Отговори на тема
 Въпрос 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: subaru
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Доста време съм прекарал в форума търсейки информация за автомобила който искам да закупя и наскоро се сдобих с него - субару аутбек 2005 2.5 ат внесен от Швейцария. Имам следното запитване към вас понеже сте с повече опит и вероятно ще знаете точно за какво иде реч - точно над "P"-то на автомата имам един черен бутон, който нямам никаква идея какво прави. 1во мислех че е за он-офф на vdc-то (по VIN излиза че има) но на таблото не светва нищо като го натисна. Изглежда ми оригинално сложен там (личи си че конзолата е отлята с такава дупка, а не е рязано допълнително). Вероятно ще разглобя конзолата да видя дали е закачен, но предпочитам първо да чуя мнението ви.

Пон Юли 08, 2013 1:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
нищо ли не пише на бутончето?
По добре щтракни 1 снимчица.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Юли 08, 2013 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 130
Автомобил: VW Passat
Телефон: 0899 951 395
Рейтинг: 337
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Бутон за забрана превключването на заден ход по време на движение
Тази функция предотвратява неволното преместване на скоростния лост на позиция R, докато превозното средство е в движение.
Бутонът започва да функционира, когато превозното средство достигне скорост от приблизително 10 км/ч. След като се достигне посочената скорост, се предотвратява преместването на скоростния лост от позиция „N” на позиция „R”. Когато скоростта на автомобила падне под 10 км/ч, функцията се анулира, и тогава скоростният лост може да бъде преместен на позиции „R” и „P”.
Вижте също и тази тема: viewtopic.php?f=25&t=14060

Пон Юли 08, 2013 6:43 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: subaru
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Nikolov написа:
Тази функция предотвратява неволното преместване на скоростния лост на позиция R, докато превозното средство е в движение.
Бутонът започва да функционира, когато превозното средство достигне скорост от приблизително 10 км/ч. След като се достигне посочената скорост, се предотвратява преместването на скоростния лост от позиция „N” на позиция „R”. Когато скоростта на автомобила падне под 10 км/ч, функцията се анулира, и тогава скоростният лост може да бъде преместен на позиции „R” и „P”.

Благодаря!

Пон Юли 08, 2013 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 79
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
"e="gaydarov87"]
Nikolov написа:

Благодаря![/quote]
"

Това не е ли за бутона, който е на самия лост при по стария модел, със правия канал за превключване?
Колегата говори за малко черно бутонче на конзолата, в страни от скоростния лост. Аз до колкото знам е за да може да се превключва лоста когато колата няма ток, при изваден акумулатор например???

Вто Юли 09, 2013 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Dzvero написа:
Това не е ли за бутона, който е на самия лост при по стария модел, със правия канал за превключване?
Колегата говори за малко черно бутонче на конзолата, в страни от скоростния лост. Аз до колкото знам е за да може да се превключва лоста когато колата няма ток, при изваден акумулатор например???

Nikolov написа:

От гореспоменатата тема: "... Сервизният черен ключ на селектора (ако, разбира се има такъв) служи за превключване на скоростния лост при изключено запалване. Например, натискайки това копче, вие ще можете да превключите лоста на „неутрална” („N”), за да избутате незапалващия автомобил. В автосервиз - за да демонтират приборния панел, или при монтиране на аудио, по същия начин може да превключите лоста в положение „1” за облекчаване достъпа до конзолата. А на някои модели, без този ключ ще е трудно изваждането на пепелника..."

Вто Юли 09, 2013 10:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако поназнайвате английски език, може да разгледате и тук: http://www.subaru.com/owners/resource-c ... index.html
Аз съм посочил 2005г, Outback, 2.5i. След това натискате бутона Get Manuals.
Обърнете внимание на глава 7- Starting and operating, по-специално страница 7-19

Вто Юли 09, 2013 11:10 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема