chiko_o написа:
Вчера както си карах единия газов инжектор изгоря (направо се стопи и взе силно да пуши). ...... след 15 мин не изгоря и втори газов инжектор. Няма изгорели бушони.
КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ имате ли някаква идея каква може да е причината.
Благодаря предварително
-Причинителят за да изгарят (да се стопяват) газовите инжектори е само един! Газовият контролер, или газ компира

,Оставя захранващо напрежение пълно 12 волта на инжектора постоянно в продължение на няколко минути и той прегрява и гори! Газ инжектора както и бензиновият междувпрочем се управляват с "ШИМ" сигнали(команди-импулси), не понасят прав ток дълго време, а оглупелият компир е направил точно това. Може да е дефектирал драйвер, може да е от смущения в управлението и какво ли не в оная кутия наречена газов комп. Правил съм си експерименти , стари негодни нискоомни инжектори ги включвам нарочно в лабораторния изправител и ги оставям така, след максимум 10-15 минути са стопени и прекъснали бобинки
В дългогодишната си практика, съм виждал какво ли не , дори стопен бензинов инжектор , вследствие "оглупяло" газово ECU
Най вероятно проблемът е в самото ECU - управляващо газовото впръскване, но затова си има причини, и първо трябва да се открият причините за неправилната работа, и след това да се отремонтира газовият компир. Няма невъзможни неща, всичко в областа на електрониката е оправимо....но зависи дали целта оправдава средствата!
Просто трябва ти да си решиш дали си заслужава да оправяш тази газ система....или??!!
-Аз лично не бих я възстановяваял тая газаова(ако е на мой автомобил) прекалено скъпа за поддръжка е ,и е с определено нестабилна несигурна работа!