Отговори на тема стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  >
 Загря ли ми колата или е нормално? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма проблеми...той просто отваря по-рано...работната температура в първи кръг е малко по ниска :good:

Чет Май 16, 2013 5:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ок:smile:

Чет Май 16, 2013 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Абе няма, ама като се замисля трябва да се замери зимата при голям студ на дълго какви стойности държи :idea:

Чет Май 16, 2013 9:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Просто се сваля Мишимото преди зимата и си минаваш на оригиналният... ;)

Пет Май 17, 2013 7:43 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
При външна около 0 градуса държи 68-70 градуса при 140 на магистралата с мишимотото.

Какви са ефектите от карането с не -оптимално загрят мотор, освен леко по-високият разход?

Пет Май 17, 2013 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Сигурно има защо конструкторите на двигателите от Субару да са направили така че термостатът да отваря напълно на 95С, а вентилаторите да включват на 97/98С и изключват на 95/96С. Явно такава трябва да е работната температура на двигателя, иначе сигурно биха се сетили да сложат въпросният Мишимото термостат :idea:

Пет Май 17, 2013 7:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
plaskom написа:
Сигурно има защо конструкторите на двигателите от Субару да са направили така че термостатът да отваря напълно на 95С, а вентилаторите да включват на 97/98С и изключват на 95/96С. Явно такава трябва да е работната температура на двигателя, иначе сигурно биха се сетили да сложат въпросният Мишимото термостат :idea:

Тук говорим за комбинация афтърмаркет радиатор и Мишимото термостат - има доста сериозна разлика. Само едното не върши работа - или си сток или си с двата ъпгрейда.

Не оспорвам знанията на инженерите, а качеството на стоковия термостат - поне лично видях моя как изглеждаше само след 100 000км. Същото важи и за лагерите в Трибека, но това е друга тема...

Пет Май 17, 2013 8:09 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Да де, ама Мишимото термостат и по-голям (не-стоков радиатор Мишимото) не биха дали по-висока работна температура, отколкото Мишимото термостат и сток радиатор, напротив.

Та въпросът си остава - вреди ли нещо на мотора и колата като цяло карането с по-ниска от оптималната работна температура, предвидена от производителят?

Лично аз нямам никаква представа, заради това и питам:)

Пет Май 17, 2013 8:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
аз съм с мишимото радиатор (42мм пита) и 68 гр. мишимото термостат. сега когато навън стане 28 + градуса и дам газ, температурата от 76-80 градуса скача за секунди на 94-95. именно затова пръднах миналото лято - щото бях с големия радиатор и стоковия термостат и като дадох газ при 38 + градуса навън и резултата беше 117 градуса на водата. що - ами щото мързеливия стоков термостат отваря много мудно. тъй че невиждам какво толкова ще навреди на двигателя 10-ина градуса надолу, дори и разхода ми е почти еднакъв с този когато бях 100% сток. те японските инженери да бяха се задълбочили в архитектурата на блока, а не в термостата ROFL ROFL ROFL

Пет Май 17, 2013 8:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Soflab написа:
аз съм с мишимото радиатор (42мм пита) и 68 гр. мишимото термостат. сега когато навън стане 28 + градуса и дам газ, температурата от 76-80 градуса скача за секунди на 94-95. именно затова пръднах миналото лято - щото бях с големия радиатор и стоковия термостат и като дадох газ при 38 + градуса навън и резултата беше 117 градуса на водата. що - ами щото мързеливия стоков термостат отваря много мудно. тъй че невиждам какво толкова ще навреди на двигателя 10-ина градуса надолу, дори и разхода ми е почти еднакъв с този когато бях 100% сток. те японските инженери да бяха се задълбочили в архитектурата на блока, а не в термостата ROFL ROFL ROFL

Баджо, когато свари гурнитурите с автоматичната кутия ли беше и ако да, тя влизаше ли в авариен режим или нещо подобно? Че и тя бая грее като я напомпи човек...

Пет Май 17, 2013 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
didoya написа:
Да де, ама Мишимото термостат и по-голям (не-стоков радиатор Мишимото) не биха дали по-висока работна температура, отколкото Мишимото термостат и сток радиатор, напротив.

Та въпросът си остава - вреди ли нещо на мотора и колата като цяло карането с по-ниска от оптималната работна температура, предвидена от производителят?

Лично аз нямам никаква представа, заради това и питам:)

Ти си на газ, така че си по дифолт с по-висока температура от конструктивно предвидената от Субару. Аз лично предпочитам да дам 100 кинта за Мишимото вместо 1000 за гарнитури. Ако още не са изхвърлили оригиналният тремостат - ще го снимам за да покажа какво представлява...

Пет Май 17, 2013 8:42 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз оригинален си имам, т.е. свален;)

Сега съм с Мишимото, просто разпитвам:)

Пет Май 17, 2013 8:46 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
А какво мислите за термостат, който отваря при 76 градуса?

Не би ли било това идеалното балансирано решение? Хем отваря по-рано от стоковият, хем обаче изчаква мотора да позагрее и така би бил работил доста по-близко до оптималната температура. Дефакто това означава, че дори и зимата на извънградско темп. няма да пада под 78-80 градуса, което е с 10 нагоре спрямо Мишимотото? Същевременно и достатъчно ниско, за да няма проблеми с евентуален перформънс радиатор.

Пет Май 17, 2013 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На моето ЛЕГАСИ, което е 2 литра оригиналният термостат започва да отваря точно на 76 градуса и на 91 е отворен напълно.

Пет Май 17, 2013 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 599
Автомобил: Forester 2.5 STi
Рейтинг: 285
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Soflab написа:

Баджо, когато свари гурнитурите с автоматичната кутия ли беше и ако да, тя влизаше ли в авариен режим или нещо подобно? Че и тя бая грее като я напомпи човек...

автомат бях, но той беше на отделен кръг. мишимото нямат радиатор за автомат, трябва отделен радиатор за скоростите

Пет Май 17, 2013 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Някой пробвал ли е с варианта 50мм пита на Мишимото?

Изобщо правил ли е някой обективни замервания при еднакви условия преди и след смяна на стоковият радиатор с перформанс такъв?

Пет Май 17, 2013 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето снимка на тремостат на 100 000км - ясно се виждат деруги от задържане и непълноценна работа.
При положение че това се скапва толкова рано и струва под 100 кинта, мисля че трябва да се смята за задължителен консуматив за подмяна при покупка на втора ръка кола или при голям пробег.

Както посочи по-горе колегата Plaskom, Субару са сметнали охладителната система, но при изправен термостат и незапушен радиатор.

Така че всеки да си прави сметка.

Прикачени файлове:
Tstat.JPG
Tstat.JPG [ 344.35 KiB | Прегледано 393 пъти ]

Съб Май 18, 2013 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
Някой пробвал ли е с варианта 50мм пита на Мишимото?

Изобщо правил ли е някой обективни замервания при еднакви условия преди и след смяна на стоковият радиатор с перформанс такъв?

Аз съм с ето този http://www.mishimoto.co.uk/subaru-impre ... or-08.html и стоков термостат от 76-91 градуса. При приблизително еднакви температури на външен въздух (14-15 градуса) преди смяната ми държеше около 92 градуса на равно, на 5-та скорост с около 3000 оборота, а след смяна антифриза беше около 84-85.

Съб Май 18, 2013 12:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Outback 2.5 MT '00
Телефон: 0898570988
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
На скоро купих субару аутбек 2,5л. било е нововнос гер. карано в бг 1година с газов инж.
Явно има проблем с охладителната система ,защото чувам перките на радиатора да се включват често при положение че не съм зорил колата и сега в по хладното.Стрелката не мърда след стигане на раб.темп. в средата но като чета и разбрах че не трябва да я чакам да почне.Днес отидох на радиаторен сервиз да се уговоря да проверят за запушване на радиатора .Майстора видя че е лепен и парчето е отлепено леко :facepalm: .Каза че системата не е разхерметизирана ,като отвори капачката на радиатора бликна вода под налягане .Не спада водата от радиатора и казанчето.Предишният собственик е сменил капачката на радиатора и водната помпа (предполагам че не е пускала гръмнал е радиатора и. т.н)
Трудно ли се сменя термостат ?Дали проблема е в него? :pardon: Сега писах писах и се замислих че като пипах радиатора за 5км и включващи се перки не беше горещ а леко топъл Ще го наблюдавам и пак ще пиша,че нов е 350лв :-~

Пон Окт 14, 2013 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
kalosub написа:
На скоро купих субару аутбек 2,5л. било е нововнос гер. карано в бг 1година с газов инж.
Явно има проблем с охладителната система ,защото чувам перките на радиатора да се включват често при положение че не съм зорил колата и сега в по хладното.Стрелката не мърда след стигане на раб.темп. в средата но като чета и разбрах че не трябва да я чакам да почне.Днес отидох на радиаторен сервиз да се уговоря да проверят за запушване на радиатора .Майстора видя че е лепен и парчето е отлепено леко :facepalm: .Каза че системата не е разхерметизирана ,като отвори капачката на радиатора бликна вода под налягане .Не спада водата от радиатора и казанчето.Предишният собственик е сменил капачката на радиатора и водната помпа (предполагам че не е пускала гръмнал е радиатора и. т.н)
Трудно ли се сменя термостат ?Дали проблема е в него? :pardon: Сега писах писах и се замислих че като пипах радиатора за 5км и включващи се перки не беше горещ а леко топъл Ще го наблюдавам и пак ще пиша,че нов е 350лв :-~

Термостата е най-лесен за смяна. Виж си радиатора, защото номера с лепенето е временна мярка. Провери за цените на Койо радиатори - мисля че ще намериш за доста по-ниска цена от 350лв ;) . Да не кажа че за 300лв би трябвало да се вместиш в нов радиатор, термостат, антифриз. В краен случай се изработва алуминиево казанче на мястото на пластмасовото.

Пон Окт 14, 2013 1:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  >