко дена намерих това бяло нещо в краката си, но като не знам какво е го изхвърлих през прозореца ROFL ROFL
Успех колега провери и тази възможност.

Съб Яну 19, 2013 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 159
Автомобил: Subaru Legacy '09 2.0R, MT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Като натиснеш "Cruise" светва лампичката само, но за да поддържаш зададената скорост е необходимо да натиснеш "Set" или "Coast" бутона (не съм сигурен какви са при теб). Леко натискане на спирачка отменя контрола, докато не натиснеш "Set/Coast" бутона отново.

Пон Яну 21, 2013 12:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хмммм не е бушон, не е блока за управление, нямам симптоми да е лентов кабел. Само с това опръстенче не схванах къде точно да го търся и каква точно му е ролята. Но не работи и не работи тоз Cruise! :( най-лошото,че почна да изгаря и осветлението по таблото (може би там има някакъв проблем), преди 3 дена беше изгорял само най-десният отсек показващ температурата на двигателя, снощи установявам, че вече и половината скоростомер е натъмно :facepalm: :lipseal:
Нещо става, дано разбера какво :idea:

Чет Яну 31, 2013 10:06 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 29
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898793563
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, и при мен не работи, но се оказа, че проблема е в първата ламбда сонда...Легасито ми е 2004.

Пон Юни 10, 2013 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Заради ламбдата не ти работи круиза ли ? :-~ :-?

Вто Юни 11, 2013 8:00 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Peugeot 307
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, възможно ли е да се добави Автопилот в последствие, ако тази екстра не е фабрично налична. Ако да на каква цена излиза това удоволствие? :)

Вто Юни 11, 2013 12:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
yoo7 написа:
Заради ламбдата не ти работи круиза ли ? :-~ :-?
И круиза и VDC-то не работят,но тогава свети и чека на таблото.

Вто Юни 11, 2013 2:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 39
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
moskow написа:
Преди 2 год. имах същият проблем, отивам аз при моят майстор и му обяснявам, че темпомата не работи, имам индикация че е включен но не сработва. Почна се филма сега лентови кабели това-онова и само след 10 мин. проблема излезе на яве. Оказа се едно бяло малко О- пръстенче което до колкото разбрах стои над педала на съединителя ROFL , а по интересното е че преди няколко дена намерих това бяло нещо в краката си, но като не знам какво е го изхвърлих през прозореца ROFL ROFL
Успех колега провери и тази възможност.

Здравейте.
Имам подобен проблем - след посещение на майстор темпоматът спря да работи (а лампата върху лостчето си светва). Моделът е Легаси, 2000 г. 2.0 двигател. Когато прочетох цитираното мнение, се сетих, че точно когато бях в сервиза, в краката ми се търкаляше някакъв о-пръстен, незнайно откъде дошъл. Вероятно съм го изхвърлил, щото не мога да го намеря. Както и да е, показах това на майстора, свалихме кората, търсихме от къде може да е, но нъцки.
Някой евентуално би ли могъл да помогне със схема, снимка или някаква информация?

Пет Май 03, 2019 10:12 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема