| Автор |
Съобщение |
|
harrryb
Регистриран на: Пон Май 21, 2012 8:02 pm Постове: 90 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
|
|
Колата е субару аутбек 2001г. Н6. Когато махна ключа и заключа консумацията на ток е между 70 и 100 мА. Независимо дали е включена или не алармата мултицета се движеше в тези граници. Проблемът ми е, че зареждам акумулатора на зарядно слагам го на колата, и ако не я карам 4 дена акумулатора пада до 10 волта. Вероятно и той е за смяна, но не съм сигурен и тази консумация в покой дали не е много?
Аз си го смятам така средно 85мА ще е около 1 ват (0.85х12) за едно денонощие 24 вата и за 5 дена около 100 вата, почти колкото фаровете ще изхарчат за един час.
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 12:40 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Някакви модификации по аудиото или по други елементи от електрообзавеждането?
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 12:58 pm |
|
|
|
harrryb
|
|
Не няма модификации по аудиото. Всичко си е фабрично, единствено е добавена аларма в БГ.
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 1:21 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Акумулатора ти на колко години е? Питам те, защото когато не се кара колата по 4-5 дена , и след това се мърда на кратки разстояния в градски условия, му се съкращава живота - по принцип. Другото - провери си на сенниците , от жегата или от годините, капачетата на огледалцата с лампичките се огъват и може да не притискат изключвателчитата на лампичките , а те не се забелязват като светят, дори и в тъмното..... 
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 5:36 pm |
|
|
|
Greg4o
|
Пробвай да не го слагаш на колата 4-5 дни и го замери. Много инфо ще получиш. Замери го зареден и след това без да е закачан няколко дни. 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 5:54 pm |
|
|
|
harrryb
|
|
Нямам идея на колко години е акумулатора, аз купих колата с него преди година и предполагам, че е доста стар. Акумулатора ще го сменя, надявам се да изкарам до зимата с него и после е задължително да взема нов, но искам да съм сигурен, че нямам течове и да прецакам и новия бързо. Лампичките на огледалата на сенниците изгасват като извадя ключа, току що го проверих.
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 5:56 pm |
|
|
|
harrryb
|
Greg4o написа: Пробвай да не го слагаш на колата 4-5 дни и го замери. Много инфо ще получиш. Замери го зареден и след това без да е закачан няколко дни.  Да това го пробвах, заредих го изчаках една нощ и го премерих беше 12,70в. след 5 дена го замерих пак и показваше 12,65в.
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 5:58 pm |
|
|
|
harrryb
|
|
Сетих се, че имам OBD ELM 327 постоянно включено, като го изключих консумацията падна на 25мА и не се променя. Когато включа ЕЛМ консумацията се променя от 75до 115мА. Не се бях замисля, че това ELM може да харчи ток, когато ключа е изваден. Благодаря на всички за мненията.
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 6:12 pm |
|
|
|
deadman
|
|
Колега имаш ли наблюдение върху акумулатора преди монтажа на алармата в БГ? Как и къде измери тока? Като гледам симптомите май преди зимата ще се наложи смяна.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 6:18 pm |
|
|
|
harrryb
|

deadman написа: Колега имаш ли наблюдение върху акумулатора преди монтажа на алармата в БГ? Как и къде измери тока? Като гледам симптомите май преди зимата ще се наложи смяна. Като купих колата първо и сложих аларма, газова и я обслужих. Нямам наблюдения, но акумулатора беше доста празен и купих дейонизирана вода успях да сипя почти един литър. Педи месец го носих акумулатора при един приятел да го замери и се оказа, че електролита е под 10, а трябва да е 25 - 29 не знам точно. Доляха му електролит в момента трябва да е обслужен и се надявам да ми изкара лятото, зимата ще го сменя. Прави ми впечатление, че една клетка губи течност по-бързо от останалите. Всички клетки са до мярката, а едната е 5мм по ниско. Тока го меря с мултицет последователно свързан. Разкачам едната клема и така. Наясно съм, че за зимата ще си купя нов, но борбата е този да избута до зимата. Когато си карах колата всеки ден макар и за малко нямах никакви грижи с акумулатора. Последните 2 месеца я карам по рядко, веднъж седмично, и акумулатора се предава. Всички симптоми сочат, че колата не трябва да стои, а да се кара 
|
|
|
|
| Нед Май 19, 2013 6:33 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
До 30мА се приема за нормално 
|