Отговори на тема
 Потреперване при студено палене 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 80
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте , колеги,
Става дума за аутбек с двигател 2.5, АТ , 165 кс. При палене сутрин , тоест на студен двигател , като се запали и си вдигне оборотите както си е стандартно , започва да се усеща едно потреперване от двигателя , неравномерно леко подрусване което трае докато оборотите се нормализират. След това всичко е супер. Смених свещите , понеже първоначалната ми е идея беше за тях , но това остана. Какво друго може да е причината?
Държа да отбележа че няма нищо друго което да ме смущава в работата на двигателя , всичко е супер, равномерен и тих.

Поздрави!

Пет Сеп 27, 2013 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Инжекторите примерно не работят еднакво...

Пет Сеп 27, 2013 12:50 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пробвай с добавка за почистване на инжекторите.

Пет Сеп 27, 2013 2:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
krismarg написа:
Пробвай с добавка за почистване на инжекторите.

Да, точно за това се бях замислил ... Препоръчайте ми някоя , аз единствено съм срещал STP по бензиностанциите.

А и да добавя, проверих за грешки през OBD и не изведе нищо.

Пет Сеп 27, 2013 2:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма кой-знае каква разлика от добавките в резервоара. Има разлика ако се свалят и почистят или с добавка директно да им се пусне, което се прави в сервиз.
Иначе STP не е зле, може и ProTec http://www.pro-tec-bulgaria.com/index.p ... &Itemid=18

Пет Сеп 27, 2013 3:04 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Няма кой-знае каква разлика от добавките в резервоара. Има разлика ако се свалят и почистят или с добавка директно да им се пусне, което се прави в сервиз.
Иначе STP не е зле, може и ProTec http://www.pro-tec-bulgaria.com/index.p ... &Itemid=18

Благодаря за информацията!
Всъщност, незнам дали съм прав, но ако инжекторите са зле , не би ли трябвало да се отразява постоянно на работата на двигателя , не само при студено палене ?

Пет Сеп 27, 2013 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Проблем с инжекторите най-много си личи на студен двигател - пръска на струйка, не е добро смесообразуването и изгарянето. При топъл вече няма толкова много значение.
 1

Пет Сеп 27, 2013 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Проблем с инжекторите най-много си личи на студен двигател - пръска на струйка, не е добро смесообразуването и изгарянето. При топъл вече няма толкова много значение.

Ясно, благодаря!

Пет Сеп 27, 2013 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Outback '04 3.0H6 AT
Телефон: 0888818148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Ако решиш да слагаш добавка на PRO TEC, а в Бургас не откриеш - звънкай/пиши.
Аз съм от Шумен и поддържам пълната гама при мен на склад.
Естествено, за съфорумци ще има и отстъпка :good:
Милен, 0888 81 81 48, [email protected]

Пон Окт 07, 2013 12:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря, MGGen, за предложението!

Интересното е че , вече след изгоряни почти два резервоара бензин Shell Nitro+, 100 октана, има намаляне на това подрусване което се усещаше. Може би има някаква почистваща добавка в това гориво. Хубавото е че с този бензин двигателя се държи супер добре. Смених няколко вида бензини но с този е най-добре. Ще продължа с него , определено. А ако ефекта за потреперването е само временно, през зимата ще си проличи най-добре, тогава ще търся все пак добавката.
Имам си необосновано за мен едно наум за тези добавки, интересно защо , но ще проуча допълнително какви са минусите им евентуално.
Всяка информация която някой е придобил , ще е добре дошла , освен на мен и за останалите колеги тук във форума.

Поздрави!

Пон Окт 07, 2013 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей an1id, аз имах същия проблем както си го описал и го реших много лесно и бързо. Аз съм с 3.6R и при монтажа на газовата уредба, помолих колегите да ми почистят дросел клапата. По тяхно мнение беше прилично зацапана с лек нагар от маслени пари. След почистване с препарат и подсушаване, проблема изчезна и сега при студения старт сутрин първоначалното потреперване изчезна яко дим.

Пон Окт 14, 2013 10:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
kvark написа:
Здравей an1id, аз имах същия проблем както си го описал и го реших много лесно и бързо. Аз съм с 3.6R и при монтажа на газовата уредба, помолих колегите да ми почистят дросел клапата. По тяхно мнение беше прилично зацапана с лек нагар от маслени пари. След почистване с препарат и подсушаване, проблема изчезна и сега при студения старт сутрин първоначалното потреперване изчезна яко дим.

Благодаря, kvark, ще го имам впредвид като имам интервенции по двигателя.

Вто Окт 15, 2013 5:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Прочитайки първият пост на an1id в темата преди време и аз обърнах внимание на моят двигател. Наистина докато е студен мотора има едно леко и неритмично потрепване. Обаче моят дросел е чист, а когато поставяха ГИ разгледах внимателно инжекторите и макар привидно чисти правеше впечатление, че има някакъв филм върху челата им, метала просто не е лъскав и дупчицата чернее това в сравнение с нов инжектор. Следният експеримент които направих е на студено да я запаля принудително на газ, потръпването го няма, а също така на вилата когато е спряна под наклон и двигателя очевидно "виси" на тампоните по нехарактерен начин потръпването също е едва доловимо. Моят извод е, че наистина инжекторите се нуждаят от някоя почистваща добавка или просто от по-качествен бензин и тампоните които държат мотора макар и здрави все пак са поумекнали с времето. Погледнах след време и още един аутбек със същият мотор и при него го имаше това потръпване на студено, даже по-силно от на моята кола. Според мен това е незначителен проблем, имайки предвид колко тих и равен ход има двигателя на субару като цяло, но вероятно ще и сложа някоя добавка или ще прежаля един резервоар 100 октанов бензин.

Вто Окт 15, 2013 6:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
За колегите, които сме на газ, трябва да отчитаме и нещо друго - бензин се ползва само при палене и загряване, през другото време си стои в резервоара и колкото да не е си губи качествата. Затова или 100 октана качествено гориво или добавка / хем да чисти инжекторите, хем да запазва бензина./

И от време на време - газ до дупка на бензин по магистралата, да не забряват инжекторите за какво са там

Вто Окт 15, 2013 8:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
BLUE 1 написа:
... но вероятно ще и сложа някоя добавка или ще прежаля един резервоар 100 октанов бензин.

Изглежда това не помага, вече трети изгарям и пак се усеща това потръпване при студено палене. Иска си добавка или сваляне на инжекторите и на ултразвук. За добавка бих налял само проверена качествена такава. Слушал съм много приказки как после са изтърбушвали цялата горивна система , помпи , филтри, инжектори , стопени пластмаси в резервоара ...ужас! Възможно е да са само митове, но това ме възпира да спра на първата бензиностанция и да изсипя добавката в резервоара. Нашият консултант Алекс /да е жив и здрав/, който ни отваря очите както трябва /и има много бира да пие и скари да яде :)/, беше постнал за почистващата добавка на Red Line, като най-щадяща. Съответно количеството й трябва да се удвой и се иска малко повече търпение. Мисля си за нея , да пробвам след време , като поръчвам и маслото като му дойде времето.

Вто Окт 15, 2013 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да нямаш впредвид Redex - аз такава ползвам вече на 3 коли, ефект определно има.
http://bomarbg.eu/redex.html

Съб Окт 19, 2013 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
snable написа:
Да нямаш впредвид Redex - аз такава ползвам вече на 3 коли, ефект определно има.
http://bomarbg.eu/redex.html

Става дума за добавката на Red Line SI-1 Complete Fuel System Cleaner

Нед Окт 20, 2013 12:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема