| Автор |
Съобщение |
|
phantasm
Регистриран на: Нед Яну 30, 2011 6:49 am Постове: 414 Рейтинг: -51 
|
Не питайте защо но просто искам да ми бъде премахнат имобилайзера , както и аларма и защитата при палене и т.н! Не си знам кода и не мога да го изключа, а ми създава главоболия! Ако някой знае къде мога да отида във Варна да го изкормят, добре дошъл е  Thanks
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 1:51 am |
|
|
|
tomov.b
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 2:50 pm Постове: 73 Местоположение: Пловдив
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 GX "99
Рейтинг: 3
|
В Пловдив в сервиза на ВАЛКОР има един чичка, който ги прави тия работи и мога да кажа с ръка на сърцето, че тоя чичка е "THE F..KING GURU" на автомобилните системи за сигурност!!!! Разгледах сайта им сега, но като гледам нямат дистрибутори във Варна. Цена за премахване на всички тея работи мисля, че беше около 30лв.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 8:17 am |
|
|
|
bad_dog
|
|
Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер.
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 10:19 am |
|
|
|
phantasm
|
bad_dog написа: Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер. Значи излиза, че след като сменя електрониката и имобилайзера и всичко свързано с него спира да работи така ли? Ръчно ли се изключва или то просто не работи вече?
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 10:53 am |
|
|
|
bad_dog
|
phantasm написа: bad_dog написа: Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер. Значи излиза, че след като сменя електрониката и имобилайзера и всичко свързано с него спира да работи така ли? Ръчно ли се изключва или то просто не работи вече? Просто не работи (т.е. игнорира се от новото ЕКУ), а ти си караш и си свиркаш. М/у другото има няколко дребни разлики в окабеляването на ЕКУ-то на коли с имобилайзер и може да ти се наложи да размениш два пина. Прочети си упътването на Симтека като тръгнеш да палиш  .
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 12:12 pm |
|
|
|
kiril.kirov71
Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 6:23 pm Постове: 23 Местоположение: варна
Автомобил: saab 92x 2.5i
Рейтинг: 0
|
|
Във Варна може да ти помогне автоключара срещу вода и канал на ул.Прилеп до гаража с аспусите. Мисля че се казва Николай. Знам със сигурност че е правил подобни неща защото на една импреза 2006г. на мой познат който е докара нововнос и нямаше ключ. Същия направи такъв - обикновен ключ имам предвид без чип
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 3:24 pm |
|
|
|
phantasm
|
bad_dog написа: bad_dog написа: Ако имобилайзерът е оригинален няма да е толкова лесно да го махнеш, защото ЕКУ-то очаква да си получи кодовете. Като сложиш обаче Симтек-а ще може да забравиш, че си имал имобилайзер. Значи излиза, че след като сменя електрониката и имобилайзера и всичко свързано с него спира да работи така ли? Ръчно ли се изключва или то просто не работи вече? Просто не работи (т.е. игнорира се от новото ЕКУ), а ти си караш и си свиркаш. М/у другото има няколко дребни разлики в окабеляването на ЕКУ-то на коли с имобилайзер и може да ти се наложи да размениш два пина. Прочети си упътването на Симтека като тръгнеш да палиш  . Реши ми проблема да не ходя да се занимавам Само да не стане да не запали тогава,нали има защита на стартера  уж няма логика в това защото нали имобилайзера си е в екуто но все пак да питам
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 7:50 pm |
|
|
|
kiril.kirov71
Регистриран на: Чет Яну 27, 2011 6:23 pm Постове: 23 Местоположение: варна
Автомобил: saab 92x 2.5i
Рейтинг: 0
|
|
виж знам че в града е най добрия ако може да направи нещо това ще е той аз бях там когато запалиха колата импрезата-с лап топ беше скачи се с буксата под волана и от там е омагьоса запали без проблем каза че е изк. имобилайзера а пък и ключа беше нормален после правихме резервен също такъв
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 8:13 pm |
|
|
|
bad_dog
|
phantasm написа: Реши ми проблема да не ходя да се занимавам Само да не стане да не запали тогава,нали има защита на стартера  уж няма логика в това защото нали имобилайзера си е в екуто но все пак да питам Споко, би трябвало да нямаш ядове. Просто като поръчваш Симтек-а им пиши, че е за кола с имобилайзер, за да е с верните пинове или поне да ти пратят инструкция  Моята беше с имобилайзер и нямам ядове със Сайвекса. При него софтуерно се дефинират функциите на въпросните пинове. Слагал съм Мотек - там има едни джъмпери, за да не се сменят пинове. Насаждал съм ЕКУ и разни екстри от Spec C без имобилазер на обикновена европейска, която имаше имобилайзер и работата става с размяна на няколко пина. Дори да има защита на стартера, което мисля, че твоята няма е елементарно да се прескочи. Еку-то е сложната част, а в твоя случай то отива на някой рафт в гаража 
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 8:50 pm |
|
|
|
phantasm
|
|
Ок ще уточня това, мерси че ми каза. Много е досадно наистина и не само с паленето ами акумулатора ми заминава за 2 дни нямам друг източник да дърпа електричество освен имобилайзера и алармата и тия лампички дето светят.А още повече че като ми спадне напрежението на акумулатора и се опитам да дам ток от друг автомобил, всичко ми светва и работи по колата но не мога да запаля!!! Epic fail !
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 9:56 pm |
|
|
|
bad_dog
|
phantasm написа: Ок ще уточня това, мерси че ми каза. Много е досадно наистина и не само с паленето ами акумулатора ми заминава за 2 дни нямам друг източник да дърпа електричество освен имобилайзера и алармата и тия лампички дето светят.А още повече че като ми спадне напрежението на акумулатора и се опитам да дам ток от друг автомобил, всичко ми светва и работи по колата но не мога да запаля!!! Epic fail ! Това не звучи като заводски имобилайзер... Може да имаш нещо слагано допълнително - аларма/втори имобилайзер - и те съветвам да го махнеш или замениш с по-качествено, което да не ти източва акумулатора.
|
|
|
|
| Вто Яну 10, 2012 10:00 pm |
|
|
|
phantasm
|
kiril.kirov71 написа: Във Варна може да ти помогне автоключара срещу вода и канал на ул.Прилеп до гаража с аспусите. Мисля че се казва Николай. Знам със сигурност че е правил подобни неща защото на една импреза 2006г. на мой познат който е докара нововнос и нямаше ключ. Същия направи такъв - обикновен ключ имам предвид без чип Да си доверя колата и да ми пипа електрониката - ключар? Все едно да отида за някаква болест при чекракчия същата работа
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 1:18 am |
|
|
|
bad_dog
|
phantasm написа: kiril.kirov71 написа: Във Варна може да ти помогне автоключара срещу вода и канал на ул.Прилеп до гаража с аспусите. Мисля че се казва Николай. Знам със сигурност че е правил подобни неща защото на една импреза 2006г. на мой познат който е докара нововнос и нямаше ключ. Същия направи такъв - обикновен ключ имам предвид без чип Да си доверя колата и да ми пипа електрониката - ключар? Все едно да отида за някаква болест при чекракчия същата работа Според мен като имаш време запретни ръкави и действай сам - и без това вече си в джаза и трябва да свикваш...
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 8:21 am |
|
|
|
phantasm
|
bad_dog написа: phantasm написа: Да си доверя колата и да ми пипа електрониката - ключар? Все едно да отида за някаква болест при чекракчия същата работа Според мен като имаш време запретни ръкави и действай сам - и без това вече си в джаза и трябва да свикваш... Правилно, прав си Cheers 
|
|
|
|
| Сря Яну 11, 2012 9:29 am |
|
|
|
georgio
Регистриран на: Сря Окт 10, 2012 4:19 pm Постове: 22 Местоположение: г.Шипка
Автомобил: subaru forester
Телефон: 359896641194
Рейтинг: 3
|
Здравейте колеги,и аз имам проблем с имобилайзера.Няма смисъл да обяснявам как от налични два ключа в рамките на 10 мин останах без нито един  но големия проблем идва от там,че от Субару идваха 3-пъти и нищо не се промени и сега колата стои и няма палене.Дайте акъл какво да направя и има ли майстор който да може да изолира имобилайзера,че вече 3 месеца я ползвам за бунгало.
|
|
|
|
| Вто Май 07, 2013 7:08 pm |
|
|
|
rockton
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 6:18 am Постове: 36 Местоположение: софия
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45 
|
|
Като гледам(ако е вярно) в профила ти си от Шипка, в Казанлък има добър спец по автомобилна електроника и специално имобилайзери и системи за сигурност , звънни ми на 0896 633459 за да ти дам координати на човека и местонахождението на сервиза му!
_________________ "четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0876 294571
|
|
|
|
| Пет Май 10, 2013 7:18 am |
|
|
|
Vanyo
Регистриран на: Вто Дек 01, 2009 3:58 pm Постове: 166 Местоположение: Хасково, Кърджали, София
Автомобил: V7 STI, Outback 3.6
Рейтинг: 90  
|
bad_dog написа: Според мен като имаш време запретни ръкави и действай сам - и без това вече си в джаза и трябва да свикваш... +1  , действай смело сам, не е голяма философия, а ако нямаш схеми ми пиши за коя версия и ще ти пратя (там си е написано кой пин за кое), най-често при имобилайзер или без, са различни тези за горивната помпа и тези за датчиците на коляновия и разпределителния вал ) ... по една случайност и аз минах по подобен път Късмет!
|
|
|
|
| Пон Май 13, 2013 8:58 pm |
|
|
|