| Автор |
Съобщение |
|
mobilclima
Автомобил: subau legacy
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте, Колеги, От скоро имам честта да карам Субару, но откакто го имам не мога да накарам чек енджина да угасне. Доста четох из форума, но не намерих проблем като моя. Колата е Легаси 1997г. Преди е карана с обикновена газова уредба и чека си светеше. След като я купих монтирах газов инжекцион, но светне ли чека няма гасене докато колата не изстине.
Проблема е следния: Сутрин паля на бензин, нормално на 30 градуса си минава на газ. Всичко е наред до момента в който колата загрее - стрелката се вдига до средата - и светва чека. Колата влиза в авариен режим, става мудна, има леко прекъсване и чека не гасне по никакъв начин докато не изстине мотора. Мислех, че е от газовия инжекцион но не - пробвах я и на бензин и пак същото - загрее ли чека светва и колата не върви.
Ако някой е имал подобен проблем нека сподели. Ще съм благодарен.
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:32 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Може да е от какво ли не... ламбда сонда, кнок сензор... Каква грешка показва проверявал ли си?
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:35 pm |
|
|
|
mobilclima
|
BAlexandrov написа: Може да е от какво ли не... ламбда сонда, кнок сензор... Каква грешка показва проверявал ли си?
ПП. Моля, пиши с малки букви. пробвах с буксите при вклучване на зелените цъкат някакви релета тръгва перката а с черните чека взе да мига и извади няколко грешки 22,23 32,33 ако не съм объркал миганията едната я четох кнок а другата ми даваше дебитомер
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:40 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Много са... изтрий ги и като светне пак лампата, свържи черните и гледай коя ще даде. Изтриват се накратко - като свържиш черните и зелените и покараш малко или с откачане на акумулатора. Ако не се изтрият и започне да мига на равни бързи интервали - виж кои грешки ще останат. ПП Самодиагностика
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:43 pm |
|
|
|
mobilclima
|
BAlexandrov написа: Много са... изтрий ги и като светне пак лампата, свържи черните и гледай коя ще даде. Изтриват се накратко - като свържиш черните и зелените и покараш малко или с откачане на акумулатора. Ако не се изтрият и започне да мига на равни бързи интервали - виж кои грешки ще останат. значи и двата чивта букси трябва да са вклучени зелена с зелена и черна с черна и така си карам нали опасявам се да не объркам нещо
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 4:46 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Да. Прочети инструкцията за повече увереност 
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 5:02 pm |
|
|
|
mobilclima
|
mobilclima написа: BAlexandrov написа: Много са... изтрий ги и като светне пак лампата, свържи черните и гледай коя ще даде. Изтриват се накратко - като свържиш черните и зелените и покараш малко или с откачане на акумулатора. Ако не се изтрият и започне да мига на равни бързи интервали - виж кои грешки ще останат. значи и двата чивта букси трябва да са вклучени зелена с зелена и черна с черна и така си карам нали опасявам се да не объркам нещо колега изтрих грешките както ти ми каза сега като го тествам чека мига само с равни интервали явно ще трябва да я покарам да разбера дали е изчезнала или ще се появи отново тази грешка благодарности за инфото и много полезен линк
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 5:12 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
То няма само да се оправи - сега като светне лампата веднага виж каква грешка е дало.
|
|
|
|
| Пон Сеп 30, 2013 7:55 pm |
|
|
|
mobilclima
|
BAlexandrov написа: То няма само да се оправи - сега като светне лампата веднага виж каква грешка е дало. определено е така днес пак по същия начин ми светна чека и след диагностика с буксите ми даде грешка 22 датчик детонации десен сензор но честно казано не съм наясно какво е това
|
|
|
|
| Вто Окт 01, 2013 7:41 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Вто Окт 01, 2013 8:29 am |