|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
big_boy81
Пресен - пресен
|
Здравейте предстои ми покупка на Легаси бих искал препоръки къде и какво да погледна преди да се гмурна 
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 5:39 am |
|
|
|
Unufri
|
|
Здравей Колега,
Според мен трябва да дадеш допълнителна информация какво точно търсиш, до колко пари и т.н.
Поздрави,
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 8:10 am |
|
|
|
big_boy81
Пресен - пресен
|
|
Легаси 2001 година 2000 куб. 124 к.с.
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 9:15 am |
|
|
|
jorobesnia
Регистриран на: Чет Окт 11, 2012 7:58 am Постове: 59 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 0
|
Здравей, Според мен най-важно е по автомобила да няма по-сериозни удари. Гледай за различни цветови нюанси по детайлите и сгъвания и луфтове, които не трябва да ги има. След това по двигателя гледаш за течове на масло. Най-добре се вижда като се свали кората под него. Скоростите трябва да включват плавно, а ако е АТ без "ритници". Трябва да се погледнат и тампоните на какъв хал са. Провери за близък сервиз около твоето местоположение във форума или потърси някой да те придружи. Най-добре експерт да си каже мнението Успех 
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 11:16 am |
|
|
|
deadman
|
|
Колега, харесай си няколко, разгледай ги на място за стандартните неща (износване на седалки, волан и педали, симетричност на ламарините и т. н.) и след това право в сервиз от посочените в темите във форума.
_________________ Не ми казвай колко си учил, кажи ми колко си пътувал
|
|
|
|
| Вто Юли 09, 2013 11:30 am |
|
|
|
yasobg
Регистриран на: Пет Дек 17, 2010 1:40 pm Постове: 129 Местоположение: sofia
Автомобил: Легаси '99, 2.5, седан
Рейтинг: 26
|

Не мога да се меря със спецовете в този форум, но ще ти кажа аз какво гледах когато купувах моето Legacy!
Освен тези неща, които са ти казали колегите, задължително течове от дифовете, маслата и антифриза да не са бози, задължително колата да я гледаш студена, след това запалване и внимание за вибрации на боксьора, задължително да работи на място известно време да включи вентилаторите и да "закове температурата, задължително предното стъкло за амортизация(може да ти помогне да се ориентираш за км на колицата), всички електрически системи - подгряване на седалки, стъкло, чистачки, огледала(трудно е в това топло време, но поне да се включватсветлините на копчетата) и ако тези неща са в ред тогава в сервиз да я погледне някой, който знае какво да гледа...ако е автомат, когато превключваш и си натиснал спирачката не би трябвало да усетиш разклащане ...или поне не натрапчиво и осезаемо, автопилот(ако има), провери ел.стъклата дали работят и как се свалят, обърни внимание на уплътненията на вратите там, където контактуват със стъклото, уплътненията на предно и задно стъкло колко са амортизирани и изпечени от слънцето..климатик дали работи, парно също, настройката на ел.огледалата, чистачки, пръскалки, всичко, което видиш го включи и виж дали работи правилно...пусни един пръст на дисковете да видиш ръб, това също би могло да те ориентира за пробег и за немарливост на предишен собственик... Успех с покупката!!!
|
|
1
|
|
| Вто Юли 09, 2013 12:37 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|

yasobg написа: Не мога да се меря със спецовете в този форум, но ще ти кажа аз какво гледах когато купувах моето Legacy!
Освен тези неща, които са ти казали колегите, задължително течове от дифовете, маслата и антифриза да не са бози, задължително колата да я гледаш студена, след това запалване и внимание за вибрации на боксьора, задължително да работи на място известно време да включи вентилаторите и да "закове температурата, задължително предното стъкло за амортизация(може да ти помогне да се ориентираш за км на колицата), всички електрически системи - подгряване на седалки, стъкло, чистачки, огледала(трудно е в това топло време, но поне да се включватсветлините на копчетата) и ако тези неща са в ред тогава в сервиз да я погледне някой, който знае какво да гледа...ако е автомат, когато превключваш и си натиснал спирачката не би трябвало да усетиш разклащане ...или поне не натрапчиво и осезаемо, автопилот(ако има), провери ел.стъклата дали работят и как се свалят, обърни внимание на уплътненията на вратите там, където контактуват със стъклото, уплътненията на предно и задно стъкло колко са амортизирани и изпечени от слънцето..климатик дали работи, парно също, настройката на ел.огледалата, чистачки, пръскалки, всичко, което видиш го включи и виж дали работи правилно...пусни един пръст на дисковете да видиш ръб, това също би могло да те ориентира за пробег и за немарливост на предишен собственик... Успех с покупката!!! Всички тези неща които е изброил колегата са верни плюс: Като я запалиш студена не трябва да трака нищо по мотора. Ако АТ, когато е на смукач и включиш на D винаги ще има тласък за това я почакай да загрее (трябва да държи около 670-700об/мин). След като я покараш малко пипни джантите дали не са се напекли. Ако са спирачните апарати са за ревизия. Отвори казанчето за антифриза, вътре трябва да е бистро и чисто, ако не е , гарнитура глава е за смяна. Ако е със шибидах, задължително огледай за течове като го отвориш си заври главата и гледай м/у тавана и тапицерията . Също ако е комби междинния панел м/у двата стопа гледай да не е спукан или счупен, защото като отвориш багажника ще се пълни с вода купето ( а и нов междинен панел е 750лв. втора ръка е 300-350). Успех с покупката , уцелиш ли читав и гледан автомобил, оставаш Субарист завинаги 
|
|
4
|
|
| Чет Юли 11, 2013 12:43 am |
|
|
|
takev
|

takev написа: yasobg написа: Не мога да се меря със спецовете в този форум, но ще ти кажа аз какво гледах когато купувах моето Legacy!
Освен тези неща, които са ти казали колегите, задължително течове от дифовете, маслата и антифриза да не са бози, задължително колата да я гледаш студена, след това запалване и внимание за вибрации на боксьора, задължително да работи на място известно време да включи вентилаторите и да "закове температурата, задължително предното стъкло за амортизация(може да ти помогне да се ориентираш за км на колицата), всички електрически системи - подгряване на седалки, стъкло, чистачки, огледала(трудно е в това топло време, но поне да се включватсветлините на копчетата) и ако тези неща са в ред тогава в сервиз да я погледне някой, който знае какво да гледа...ако е автомат, когато превключваш и си натиснал спирачката не би трябвало да усетиш разклащане ...или поне не натрапчиво и осезаемо, автопилот(ако има), провери ел.стъклата дали работят и как се свалят, обърни внимание на уплътненията на вратите там, където контактуват със стъклото, уплътненията на предно и задно стъкло колко са амортизирани и изпечени от слънцето..климатик дали работи, парно също, настройката на ел.огледалата, чистачки, пръскалки, всичко, което видиш го включи и виж дали работи правилно...пусни един пръст на дисковете да видиш ръб, това също би могло да те ориентира за пробег и за немарливост на предишен собственик... Успех с покупката!!! Всички тези неща които е изброил колегата са верни плюс: Като я запалиш студена не трябва да трака нищо по мотора. Ако АТ, когато е на смукач и включиш на D винаги ще има тласък за това я почакай да загрее (трябва да държи около 670-700об/мин). След като я покараш малко пипни джантите дали не са се напекли. Ако са спирачните апарати са за ревизия. Отвори казанчето за антифриза, вътре трябва да е бистро и чисто, ако не е , гарнитура глава е за смяна. Ако е със шибидах, задължително огледай за течове като го отвориш си заври главата и гледай м/у тавана и тапицерията . Също ако е комби междинния панел м/у двата стопа гледай да не е спукан или счупен, защото като отвориш багажника ще се пълни с вода купето ( а и нов междинен панел е 750лв. втора ръка е 300-350). Успех с покупката , уцелиш ли читав и гледан автомобил, оставаш Субарист завинаги  И нещо много важно забравих да кажа, чуй как работи компресора на окачването. Дали помпа, колко време помпа, свети ли индикатора на таблото постоянно. Като я погледнеш за пръв път не трябва гумите да са и в калниците 
|
|
|
|
| Пет Юли 12, 2013 1:16 am |
|
|
|
yasobg
|
Ааа, тук моят съвет е да бяга далеч от въздушно..дори и в момента да работи добре, няма да мине много време и ще се обади! Ако иска височина - Бек, ако иска Легаси - ще трябва да се примири с "нисочината" на автомобила! 
|
|
|
|
| Пет Юли 12, 2013 10:03 am |
|
|
|
takev
|
Тука вече отваряме друга тема колега  ) Аз лично не бих се лишил от екстрата с въздушното и съм търсил нарочно такъв автомобил  А и Легаси без въздушно, внос от чужбина, е много трудно да не кажа невъзможно да намериш .
|
|
|
|
| Пет Юли 12, 2013 11:40 pm |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
|
Заради тази екстра в крайна сметка ми се наложи да се простя с 1600 лева за ново обикновено окачване...
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Съб Юли 13, 2013 9:29 pm |
|
|
|
takev
|
Да така е  1600 лв не са малко пари  Но ако искаш да караш Субару, има и такъв риск. Все пак не ги купуваме чисто нови от магазина. А това общо взето важи и за голяма част от другите марки автомобили.
|
|
|
|
| Нед Юли 14, 2013 10:33 pm |
|
|
|
yasobg
|
Малко по-нисък, но с по-евтин "консуматив" 
|
|
|
|
| Пон Юли 15, 2013 11:34 am |
|
|
|
Arkidqkono
Регистриран на: Вто Мар 05, 2013 4:12 pm Постове: 121 Местоположение: София
Телефон: 0887806304
|
Според мен въздушното окачване си е гъзарийка, когато искаш височина.....имаш я почти колкото на OUTBACLK-а, когато ти трябва шосейка....имаш я. Вярно по - скъпа екстра е, но всеки има различни вкусове. 
_________________ Полезни автоаксесоари за вашият автомобил!
https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/
|
|
1
|
|
| Пет Юли 19, 2013 9:26 pm |
|
|
|
dimonik75
Регистриран на: Нед Авг 26, 2012 1:05 pm Постове: 42 Местоположение: София
Автомобил: Субару Легаси 2.5 GX 2000г.
Телефон: 0887420638
Рейтинг: -7
|
|
Колега,харесваш си кола и отиваш при някой доказан майстор на субару да я погледне, защото тъговците са големи ''пичове'' да не стане като при мен греда.
|
|
|
|
| Нед Юли 21, 2013 5:03 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
Arkidqkono написа: Според мен въздушното окачване си е гъзарийка, когато искаш височина.....имаш я почти колкото на OUTBACLK-а, когато ти трябва шосейка....имаш я. Вярно по - скъпа екстра е, но всеки има различни вкусове.  Возията също е доста по различна.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Нед Юли 21, 2013 5:53 pm |
|
|
|
Arkidqkono
Регистриран на: Вто Мар 05, 2013 4:12 pm Постове: 121 Местоположение: София
Телефон: 0887806304
|
Не съм се возил на Legacy с твърдо окачване и не мога да направя разликата, но имам голям мерак да разбера. 
_________________ Полезни автоаксесоари за вашият автомобил!
https://protektoperfekto.bg/product-category/avtoaksesoari/
|
|
|
|
| Пет Окт 11, 2013 11:01 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|