Отговори на тема
 Ел. стъкла - управление 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: subaru impreza
Телефон: 0876543191
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте,
карам от 3 - 4 месеца Субару импреза 90 к.с. 1996 г и съм много доволен от автомобила.
Монтирах дистанционно управление за централното заключване, но забелязах, че модулът който монтирах поддържа и автоматично затваряне на стъклата при заключване на автомобила. Искам да попитам дали има краен изключвател за захранването на моторчето, защото този модул подава +12 волта в продължение на 30 секунди и ако нещо не прекъсне веригата след затварянето, моторчето ще изгори вероятно.
Предварително благодаря!

Съб Май 25, 2013 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Предполагам като се сложи реле.

Съб Май 25, 2013 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
rudi66 написа:
Здравейте,
карам от 3 - 4 месеца Субару импреза 90 к.с. 1996 г и съм много доволен от автомобила.
Монтирах дистанционно управление за централното заключване, но забелязах, че модулът който монтирах поддържа и автоматично затваряне на стъклата при заключване на автомобила. Искам да попитам дали има краен изключвател за захранването на моторчето, защото този модул подава +12 волта в продължение на 30 секунди и ако нещо не прекъсне веригата след затварянето, моторчето ще изгори вероятно.
Предварително благодаря!

Не мисля че подава (+) в продължение на 30с. а (-) и смятам че към него трябва да се монтира допълнителен модул за затваряне на стъклата който пък от своя страна може да взима сигнал само от централното(няма нужда от 30-те сек.) НО без да видя не мога да съм сигурен, така че ако още имаш нужда от помощ пусни една снимка на описанието и схемата и на самия модул.

Пон Юни 03, 2013 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: subaru impreza
Телефон: 0876543191
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Модулът, който монтирах наистина подава минус както отбеляза колегата.
Аз обаче се заех с измервания и проби, и установих че при затваряне на стъклата моторчето консумира 2 - 3 ампера, в зависимост колко са натегнати държачите на стъклото в горния край на вратата.
От всички врати само шофьорската има опция при кратко натискане на бутон стъклото да се отваря или затваря до край автоматично. При другите врати отварянето или затварянето продължава докъто е натиснато копчето.

При затваряне на стъклото на водача, като се достигане на най-горно положение на стъклото моторчето започва да се товари и токът през него нараства. Когато достигне около 10 ампера захранващото напрежение се изкючва от електронна схема и реле, които са монтирани на гърба на платката с копчетата.

При това положение не е проблем да направя автоматично да се вдига стъклото на шофьора при заключване, но трябва да се добави реле във вратата и да се прекара кабел до централното.

Проблемът идва при другите врати, които нямат схема, която да следи колко ампера консумират моторчетата. Това означава, че при всяко заключване на колата моторчетата ще се товарят в режим на късо съединение в продължение на 30 секунди и все някога ще изгорят. Също така не е ясно и релетата колко са качествени а при тези ампери могат да им залепнат контактите.

Решението е във всяка врата да се монтират електронни схеми като тази в шофьорската врата, да се поставят релата и също така да се пуснат кабели от всички врати до централното. Ако се спести нещо от това е компромис със сигурността.

Става прекалено сложно и трудоемко. Няма смисъл, но ако някой има друга идея да пише!

Вто Юни 04, 2013 12:03 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 43
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Горе съм ти дал отговора - отделен модул за 4 стъкла който прави точно това което си описал за шофьорското стъкло. Монтира се в шофьорската врата където са кабелите за всички стъкла.

Вто Юни 04, 2013 7:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Автомобил: impresa 2.0l
Телефон: 0878115278
Рейтинг: -6
Кофти...
Отговори с цитат
задължително модул за ел стъкла 25лв някъде струваше този канал от централното управлява него [стар алармаджия]

Сря Юли 31, 2013 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Отговори на тема