Отговори на тема
 Проблем със съединител Аутбек 2,5 2000 година. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 124
Автомобил: Subaru Outback, and Legacy Limited
Телефон: 0899598383
Рейтинг: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги ,Имам Аутбек 2000г 2.5 и Днес Дърпах Колесар с Лодка и когато дойде момента на маневрите по наклон съединитела почна яко да мирише!!! Направо си го запалих :oops: Лодката с колесара тежат около 650кг. което мисля не е никакъв проблем за Аутбека Някой може ли да ми даде съвет как да го тестсвам и има ли начин за настройка? Защото съм го пробвал на Място с ръчна и колата гасне дори при 1-ва скорост.Благодаря предварително [-o<

Вто Сеп 28, 2010 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 109
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Нищо му няма ,но не прекалявай с натоварването :smt023

Вто Сеп 28, 2010 10:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
по-скоро не прекалявай с полусъединителя :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Сеп 28, 2010 11:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко смешно може да прозвучи, но използваш ли Dual Range - ръчката за бързи/бавни?

Сря Сеп 29, 2010 10:57 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Даа,на бавни пак го прави.Има ли вариант да го отпусна малко може да е натегнат?

Сря Сеп 29, 2010 5:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
ickataa написа:
Даа,на бавни пак го прави.Има ли вариант да го отпусна малко може да е натегнат?

Според мен най-добре бягай до близкия сервиз на Субару и стискай палци да не е за смяна, че цифрата не е приятна.

Не съм чувал за вариант с натягане/отпускане на съединителя, но не съм капацитет по въпроса.

Сря Сеп 29, 2010 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Твърд или мек е съединителя, къде отделя - горе или долу? Автомат или ръчка си? Някакво масло или течност да не маже съединителя - Имаше подобна тема във форума потърси я. То 650 кг можеш да ги натовариш, като петима яки нашенци в колата, а да ги теглиш е по-лесно.

Сря Сеп 29, 2010 6:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Че как се "натяга" като е с помпа ?

Сря Сеп 29, 2010 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Yco написа:
Твърд или мек е съединителя, къде отделя - горе или долу? Автомат или ръчка си? Някакво масло или течност да не маже съединителя - Имаше подобна тема във форума потърси я. То 650 кг можеш да ги натовариш, като петима яки нашенци в колата, а да ги теглиш е по-лесно.

Съединител и автоматик...? :) На първа гасне с ръчка -> ръчни скорости. :)

Сря Сеп 29, 2010 7:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Извинявам се че, съм пропуснал да го вмъкна .Да ръчка е ! Мисля че отделя горе .Ще я закарам да я погледнат в сервиз .темата е за Ключ Благодаря на всички

Сря Сеп 29, 2010 8:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
Не е за ключ, очакваме отговор, каква е диагнозата :-D

Сря Сеп 29, 2010 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Outback 2.5 MT '00
Телефон: 0898570988
Нов фен
Отговори с цитат
Здравеите !
Аз съм нов собственик на субару аутбек 2,5 2000г.
Имам го от няколко дни .Страхотна кола!
Но втора употреба все пак .
Имам проблем със съединителя .Сутрин когато тръгвам от вкъщи и колата не е карана педала на съедн. остава в долно положение и се налага да изгася колата и да го дръпна на ръка или с крак .Когато напомпя педала добре нямам пролеми целия ден .
Имам го само от няколко дни и не съм запознат с серийните особедности и дефекти на модела .
До сега имах хонда акорд 97г тди2,0 която ми служи повече от вярно 7години и малко ми липсва заради динамиката на турбината и но аутбека е друг клас кола. :bow:
Също ми се струва че съединителя тресе на качване нагоре ,като цяло отделя ниско .
Не зная това добре ли е или зле ?
Мерси предварително за отговорите! :good:

Съб Сеп 28, 2013 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съединителя е саморегулиращ се. И моя отделя долу. Май може да се регулира чрез промяна на ъгъла на педала - в купето (някой беше обяснявал как тук), но на моя му свикнах.

Щом ти остава долу ти трябва профилактика/или направо ремонтен комплект и чистене/ на цилиндърчето и буталцето на съединителя. Намира се в коша, пред шофьорското място, в задната част на двг. Обикновенно се пълни с боклуци и клеясва или му отслабва пружината и трябва да се смени.
Най-добре вземи ремонтен комплект от мимо13 примерно и мини през някой от споменатите тук сервизи да ти го оправят.
Не си писал от къде си. Също дали искаш да си го правиш сам или в сервиз.
Сам също не е чак толкова трудно, но трябва да имаш все пак някакви инструменти, дот ?4? (не съм сигурен вътре с какво е пълно казанчето, трябва да го пише на капачката/менюъла). Като разглобиш всичко е хубаво да промиеш малко - помпиш и връщаш и доливаш... да излязат боклуци. Като приключиш със зглобяването е като спирачките - сам не можеш обезвъздуши - там ще трябва помощ.
Като за начало провери нивото в казанчето. Може да ти се е цепнал маркуча от педала до помпата горе и от там да губиш течност и затова да хлътва...
Относно тресенето - може да има нужда от шлайф маховика, но ти предлагам да не му обръщаш внимание... докато не стигнеш до смяна на съединител. Моя също притриса, но знам защо - не го шлайфах като сменях феродо.

Относно динамиката - това, че в ниските върви като дизел, не значи, че не му трябват обороти за да се развърти. Все пак това е бензин, без турбина. Другия път като искаш динамика, гледай да си над 3500 оборота и сподели как е :)
Апропо, ако на магистралат искаш бързо изпреварване и си под 140-50 от пета аз поне включвам трета... :giggle:

Съб Сеп 28, 2013 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 237
Рейтинг: 130
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Че как се "натяга" като е с помпа ?
Лесно е като цифровизацията .. :D
От едната страна е планката на спирачния педал, от другата страна е помпата, а по средата е щока който задейства буталцето на помпата и откъм планката на педала е на резба ..
Разхлабваш контрагайката и въртиш щока в посока часовниковата стрелка и натягаш, въртиш в обратна посока и охлабваш ..
На края пак затягаш контрата и готово . :)

Нед Сеп 29, 2013 9:12 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 14
Автомобил: Subaru Outback 2.5 MT '00
Телефон: 0898570988
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за съветите!
Оказа се че маркуча от помпата до цилиндърчето е спукан.Не намерих такъв по магазините но дадох да го сменят и кербоват ,излезе ми 30лв и 10лв за поставянето . :good:
Обезвъздушава се от пробка на цилиндърчето като монтьора използва пластмасова бутилка с шлаух с която изпомпва спирачна течност в системата до прогонване на въздуха .

Сря Окт 02, 2013 2:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 105
Автомобил: Outback EJ25 MT
Рейтинг: 32
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Споделям и аз един проблем. Когато покарам известно време, например докато стопли двигателя (не знам дали има връзка) съединителят си е ок. Знам, че е сменяван от предишния собственик, да речем преди 30 000 км.
След това се получава едно притрисане при зацепването, което понякога е доста силно. Това само на първа. И така студена - не тресе, топла - тресе.

Чет Окт 10, 2013 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2507
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
mashbob написа:
Споделям и аз един проблем. Когато покарам известно време, например докато стопли двигателя (не знам дали има връзка) съединителят си е ок. Знам, че е сменяван от предишния собственик, да речем преди 30 000 км.
След това се получава едно притрисане при зацепването, което понякога е доста силно. Това само на първа. И така студена - не тресе, топла - тресе.

Игнорирай го :)
Или не е шлайфал маховика, като е сменял съединител, или нещо е за смяна, или е мигрирал към едномасов (не-демпферен, като мен) и пак не го е шлайфал (като мен) или може в бъдеще след доста км да ти се появи проблем с двумасовия :)
Ако много те дразни - двигателя долу и гледате какво му е :) Аз си карам така.

Чет Окт 10, 2013 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема