Отговори на тема
 Каква е нормалната консумация на ток в покой? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колата е субару аутбек 2001г. Н6. Когато махна ключа и заключа консумацията на ток е между 70 и 100 мА. Независимо дали е включена или не алармата мултицета се движеше в тези граници. Проблемът ми е, че зареждам акумулатора на зарядно слагам го на колата, и ако не я карам 4 дена акумулатора пада до 10 волта.
Вероятно и той е за смяна, но не съм сигурен и тази консумация в покой дали не е много?

Аз си го смятам така средно 85мА ще е около 1 ват (0.85х12) за едно денонощие 24 вата и за 5 дена около 100 вата, почти колкото фаровете ще изхарчат за един час.

Нед Май 19, 2013 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Някакви модификации по аудиото или по други елементи от електрообзавеждането?

Нед Май 19, 2013 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не няма модификации по аудиото. Всичко си е фабрично, единствено е добавена аларма в БГ.

Нед Май 19, 2013 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Акумулатора ти на колко години е? Питам те, защото когато не се кара колата по 4-5 дена , и след това се мърда на кратки разстояния в градски условия, му се съкращава живота - по принцип. Другото - провери си на сенниците , от жегата или от годините, капачетата на огледалцата с лампичките се огъват и може да не притискат изключвателчитата на лампичките , а те не се забелязват като светят, дори и в тъмното..... :good:

Нед Май 19, 2013 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай да не го слагаш на колата 4-5 дни и го замери.
Много инфо ще получиш.
Замери го зареден и след това без да е закачан няколко дни.
:good:

Нед Май 19, 2013 5:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Нямам идея на колко години е акумулатора, аз купих колата с него преди година и предполагам, че е доста стар.
Акумулатора ще го сменя, надявам се да изкарам до зимата с него и после е задължително да взема нов, но искам да съм сигурен, че нямам течове и да прецакам и новия бързо.
Лампичките на огледалата на сенниците изгасват като извадя ключа, току що го проверих.

Нед Май 19, 2013 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
Пробвай да не го слагаш на колата 4-5 дни и го замери.
Много инфо ще получиш.
Замери го зареден и след това без да е закачан няколко дни.
:good:

Да това го пробвах, заредих го изчаках една нощ и го премерих беше 12,70в. след 5 дена го замерих пак и показваше 12,65в.

Нед Май 19, 2013 5:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Сетих се, че имам OBD ELM 327 постоянно включено, като го изключих консумацията падна на 25мА и не се променя. Когато включа ЕЛМ консумацията се променя от 75до 115мА.
Не се бях замисля, че това ELM може да харчи ток, когато ключа е изваден.
Благодаря на всички за мненията.

Нед Май 19, 2013 6:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега имаш ли наблюдение върху акумулатора преди монтажа на алармата в БГ? Как и къде измери тока? Като гледам симптомите май преди зимата ще се наложи смяна.

Нед Май 19, 2013 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
deadman написа:
Колега имаш ли наблюдение върху акумулатора преди монтажа на алармата в БГ? Как и къде измери тока? Като гледам симптомите май преди зимата ще се наложи смяна.

Като купих колата първо и сложих аларма, газова и я обслужих. Нямам наблюдения, но акумулатора беше доста празен и купих дейонизирана вода успях да сипя почти един литър. Педи месец го носих акумулатора при един приятел да го замери и се оказа, че електролита е под 10, а трябва да е 25 - 29 не знам точно. Доляха му електролит в момента трябва да е обслужен и се надявам да ми изкара лятото, зимата ще го сменя. Прави ми впечатление, че една клетка губи течност по-бързо от останалите. Всички клетки са до мярката, а едната е 5мм по ниско.
Тока го меря с мултицет последователно свързан. Разкачам едната клема и така.
Наясно съм, че за зимата ще си купя нов, но борбата е този да избута до зимата. Когато си карах колата всеки ден макар и за малко нямах никакви грижи с акумулатора. Последните 2 месеца я карам по рядко, веднъж седмично, и акумулатора се предава. Всички симптоми сочат, че колата не трябва да стои, а да се кара ;)

Нед Май 19, 2013 6:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
До 30мА се приема за нормално :good:

Нед Май 19, 2013 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема