Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Какви свещи да сложа на Форестър турбо 99г. на газ? 
Автор Съобщение

Постове: 56
Автомобил: forester 2.0 T
Телефон: 0895731993
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
някои нещо за свещите нямали да каже

Нед Сеп 08, 2013 1:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не знам какво да ти кажа, колега... сложил си студени свещи без причина. Направил си им междината като на Лада.
Все пак вероятно основният проблем е с газовата, макар че може би и друг има. Нищо не казваш на бензин как върви и как е вървяла преди. От кога са проблемите, какво е сменяно наскоро... Изобщо вземи иди на истински майстор иначе оправия така на парче - трудно.

Нед Сеп 08, 2013 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
milen 81 написа:
някои нещо за свещите нямали да каже
Проблема не ти е в свещите, те по каталог си ги дават и двата модела, но никъде не пише да им се намалява разстоянието .. ;)
Това са вече измишльотини на газаджиите, които обикновено винаги са по компетентни от производителя на автомобила и от производителите на свещи .. :)
На мен винаги ми е било интересно, как тъй тези от NGK не са се сетили на специалната си свещ за газ, да вземат чукът и да и намалят разстоянието . :D
Търси си проблема в газовата уредба, или в майстора който я е настройвал, пробвай ако искаш и с други свещи, за да се убедиш, че не е от тях ..

Пон Сеп 09, 2013 8:07 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
на бензин колата е като самолет,няма никакви поблеми.сменил съм ввичко свързано с обслужването ,ролки ремъци'масло ,филтри,кабели,детонационен датчик че го даваше като грешка и въпросните свещи ,проблема е в газовата и тези времена от '0' които отчита газ.комп и не пуска газ в момента на рязко натискане на педала.днес или утре ще върна старите свещи и ще видя какво ще стане

Вто Сеп 10, 2013 9:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом на бензин върви добре, не пипай свещите, не е от тях.
Газовата е проблема - действай там.

Вто Сеп 10, 2013 9:23 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 22
Автомобил: Субару ,Форестър, 2.0Т 170кс 99г.
Нов фен
Отговори с цитат
До настройка на газовото е имах същия проблем, но ми я настроиха. Поставих я при газаджийте при автоморга Италианеца, с обикаляне на магистрала Люлин в движение. Но съм много доволен. И моята газ е блутроник.

Сря Сеп 11, 2013 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
значи колеги ,смених си свещите със старите тези които си бяха на колата,една седмица никакви ядове и от вчера пак се почна.Вероятна причина за прекъсванията бензиновият компютър губи настройки след продължително каране на газ,но при мен нещо много бързо се случва,друго което искам да спомена е че сменявах преди време детонациония датчик с втора употреба, възможно ли е да прекъсва от него макар и да няма грешки

Съб Сеп 21, 2013 9:20 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега махни си Блутройника,турския редуктор(изпарител) сложи си на Романо или Фобос,бързи дюзи и тогава ще ти престанат проблемите !

Съб Сеп 21, 2013 9:55 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
значи колега ,нещо не разбирам защо трябва да махна изпарителя при положение че с 220 държи и налягане и температура,дюзите са 1.5ом разпробити са на 3.0 ако сложа бързи дюзи за каквито говориш 1ом според мене те играят роля за празния ход аз там проблем нямам.Нещо се случва с колата и проблема не е в газта,от една седмица я карам на бензин с цел да видя дали не губи бензинови настройки но няма ефект.Струва ми се че нещо не е наред и на бензин .Судена сутрин като я запаля първото натискане на педала и заглъхва,след това си се форсира без проблем,не може половин ден да работи добре на газ и след малко престои да не иска

Вто Окт 01, 2013 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
milen 81 написа:
значи колега ,нещо не разбирам защо трябва да махна изпарителя при положение че с 220 държи и налягане и температура,дюзите са 1.5ом разпробити са на 3.0 ако сложа бързи дюзи за каквито говориш 1ом според мене те играят роля за празния ход аз там проблем нямам.Нещо се случва с колата и проблема не е в газта,от една седмица я карам на бензин с цел да видя дали не губи бензинови настройки но няма ефект.Струва ми се че нещо не е наред и на бензин .Судена сутрин като я запаля първото натискане на педала и заглъхва,след това си се форсира без проблем,не може половин ден да работи добре на газ и след малко престои да не иска

Това което Радо се е опитал да ти намекне е да разкараш тая газова, защото е най-нисък клас и е неподходяща за Субару двигател и то турбо.
С 220 на газ в скоро време ще окотиш двигателя.

Вто Окт 01, 2013 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
milen 81 написа:
здравейте колеги,и аз да кажа в какви приключения съм се вкарал.карам форестер турбо 2001г ,на газ,свещите които съм сложил са NGK PFR7B, платинени дадоха ми ги за газ с по високо топлинно число а тези който свалихме бяха PFR6B ,не знам дали трябва да е така но съм израснал с майстора и не вярвам да ме лъже.При него слагах и газ.инжекцион и се почнаха проблемите страшно прекъсва придърпва в ниските ,а по някога и във високите.проверка на бобина ,проверка на кабели,показания на ТПС-са почистване на дросела всичко е изправно.даже днес проверихме пак свещите и намалихме разстоянието на 0.6.Газовото е българско "Блутроник" .И след проверка и тест в движение се оказва че,при рязко подаване на газ газовия комп. не може да отчете асинхронните впръсквания на бензин и показва времена "0" и не подава газ и затова се получава цялата работа. Та въпроса ми е аванс процесор ще свърши ли работа при мене, и дали свещите които съм сложил трябва да са тия или други.ЩЕ съм благодарен ако някои се е сблъсквал с подобен проблем и помогне

Сам си с отговорил от къде са проблемите.По-високия клас ГИ имат избор в настройките дали е за атмосферен двигател или турбо и как да управлява инжекторите при рязко натискане на педала. Смени само електронния блок. На фобоса можеш да му закачиш наличната периферия. Това че ти прави и на бензин проблеми може да е от вакуума за изпарителя, може и газ да вкарва... Аз бих покарал на бензин при изолиран вакуум на изпарителя при условие че няма пропуск в монтажа по отношение на уплътняването.

Вто Окт 01, 2013 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
добре сега разбрах,за романо явно няма да стане заради цената,а какъв фобос комп. да взема

Вто Окт 01, 2013 3:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1 или 2 http://www.fobosgas.com/page/109/sravni ... krhzBBqCUl
В продавалника гледах добри цени.

Вто Окт 01, 2013 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
добре освен компютъра на фобос и окабеляването нещо друго трябва ли ми . Нещо което е специфично и трябва да го има за да работи без проблем, някои ако се сеща за нещо което при блутроника го няма .Благодаря предварително

Съб Окт 05, 2013 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
milen 81 написа:
добре освен компютъра на фобос и окабеляването нещо друго трябва ли ми . Нещо което е специфично и трябва да го има за да работи без проблем, някои ако се сеща за нещо което при блутроника го няма .Благодаря предварително

Може да знеш, но ако не прочети в темата за маслата за маслото на газ какво трябва да е , това може би е най-важното :) viewtopic.php?f=1&t=5411 по накрая става дума

Съб Окт 05, 2013 11:10 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
здравейте колеги,след доста премеждия с газовия инжекцион и невъзможност да настроят колата,запазих час за смяна с нов в Кюстендил инж. като марка е ЛандиРенцо ,отивам там защото се разбрах с човека ако проблема с придърпването и прекъсването остане да си свали инжекциона и съответно да не ми взима пари,а е направил и доста субита.Обръщам се към разбиращите от газ.инж. можели да бъде адаптивна по обд за моя форестер турбо 04.2000г.забравих да го попитам,а сега телефонът му е изключен.единственото което разбрах е за някакъв турбо изпарител които ще сложи.все пак ще му звънна в понеделник да се уточним ама да съм малко по подготвен.

=D> :hello: :respect: :respect:

Нед Ное 03, 2013 9:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Късмет!

Нед Ное 03, 2013 1:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 45
Автомобил: SUBARU Forester 2.0 - 2003
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
milen 81 написа:
здравейте колеги,след доста премеждия с газовия инжекцион и невъзможност да настроят колата,запазих час за смяна с нов в Кюстендил инж. като марка е ЛандиРенцо ,отивам там защото се разбрах с човека ако проблема с придърпването и прекъсването остане да си свали инжекциона и съответно да не ми взима пари,а е направил и доста субита.Обръщам се към разбиращите от газ.инж. можели да бъде адаптивна по обд за моя форестер турбо 04.2000г.забравих да го попитам,а сега телефонът му е изключен.единственото което разбрах е за някакъв турбо изпарител които ще сложи.все пак ще му звънна в понеделник да се уточним ама да съм малко по подготвен.

=D> :hello: :respect: :respect:

Здрасти,

Човека в Кюстендил - Асен ли се казва?

Пон Ное 04, 2013 9:51 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат