Отговори на тема
 Проблеми с "нова" Импреза 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: Impreza WRX
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
аз съм абсолютен новобранец,както във форума,така и в тима на Субару.
От доста време се бях наточил на Субару и въпреки скъпите застраховки и пътни такси(забравих да спомена,че живея във Великобритания),преди една седмица Импреса 2.0 GX 125 к.с. 2003г.
Когато я пробвах,забелязах че има няколко кусури,ама пусти му мерак,вече се бяхме харесали.
Неща,които ме тревожат са:
1-колата отпред е с две 15-ки гуми,а отзад с 17-ки(имам още две 17-ки в багажника)проблема е в това,че незнам колко време е карана така.
Четох във форума,доста за въпросната вискомуфа и съм леко притеснен,дали не е прецакани нещо и ако е,как мога да го разбера,и дали ще се отрази на шофиране?
2- когато включвам третата предавка,се чува похъркване.Това е само при трета.Между 1000 об./м. и 1500об./м. влиза без никакви проблеми.Възможно ли е скоростната кутия да е заминала?
3- светна индикация на таблото и след като направихме диагностика с един приятел,показа че е нок сензор.Видях го къде е,даже пробвах с един от Форестър,но пак светеше.Дори не искаше и да върви.Питането ми е,отразява ли се на вървенето и как,и дали покачва разхода на гориво?

Благодаря предварително и със сигурност ще питам още,за което се извинявам!!!

П.П.Колко е нормално да гори,при умерено каране? :-)

Бл

Чет Окт 24, 2013 1:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
уф, колега как ги купувате такива коли дори без да сте чели малко преди това...

1. Веднага мини на 4 еднакви джанти и гуми - 4х4 системата не понася подобни простотии - 15ки отпред и 17ки отзад :-~ , кой афганистанец е направил тая простотия.
2. Като нищо може да е заминала виско муфата.
3. Ако нок-сензора е капут, колата ще е в авариен режим и няма да върви - използвай търсачката на форума за него, най-добре е да си вземеш нов. Разхода се влияе и ще е висок ако не го смениш.
4. Тествай виско муфата, като направиш няколко пълни кръга на широк паркинг - ако нещо не е наред, колата ще тътри, подскача, ще се опитва да спира, въобще няма да се движи плавно.

Успех, че в ЮК ремонтите май не са от евтините...

Чет Окт 24, 2013 9:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Спореде мен хъркането на 3-та скорост е просто от прецакани синхорнизатори! НЕ е болка за умиране, но е дразнещо може да издържи и 100к може и още утре да изрониш 3тата. Ако ти е прецакана виско муфата 100% ще разбереш! Започвасе едно притрисане в завой придърпване ако покараш така малко повече ще започне и едно стържене и чукане, което рано или късно ще спре заедно с колата!
Разбира се най-лесно като покараш повече от 20тина км за да загрее добре диференциала и направиш 1-2 обратни завоя тогава колата почва да поскача отзад и да притриса!.
За Knock sensor-a има много теми. Лесно можеш да си го купиш и от ebay на прилична цена.

Чет Окт 24, 2013 9:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за информацията момчета що се отнася до размера на гумите,още в петък ще ги сменя,просто чакам да заварят едната джанта.
Като ги сложа и 4-те,тогава ще пробвам и виско муфата.Офф,надявам се да е добре ама дори и да не е,ще я правя,тук поне има донори.
Нок сензора ще го купя от и-бей,питането ми е как да разбера кой номер е за моята кола?

Чет Окт 24, 2013 4:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
av4e83 написа:
Благодаря за информацията момчета що се отнася до размера на гумите,още в петък ще ги сменя,просто чакам да заварят едната джанта.
Като ги сложа и 4-те,тогава ще пробвам и виско муфата.Офф,надявам се да е добре ама дори и да не е,ще я правя,тук поне има донори.
Нок сензора ще го купя от и-бей,питането ми е как да разбера кой номер е за моята кола?

на самия нок има номер, ако той не става - вакарай си вина в втози сайт и го намери по оригинален ОЕМ номер:

http://www.auto-parts.spb.ru/cat/su/su2.mycat

Чет Окт 24, 2013 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Предполагам,че вин е рег.на колата или бъркам?

Чет Окт 24, 2013 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да го има по документите на колата. Също така на три места под капака:
viewtopic.php?p=16063#p16063
Да не кажа голяма дума, но всичко което си питал до тук го има изписано.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Чет Окт 24, 2013 4:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Немога да разбера защо толкова те дразни,че питам нещо кето ти знаеш?
До преди10 мин,не бях чувал за вин номер(а още повече и какво значи).
Както казах имам много да уча,надявам се че във форума ще открия отговорите на въпросите си.
Не ми харесва забележката ти,но ти благодаря!!!

Чет Окт 24, 2013 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се дразня. Казвам ти, за да потърсиш. Покрай това което търсиш ще намериш и куп друга информация.
Старта на четенето може да е тук: viewtopic.php?f=1&t=15245

Ето информация за нок сензора: viewtopic.php?f=7&t=11960
viewtopic.php?f=7&t=6900&start=20#p102894
viewtopic.php?f=7&t=6900&start=40#p104608
viewtopic.php?p=130449#p130449
viewtopic.php?f=4&t=14007

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
 15

Чет Окт 24, 2013 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
av4e83 написа:
Немога да разбера защо толкова те дразни,че питам нещо кето ти знаеш?
До преди10 мин,не бях чувал за вин номер(а още повече и какво значи).
Както казах имам много да уча,надявам се че във форума ще открия отговорите на въпросите си.
Не ми харесва забележката ти,но ти благодаря!!!

Културно ти подсказахме че трябва да почетеш поне малко,за да си спестиш пари и нерви.
На никой от форума не се плаща да дава полезни съвети на всеки новодошъл, който не си прави труда да потърси инфо, а чака на готово...

Успех с колата

Чет Окт 24, 2013 9:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря отново,взех си поука и не съм спрял да чета,откакто ми изпратихте линковете.
Ще пиша ,когато има развитие.Дано да е в положителна посока.
По-късно ще приложа и малко снимки,за да ви покажа първото си(но не и последно) Субару.
Поздрави ви от дъждовна Шотландия. :hello:

Чет Окт 24, 2013 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема